Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Χαϊδαρίου έκοψε την Πίτα του και οι Ηπειρώτες και οι φίλοι της Ηπείρου, της περιοχής, γλέντησαν με την ψυχή τους, την Κυριακή το μεσημέρι 14 Φεβρουαρίου 2016, έτσι όπως ξέρουν να κάνουν.

Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε στην αίθουσα ''Έπαυλη'', στο Δαφνί, όπου ο Σύλλογος Ηπειρωτών Χαϊδαρίου, είχε προγραμματίσει να κόψει την Πίτα του, από τους εκατοντάδες Ηπειρώτες και Ηπειρώτισσες, τους φίλους και τις φίλες της Ηπείρου και του Συλλόγου, που κατέφτασαν για να γιορτάσουν και ευχηθούν καλή χρονιά και να κόψουν την καθιερωμένη πατροπαράδοτη Πίτα και να γλεντήσουν ηπειρώτικα, όπως κάνει εδώ και πολλά χρόνια, το άξιο Δ.Σ. του Συλλόγου, την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016.
Η μεγάλη προσέλευση του κόσμου, ικανοποίησε τους διοργανωτές, τόσο τον εξαίρετο, αποτελεσματικό και ουσιαστικό και αυτό το δείχνουν τα αποτελέσματα, Πρόεδρο του Συλλόγου Ηπειρωτών Χαϊδαρίου Δημήτρη Σούκη και τα μέλη του Δ.Σ., όσο και όλους όσους εργάζονται στα τμήματα του Συλλόγου που λειτουργούν, γιατί χαίρουν της εκτίμησης των Ηπειρωτών της περιοχής, αλλά και των κατοίκων, που μαζικά προσέρχονται στον Σύλλογο και παρακολουθούν όλες τις εκδηλώσεις, που είτε διοργανώνει η 'Ένωση, είτε συμμετέχει σε εκδηλώσεις άλλων Ηπειρωτικών Συλλόγων.


Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του Προέδρου Δημήτρη Σούκη, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό και ευχές για την καινούργια χρονιά, ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Χαϊδαρίου Μιχάλη Σελέκο και τους δημοτικούς συμβούλους που τους συνόδευαν για την παρουσία τους και τη βοήθεια και συμπαράσταση τους στον Σύλλογο και τον Αντιπρόεδρο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Κώστα Κωνή, για την εν γένει προσφορά, της κορυφαίας αποδημικής ηπειρώτικης οργάνωσης, αλλά και της συμμετοχής της, στις πετυχημένες εκδηλώσεις του Συλλόγου.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συλλόγου, αναφέρθηκε στην δράση, το έργο του Συλλόγου και την κοινωνική του προσφορά, το χρόνο που πέρασε. Είπε χαρακτηριστικά, ότι η εποχή μας, εποχή οικονομικής κρίσης, έχει σε πολλή δύσκολη κατάσταση τα οικονομικά της Ένωσης, γιατί δεν υπάρχει βοήθεια από πολιτιστικές επιχορηγήσεις, αλλά το Δ.Σ. δεν φείδεται κόπων και τα αποτελέσματα είναι τα ίδια και καλύτερα σε σύγκριση με το παρελθόν, που υπήρχε βοήθεια κρατική και ιδιωτική. Πέραν τούτου, τώρα, είπε ο Πρόεδρος, έχουμε αναπτύξει και μιά σειρά δράσεων κοινωνικής προσφοράς σε συνεργασία με τις Δημαρχιακές αρχές και είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα των δράσεων μας, που χαίρουν της εκτίμησης των κατοίκων και της περιοχής. 

Κατόπιν, ο Πρόεδρος κατά τα πατροπαράδοτα και με ηπειρώτικο τελετουργικό  έκοψε την Πίτα, την οποία κατασκεύασε και προσέφερε μία γυναίκα μέλος του Συλλόγου.


Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος αναφέρθηκε περιληπτικά στην προσφορά του Συλλόγου στην τοπική κοινωνία, όπως αυτός την εισπράττει και δήλωσαν ότι, ως Δημοτική Αρχή, θα είναι πάντα δίπλα στις προσπάθειες των Ηπειρωτών των Δήμων των και θα συνδράμουν με κάθε πρόσφορο μέσο. Κλείνοντας την ομιλία του καταχειροκροτούμενος ανακοίνωσε ότι εντός μηνός ο Δήμος Χαϊδαρίου θα παραχωρήσει στεγαμένο χώρο για την εγκατάσταση του Συλλόγου Ηπειρωτών Χαϊδαρίου προς εκπλήρωση των σκοπών του, καθόσον, όπως είπε, ο χώρος που στεγάζει τις δράσεις του, είναι πολύ μικρός για το πλούσιο έργο του.


Ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Κώστας Κωνής, στη συνέχεια πήρε το λόγο και αφού συνεχάρει το Διοικητικό Συμβούλιο για το πλούσιο και αποτελεσματικό έργο του, συνεχάρει τον Δήμαρχο για την παραχώρηση του χώρου στον Σύλλογο και  τόνισε την αξία της προσφοράς, τόσο του Δήμου, όσο και του Συλλόγου,στην δύσκολη αυτή περίοδο της κρίσης. Τους κάλεσε, σε συνεργασία με την ΠΣΕ να προωθήσουν παραπέρα τις δράσεις τους, δηλώνοντας ότι η κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών θα είναι δίπλα τους.
Ακόμη αναφέρθηκε στα προβλήματα που απασχολούν σήμερα την πατρώα γη και που έχουν να κάνουν με την υποχώρηση του βιοτικού επιπέδου των Ηπειρωτών εξαιτίας της κρίσης, με την μεγάλη αύξηση της ανεργίας, που οδηγεί την 'Ήπειρο να είναι πρώτη σε ποσοστό ανέργων πανελλαδικά, την αύξηση της εγκληματικότητας στην περιοχή, από την ελλειπή φρούρηση των παραμεθορίων περιοχών και την μεγάλη ανασφάλεια που έχει καταλάβει τους κατοίκους, εξαιτίας της δράσης των λαθρέμπορων ναρκωτικών και της παρεμβατικής συμπεριφοράς των λαθρομεταναστών, που εισέρχονται από την Αλβανία. Αναφέρθηκε στις Πρωτοβουλίες και δράσεις της ΠΣΕ για τους κατοίκους της Ηπείρου, σε συνεργασία με το αποδημικό κίνημα και τους τοπικούς φορείς της Ηπείρου.
Τέλος, κάλεσε τους παρευρισκόμενους να παραστούν, στην μεγάλη εκδήλωση της Ηπειρώτικης Αποδημίας ''Πανηπειρωτικό Πολυθέαμα 2016'', που διοργανώνει η ΠΣΕ, στο Στάδιο του Ταε κβο ντο στο Φαληρικό Δέλτα , το διήμερο Σάββατο και Κυριακή 4 και 5 Μαρτίου 2016, που συμπεριλαμβάνει το Σάββατο συναυλία παραδοσιακής μουσικής από όλες τις περιοχές της χώρας και την Κυριακή την καταξιωμένη εκδήλωση ''Η Πίτα του Ηπειρώτη'' με την συμμετοχή δεκάδων χορευτικών απ' όλους τους Ηπειρώτικους Συλλόγους της Χώρας, αλλά και καταξιωμένων Ηπειρωτών μουσικών, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι το χορευτικό του Συλλόγου θα εισπράξει και φέτος το θερμότατο χειροκρότημα των θεατών. Ακόμη ο Αντιπρόεδρος της ΠΣΕ, αναφέρθηκε στο τι συμπεριλαμβάνει αυτό το ηπειρώτικο διήμερο, όπως η έκθεση των ηπειρώτικων προϊόντων στον περιβάλοντα χώρο του Σταδίου, κινηματογραφικό αφιέρωμα, συζήτηση για το διατροφικό ζήτημα, εκθέσεις της ιστορίας της ηπειρώτικης αποδημίας, ως και ελεύθερης μουσικής έκφρασης της αποδημικής ηπειρώτικης νεολαίας, την Κυριακή το απόγευμα.
































































































































Με την ολοκλήρωση των ομιλιών και τα 2 χορευτικά του Συλλόγου που παρουσιάστηκαν, προσέφεραν πλούσιο θέαμα χορευτικής δεινότητας Ηπειρώτικων χορών και όχι μόνο, εισπράττοντας παρατεταμένα χειροκροτήματα απ΄ όλους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός των προαναφερόμενων, ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΣΕ Κώστας Λιάγκος και   Χριστόφορος Ευθυμίου, πολυμελής αντιπροσωπεία από την Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Χρήστο Γκόνη και την Γενική Γραμματέα Μαρίκα Γκόνη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ηπειρωτών Περιστερίου Ζήκος Κόντης εκπρόσωποι πολιτιστικών και άλλων φορέων της πόλεως του Χαϊδαρίου και εκπρόσωποι αποδημικών οργανώσεων κατοίκων των προαναφερόμενων περιοχών, που προέρχονται από άλλα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας.

Κατόπιν ξεκίνησε το γλέντι, όπως παλιά, με έναρξη του χορού, από τον Αντιπρόεδρο της ΠΣΕ Κώστα Κωνή, την Πρόεδρο του Συλλόγου Δημήτρη Σούκη και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο και τους επίσημους προσκεκλημμένους.

Το τσίπουρο και το κρασί από τη Ήπειρο έρρευσαν χωρίς περιορισμό και συνετέλεσαν ώστε το γλέντι που ακολούθησε, συνοδεία της ηπειρώτικης κομπανίας του εξαίρετου κλαρινίστα Γιώργου Κοτσίνη να κρατήσει μέχρι αργά το βράδυ.

Και του χρόνου

Φωτο: Χριστόφορος Ευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: