Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Πόσα χρήματα κερδίζουν οι πορνοστάρ;

PORNOSTAR            

Man taking photo of woman in underwear 


Είναι μία βιομηχανία δισεκατομμυρίων δολαρίων αφού κατά μέσο όρο 28.000 άνθρωποι βλέπουν πορνό κάθε δευτερόλεπτο.

Πόσα όμως κερδίζουν οι συντελεστές των ερωτικών ταινιών; 
Σύμφωνα με το CNBC ένας διάσημος πορνοστάρ μπορεί να πληρωθεί με εξαψήφιο μισθό για ένα και μόνο γύρισμα. Αυτοί όμως είναι η μειοψηφία αφού οι περισσότεροι κερδίζουν πολύ λιγότερα χρήματα.
Σε αντίθεση με το Hollywood, στη βιομηχανία του πορνό οι γυναίκες παίρνουν υψηλότερο μισθό. Οι καταξιωμένες στο χώρο κερδίζουν εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο σε αντίθεση με τους νέους που αρκούνται σε μερικές εκατοντάδες για μια σκηνή. Όσον αφορά το μισθό, οι παράγοντες που παίζουν ρόλο είναι η προϋπηρεσία και το είδος της σεξουαλικής πράξης.
"Όταν τα κορίτσια μπαίνουν στην βιομηχανία μπορούν και πρέπει να ζητούν χρήματα ανάλογα με την σεξουαλική πράξη στην οποία θα προβούν", δήλωσε ο Steven Hirsch, ιδιοκτήτης της εταιρείας παραγωγής Vivid: "Το αν θα βγάλουν περισσότερα χρήματα εξαρτάται από αν θα γίνουν διάσημες".
Μία ηθοποιός που καλείται να κάνει την «παραδοσιακή» σκηνή με έναν άνδρα κερδίζει από 800 έως 1000 ευρώ. Ωστόσο, οι αναγνωρίσιμες πορνοστάρ παίρνουν για την ίδια σκηνή από 1.500 έως 2000 ευρώ. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που είναι καινούριοι στη βιομηχανία και παίρνουν 300 ευρώ. Για τις πιο extreme σκηνές, η αμοιβή ξεκινά από 1.800 και φθάνει στα 2.500 ευρώ.
Οι άνδρες πορνοστάρ πληρώνονται είτε με την σκηνή είτε με την ημέρα, ανάλογα με την συμφωνία που έχουν κάνει με την εταιρεία. Η πλειονότητα των ανδρών που δραστηριοποιούνται στη βιομηχανία αμείβεται με το ποσό των 500 έως 600 ευρώ για κάθε σκηνή. Οι αναγνωρίσιμοι κερδίζουν από 700 ως 900 ευρώ ενώ η αμοιβή ενός "αστεριού" της βιομηχανίας φθάνει τα 1.500 ευρώ.
Πίσω από τις κάμερες
Για να δημιουργηθεί μία σκηνή πορνό απαιτούνται πολλά παραπάνω από δύο ηθοποιούς και μία κάμερα. Οι περισσότερες σκηνές για να δημιουργηθούν απαιτούνται οχτώ μέρες γυρισμάτων.
Οι σκηνοθέτες επιλέγουν την τοποθεσία, κανονίζουν τον φωτισμό και όλο το γύρισμα, γι αυτό το λόγο είναι καλοπληρωμένοι. Η αμοιβή ενός σκηνοθέτη ξεκινά από τα 1000 έως 1.500 ευρώ και φθάνει έως τα 2.800 τη βδομάδα.
Ο σεναριογράφος κερδίζει πολύ λιγότερα αφού για κάθε σκηνή αμείβεται με 250 ή 400 ευρώ ενώ ο κάμεραμαν παίρνει 700 ευρώ. Οι μακιγιέζ και οι φωτογράφοι κερδίζουν 500 ευρώ για κάθε σκηνή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: