Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Ο Σύλλογος Φιλιππιαδιωτών Αττικής '' 'Αγιος Βησσαρίων'',τίμησε σήμερα Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015, τον προστάτη της Φιλιππιάδας Άγιο Βησσαρίωνα, με αρτοκλασία στον Άγιο Δημήτριο Αμπελοκήπων.


Με την πρέπουσα λαμπρότητα και με την παρουσία πολλών αποδήμων Φιλιππιαδιωτών, αλλά και φίλων της γενέτειρας πόλης και του Συλλόγου, στον Άγιο Δημήτριο Αμπελοκήπων στη οδό Πανόρμου, ο Σύλλογος Φιλιππιαδιωτών Αττικής ''Άγιος Βησσαρίων'' τίμησε τον Άγιο Βησσαρίωνα πολιούχο της πόλης της Φιλιππιάδας, την Κυριακή το πρωί 4 Οκτωβρίου  2015. 

Έχει γίνει πλέον θεσμός τα τελευταία χρόνια οι Απόδημοι Φιλιππιαδιώτες, περίπου τέτοιες μέρες στο τέλος του Σεπτέμβρη, αρχές Οκτώβρη, να συναντιώνται σε κάποιο Ιερό Ναό της Αθήνας και να εορτάζουν την μνήμη του πολιούχου της πόλης τους 'Αγιου Βησσαρίωνα.

Έτσι και φέτος, την Κυριακή το πρωί 4 Οκτωβρίου 2015, συναντήθηκαν στον Άγιο Δημήτριο Αμπελοκήπων, στην οδό Πανόρμου και συνεόρτασαν με αρτοκλασία τον προστάτη Άγιο της γένετειρας πόλης τους. 

Παρόντες, ο Δήμαρχος του Δήμου Ζηρού Νίκος Καλαντζής, που ήλθε από την Φιλιππιάδα με την σύζυγό του, για να συνεορτάσει με τους Φιλιππιαδιώτες της Αττικής, τον πολιούχο Άγιον Βησσασίωνα και να συναντηθεί με τους απόδημους, ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Κώστας Κωνής, η Ειδική Γραμματέας Ελευθερία Σιαμέτη, από τα Αμπέλια Αμμοτόπου Άρτας, που τέλειωσε τις Λυκειακές της σπουδές στη Φιλιππιάδα και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΣΕ Χριστόφορος Ευθυμίου, από την Ρωμιά, που και αυτός τελείωσε το 6τάξιο Γυμνάσιο της Φιλιππιάδας, 
όλοι οι εν ζωή διατελέσαντες πρώην Πρόεδροι του Συλλόγου και φυσικά η νέα αποδημική  γενιά  της Φιλιππιάδας. 

Μετά την Θεία Λειτουργία και την Αρτοκλασία, ακολούθησε μικρή δεξίωση σε παρακείμενο καφέ - ουζερί. 


Εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου, απουσιάζοντος του Προέδρου Γιώργου Κολοβάτσιου, εκτός Αθηνών για επαγγελματικούς λόγους, ο Ταμίας Παναγιώτης Κώνστας,  στον σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ζηρού Νίκο Καλαντζή για την έλευση του στην εκδήλωση, αλλά και τους παρευρισκόμενους και τόνισε την σημασία που δίνει το Διοικητικό Συμβούλιο στην διενέργεια εκδηλώσεων αλλά και άλλων πρωτοβουλιών, την δύσκολη αυτή οικονομική και για όλο τον λαό περίοδο. Επιπλέον ενημέρωσε τα μέλη, για τις αρχαιρεσίες που θα διενεργηθούν αμέσως μετά την λήξη της εκδήλωσης


Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής, που ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την ζεστή τους υποδοχή, δηλώνοντας ότι με μεγάλη χαρά, θα υποδεχόταν τα μέλη του Συλλόγου, στην έδρα του Δήμου, στην Φιλιππιάδα,  σε μιά ειδική εκδρομή στην γενέτειρα πόλη, για να συζητήσουν με όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, για τα θέματα της Φιλιππιάδας και της ευρύτερης περιοχής. Κατόπιν προέβη σε ένα σύντομο απολογισμό του έργου του, για όλη τη μέχρι σήμερα θητεία του,  στις λύσεις που έχουν δοθεί, σε προβλήματα και ζητήματα που έχει ασχοληθεί, καθώς και στο τί σκοπεύει να κάνει σε ζητήματα που είναι σε εκρεμμότητα και για οποία  έχουν δρομολογηθεί λύσεις. Κατόπιν απάντησε σε 2-3 ερωτήματα που του έθεσαν οι παρευρισκόμενοι και κλείνοντας δήλωσε ότι περιμένει όλα τα μέλη του Συλλόγου στη Φιλιππιάδα.


Τέλος εκ μέρους της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, μίλησε ο Αντιπρόεδρος Κώστας Κωνής, που αναφέρθηκε σε ζητήματα της Ηπειρωτικής αποδημίας, στην ανάγκη συσπείρωσης των Ηπειρωτών στους αποδημικούς Συλλόγους της Αττικής, στην διαπίστωση ότι η επιστροφή στην παράδοση λειτουργεί ως αντίδοτο στα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η κρίση στην ελληνική κοινωνία, τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο και κατέληξε ότι πρέπει να ενισχυθούν οι πρωτοβουλίες των αποδημικών ηπειρωτικών συλλόγων να στηρίξουν τους πληττόμενους συμπατριώτες μας, πρωτοβουλίες που ήδη έχουν πάρει σάρκα και οστά σε ηπειρωτικούς συλλόγους, μέλη της ΠΣΕ, που λειτουργούν σε δημοτικό επίπεδο στο λεκανοπέδιο της Αττικής και όχι μόνο και τα αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά και ουσιαστικά, γιατί αρκετοί που έχουν πληγεί από την κρίση βρίσκουν μία ''πηγή'' στήριξης και ουσιαστικής βοήθειας.































































Στη συνέχεια προσφέρθηκαν εδέσματα και ηπειρώτικες πίτες στους παρευρισκόμενους και διενεργήθηκε μετά τον απολογισμό του Δ.Σ.. τις τοποθετήσεις αρκετών μελών του Συλλόγου και τις εγκρίσεις των απολογισμών, ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και αντιπροσώπων για την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία.

Φωτο: Χριστόφορος Ευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: