Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Σε μια εξαιρετική βραδιά εξελίχθηκε χθες στον Ασπρόπυργο η παρουσίαση του βιβλίου του Μάνθου Σκαργιώτη "Στο δρόμο των αρωμάτων".



Μια εξαιρετική βραδιά στον Ασπρόπυργο. Παρουσίαση του βιβλίου του Μάνθου Σκαργιώτη "Στο δρόμο των αρωμάτων". συντονιστής Χρήστος Α. Τούμπουρος, παρουσιαστές Χρήστος Μέγας και Σπύρος Μαντάς. Διάβασε η κ. Πιστιόλα. Ακολούθησε τρικούβερτο γλέντι.


Σήμερα ο συγγραφέας Μάνθος Σκαργιώτης έγραψε για την χθεσινή εκδήλωση.
Η χθεσινή βραδιά στον  ήταν γεμάτη αγάπη και ζεστασιά. Ευχαριστώ θερμά τον πρόεδρο Κώστα  Ζηκόπουλο και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τη διοργάνωση της εκδήλωσης και τη βράβευση (ξεχωριστή η τιμή). Ευχαριστώ επίσης τους ομιλητές, τον συγγραφέα Χρήστο  Τούμπουρο, τον δημοσιογράφο Χρήστο  Μέγα, τον ιστορικό ερευνητή-συγγραφέα  Σπύρο  Μαντά , την ηθοποιό Λουκία Πιστιόλα που ανέδειξε σκηνές του βιβλίου, την ορχήστρα του Σταύρου Λώτση που με το τραγούδι του Δημήτρη Τζουμερκιώτη έφεραν στην αίθουσα την Ήπειρο. Πολλές ευχαριστίες και σε όλους τους φίλους που μας συνόδευσαν "Στο δρόμο των αρωμάτων".


Ο συντονιστής της εκδήλωσης Χρήστος Τούμπουρος ανέφερε μεταξύ άλλων και τα παρακάτω:
«Το μυθιστόρημα είναι μια πνευματώδης επική-ιστορική ανάλυση δύο φημισμένων άλλοτε δημοτικών τραγουδιών, για το γεφύρι της Άρτας και του Νεκρού Αδελφού. Και αποτελεί μια πρωτότυπη συμβολή στην ανάδειξη των αποτελεσμάτων που μπορούν να προκύπτουν από τη συνάντηση και τη αλληλεπίδραση Μύθου, Ιστορίας, Λαογραφίας, Ποίησης (γενικά Λογοτεχνίας)» Μιχάλης Μερακλής 

Φίλε Μάνθο. Να ξέρεις ότι με το έργο σου «Στο δρόμο των αρωμάτων», ανέβηκες σε ψηλές βουνοκορφές της λογοτεχνίας. Δεν μιλάω φυσικά για το Ξεροβούνι. Έτσι κι αλλιώς το ανέβηκες. Μιλάω για ρουπάκια και διάσελα Ολύμπου. Να μού επιτρέψεις να σού ευχηθώ να ανεβείς ψηλότερα. Πάντα όμως να έχεις κατά νου τους στίχους
του Παλαμά. 
«Όσα βουνά κι αν ανεβείτε,
απ’ τις κορφές τους θ’ αγναντεύετε άλλες κορφές,
ψηλότερες, μιαν άλλη πλάση ξελογιάστρα
και στην κορφή σα φτάστε την κατάψηλη
πάλε θα καταλάβετε πως βρίσκεστε
σαν πρώτα κάτου απ’ όλα τ’ άστρα.»


Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό αφιέρωμα



























































































































































































































































Φωτο: Χριστόφορος Ευθυμίου
romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: