Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

«Πανηπειρώτικο πανόραμα 2016». Σάββατο, Κυριακή 5, 6 Μαρτίου2016. Στάδιο Tae Kwo Do - Παλαιό Φάληρο



Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, ο κορυφαίος συλλογικός φορέας των ξενιτεμένων Ηπειρωτών, προετοιμάζει ένα σημαντικότατο διήμερο εκδηλώσεων στις αρχές της άνοιξης, το "ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ 2016». Το διήμερο αυτό, το Σάββατο και την Κυριακή 5 & 6 Μαρτίου 2016, στο Στάδιο TAE KWO NTO, θα αποτελέσει το μεγαλύτερο αντάμωμα των ξενιτεμένων Ηπειρωτών, των φίλων της Ηπείρου και της Παράδοσης το 2016 στην Αθήνα, θεμελιώνοντας, με την επιτυχία του, ένα θεσμό μακράς πνοής. 
Το «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ» περιλαμβάνει ένα κύκλο εκδηλώσεων και δράσεων. Το αναλυτικό και πλήρες πρόγραμμα θα κοινοποιηθεί άμεσα. Στο μεταξύ, μεταξύ άλλων, στο πρόγραμμα του διημέρου ξεχωρίζουν: 


- «Η ΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ» το Σάββατο 5 Μαρτίου, στις 8 μμ. Μια μεγάλη συναυλία με τη συμμετοχή κορυφαίων μουσικών από όλη την Ελλάδα (Ναπολέων Δάμος, Λάκης Χαλκιάς, Γιώργος Μεράντζας και Σάββας Σιάτρας από την Ήπειρο, Νίκος Οικονομίδης από τα νησιά, «Χάλκινα της Κοζάνης» από την Μακεδονία, Βαγγέλης Δημούδης από την Θράκη, Φραγκίσκος Τζιωτάκης από Κυκλάδες, Κουδουνάτοι και Γλεντιστάδες από την Λέσβο, Αλέξανδρος Παπαδάκης από την Κρήτη). Πάνδημος χορός! 
- η «ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ 2016» («Πίτα του Ηπειρώτη») την Κυριακή 6 Μαρτίου, στις 10 πμ, με τη συμμετοχή χιλιάδων χορευτών, δεκάδων χορευτικών ομίλων, από τους συλλόγους των αποδήμων Ηπειρωτών σε όλη την Ελλάδα, σε μια πανδαισία της μουσικοχορευτικής μας παράδοσης με τις πιο άξιες κομπανίες και τους ερμηνευτές μας. Μετά την παρουσίαση των χορευτικών θα ακολουθήσει πάνδημο γλέντι ως το απόγευμα! 
- έκθεση Ηπειρωτών παραγωγών και προϊόντων (όλο το διήμερο) 
- έκθεση των φορέων της Αποδημίας (όλο το διήμερο) 
- έκθεση εικαστικών και φωτογραφίας (όλο το διήμερο) 
- κινηματογραφικό αφιέρωμα «Ήπειρος, Ηπειρώτες και κινηματογράφος» 
- ανοιχτή συζήτηση για την προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς - από το Γεφύρι της Πλάκας μέχρι τα ηπειρώτικα πανηγύρια (Σάββατο 5:30 μμ) 
- ανοιχτή συζήτηση για το διατροφικό ζήτημα και τη σχέση του με την Ήπειρο (Κυριακή 5:30 μμ) 
- ανοιχτό φόρουμ νεανικής δημιουργίας (Κυριακή 7 μμ), ένα βήμα προβολής μουσικών σχημάτων νέων αποδήμων, χωρίς όρους και όρια ηχοχρωμάτων. 


Το διήμερο συνδιοργανώνεται από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας και την Περιφέρεια Ηπείρου, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων. 
Είσοδος: 5 ευρώ για κάθε ξεχωριστή ημέρα, 7 ευρώ κοινό εισιτήριο για όλο το διήμερο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: