Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016

Και πάλι φέτος ο Αϊ Βασίλης πήρε για βοηθούς τους ταχυδρόμους των ΕΛ.ΤΑΚάθε χρόνο τα Ελληνικά Ταχυδρομεία έχουν αναλάβει το ευχάριστο έργο να μαζεύουν τα γράμματα από τα παιδάκια και να τα πηγαίνουν στον Αϊ Βασίλη όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.
Την φετινή χρονιά επειδή υπάρχει οικονομική κρίση, τα γράμματα από τα παιδιά είναι πολύ περισσότερα από άλλες χρονιές και ο ασπρομάλλης Άγιος πήρε για βοηθούς του και ταχυδρόμους από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Οι καλοί βοηθοί ( ταχυδρόμοι), πηγαίνουν στα σχολεία , εξηγούν στα παιδιά πως μπορούν να στείλουν ένα γράμμα ή ένα δέμα. Έπειτα μαζεύουν τα γράμματα μέσα στις δερμάτινες τσάντες τους, τα αδειάζουν σε μπλέ σάκους,βάζουν επάνω πινακίδα που γράφει: " Προς εργαστήριο Αϊ Βασίλη",   τα φορτώνουν στα αυτοκίνητα και τα μαζεύουν όλα σε ένα μέρος.
Κάθε βράδυ έρχεται το μεγάλο έλκηθρο του Αϊ Βασίλη και παίρνει τα γράμματα να τα πάει στο εργαστήρι του, γιατί εκεί δεν μπορούν να πάνε αυτοκίνητα επειδή έχει πολύ χιόνι.
Οι ταχυδρόμοι - βοηθοί των Αμπελοκήπων πήγανε σε δύο σχολεία ,το 57ο Νηπιαγωγείο Αθηνών και το 7ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου, μίλησαν με τα παιδιά που τους υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά, πήρανε
τα γράμματά τους και υποσχέθηκαν ότι θα τα πάνε πολύ γρήγορα, για να προλάβει  ο Άγιος να τα διαβάσει και να τους απαντήσει.

Ευχαριστούμε την Διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ που μας ανάθεσε αυτή την αποστολή και έτσι ,λέγοντας και την παραπάνω ιστορία μπήκαμε στο πνεύμα των εορτών και νοιώσαμε και εμείς παιδιά,( έστω και για λίγο).

Κείμενο - Φωτο: Χριστόφορος Ευθυμίου

Ακολουθεί μεγάλο φωτογραφικό αφιέρωμα από τις συναντήσεις των παιδιών με τους βοηθούς του Αϊ Βασίλη
romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: