Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Οι θυσίες δεν γίνονται για να πάμε Ευρώπη, αλλά πάνω απ' το Νευροκόπι. Πάνε να μας κάνουν «Βουλγαρία» (;)



Το μόνο καλό μέσα στην τόση δυστυχία είναι ότι ξεκαθαρίζονται -απότομα και σοκαριστικά- ορισμένα πράγματα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν εφαρμόζει απλά ένα αναγκαίο, όπως μας έλεγαν, πρόγραμμα («που κι αν δεν το 'χε πει η Τρόικα, έπρεπε να το κάνουμε από μόνοι μας», σύμφωνα με τη γνωστή «καραμέλα»). Κάνει... συγχρόνως και ΤΑΞΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ όπως, δόξα τω Θεώ, ξεφεύγει από τα άμωμα χείλη των υπουργών της. Δεν το 'χουν πει μόνο για την Παιδεία ότι τους νοιάζουν τα δημόσια σχολεία και τάχα μου όχι τα ιδιω­τικά (στα οποία πάνε τα δικά τους παιδιά). Δεν το 'παν μόνο για τα capital controls. 


Το εφαρμόζουν σε κάθε πτυχή της πολιτικής τους, διαστρεβλώνοντας κάθε διαδικασία στα μέτρα τους. Πόσοι γνωρίζουν ότι υπεύθυνος του τάχα μου αναπτυξιακού μοχλού, του ΕΣΠΑ, είναι ο πρόεδρος του πρώην... «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»; Θα σπρώξει αυτός ο άνθρωπος ιδιωτικές επενδύσεις; Για βαλκανοποίηση 100%. Πόσοι φαντάζονταν ποτέ ότι θα μίλαγαν για κατώτατες συντάξεις των 350 ευρώ, για προνομιούχους των 1.000 ευρώ και για (πάρ' τους τα, να 'χεις) «ρετιρέ» των 1.500 ευρώ; Για βαλκανοποίηση 200%. Κι εδώ, όμως, με επίσημες δηλώσεις θεσμοποιούν και καθαγιάζουν την εξομοίωση όλων ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΛΥ ΚΑΤΩ, αποκαλύπτοντας μια δραματική πτυχή. Ενώ πολλοί, μεταξύ των οποίων και η αβάσταχτης επιπολαιότητας αντιπολίτευση, στηρίζουν, καταρχήν, μέτρα που νομίζουν ότι θα μας κρατήσουν ΕΝΤΟΣ Ε.Ε., χάνουν μια λεπτομέρεια, η οποία, όμως, είναι ουσιαστική: Το σχέδιο δεν προβλέπει ότι θα γίνουμε Ισπανία, ούτε καν Πορτογαλία. Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ΕΧΙΤ από την κρίση, εννοεί ότι μας ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ! Εκεί οδηγούν όσα υπέγραψε «διαπραγματευόμενος». Να γίνουμε... Βουλγαρία και... ΑΝ!!! Μάλλον χειρότερα αν κρίνουμε από το ότι όσες ελληνικές επιχειρήσεις τα καταφέρνουν, φεύγουν για Σόφια ή Βουκουρέστι. Το σχέδιο δεν είναι καινούριο. 



Το 'χαν πει άλλωστε ο Τόμσεν και ο Σόιμπλε: Βαλκανική χώρα είναι 300-400 ευρώ και πολλά τούς πέφτουν. Μέχρι να βρεθεί ο «πρόθυμος αριστερός», οι προηγούμενες κυβερνήσεις αντιστέκονταν, όπως-όπως και κακήν κακώς, στη «βουλγαροποίηση» της Ελλάδας και εφάρμοζαν μια πολιτική που είχε στόχο να μας κρατήσει εντός κανονικής Δυτικής Ευρώπης. Το πετύχαιναν ή όχι, είναι άλλο θέμα. Εδώ προκύπτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μάς πάει για Ανατολική Ευρώπη όχι γιατί του 'χαν μείνει τα παλιά. αριστερά απωθημένα 70 χρόνων πριν, αλλά από μεθοδευμένη επιλογή. 



Διαλέγει μια ΤΑΞΙΚΗ πολιτική, όπου η μεσαία τάξη θα εξαφανιστεί, το 90% των Ελλήνων θα φτωχοποιηθεί για να εξαρτάται από το κράτος και το κόμμα, και το 5%-10% θα δει ή θα φτιάξει ένα νέο κατεστημένο στο όνομα δήθεν της κοινωνικής Δικαιοσύνης. Δεν το κρύβουν άλλωστε, κάνει ΜΠΑΜ! Αρα, οιοσδήποτε υποστηρίζει πλέον την υλοποίηση όσων έχει αποφασίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, και εφαρμόζει με τόση πρεμούρα ο Τσίπρας, είναι συνένοχος σε μια διαδικασία εθνικής διάλυσης που επί της ουσίας συντελείται μέρα με τη μέρα. Δεν μας πάνε στην ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ, αλλά στην τέως ανατολική και δη στα Βαλκάνια. Στα μουλωχτά... Πότε συζητήθηκε; Πότε... ψηφίστηκε, όπως μας λένε; Ποτέ! Σταλινικού τύπου ψέματα και μεθοδεύσεις παντού.



Ξέρω ότι, αν πριν από τρεις μήνες έκανες λόγο για «κανονική εθνική προδοσία με... πρόγραμμα», είναι σίγουρο ότι θα σε αποκαλούσαν ακραίο και υπερβολικό. Ελα όμως που τα λεγόμενα των ίδιων των ηγετών της Ε.Ε. το επιβεβαιώνουν; Ο Γιούνκερ (που λέμε ότι μας στηρίζει σαν και τι) δηλώνει σοκαρισμένος από τον τρόπο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε και πέρασε μετά το δημοψήφισμα ένα πρόγραμμα ΠΟΛΥ σκληρότερο από αυτό που της είχαν προτείνει οι Ευρωπαίοι ΠΡΙΝ από τη διενέργειά του. Και δεν είναι ο μόνος. Αλήθεια, δεν απορείτε για τη βαριά σιωπή των Γερμανών; Τι να πουν, αφού οι Συριζαίοι κάνουν περισσότερα κι απ' αυτά που τους ζητούν, αλλά και οι εγχώριοι υπουργοί, όπως ο Κουρουμπλής, λένε έξω απ' τα δόντια ότι είμαστε σε καθεστώς ΚΑΤΟΧΗΣ; Δεν το λες και εθνική προδοσία; Πες το όπως θες, εκεί οδηγεί θέλοντας και μη. Σ' αυτό το σημείο μάς έφεραν η έντιμη διαπραγμάτευση και οι έξι μήνες που χάθηκαν από: α) απίστευτη ανοησία, β) μεγαλειώδη ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑ και γ) αδιανόητη ανικανότητα. Οι ανόητοι αβάδιστοι τύποι, που νόμιζαν ότι θα άλλαζαν όλη την Ευρώπη μέσω της μεσογειακής Αριστεράς, τελικά μας πήγαν πανηγυρικά Αλβανία και πέρα μεριά. Συγχρόνως, πέρα από την οικονομική ΣΥΝΤΕΛΕΙΑ που βλέπουμε τριγύρω μας, έχουμε και κάτι άλλες περίεργες διεργασίες που ευχόμαστε να μη συσχετίζονται. Τα πίτσι-πίτσι με την Τουρκία για το Αιγαίο και ο ξαφνικός... διακριτικός διάλογος για το... Σκοπιανό (δηλαδή το όνομα! Πού το θυμήθηκαν!) μας βάζουν αναγκαστικά ψύλλους στ' αυτιά! Ενας ισοπεδωμένος λαός όλα θα τα αντέξει θέλοντας και μη.


Οι δημόσιες δηλώσεις των κορυφαίων Ευρωπαίων ότι τελικά η Ελλάδα κατέληξε σε μια ΠΙΟ ΕΠΑΧΘΗ συμφωνία δημιουργούν νέα δεδομένα. Πρώτον, κανένα κόμμα δεν δικαιούται να λέει ότι τη στηρίζει για να μείνει η χώρα στην Ευρώπη ενώ πάμε για Βαλκάνια. Δεύτερον, αντιθέτως είναι υποχρέωση όλων να δημιουργηθεί ένα εθνικό μέτωπο, από τη Δεξιά έως τη Σοσιαλδημοκρατία, το οποίο θα αντιταχθεί στην πορεία που έχουμε πάρει. Οσο υπάρχει καιρός!



Τρίτον, όλοι όσοι συνεργάζονται με την πολιτική της αυταπόδεικτης καταστροφής που μπορεί να θεωρηθεί κάποτε και προδοσία, από μόνοι τους γίνονται συνυπεύθυνοι στο μεγαλύτερο  εθνικό έγκλημα που έχει διαπραχθεί μετά τον «Αττίλα» της Χούντας το '74 (τηρουμένων των αναλογιών και των εποχών). Θα είναι συνεργάτες και συνοδοιπόροι στη μετατροπή της Ελλάδας σε Βουλγαρία. Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Ιδίως όσοι εκπροσωπούν την παλαιά αστική τάξη και τους όποιους θεσμούς που πλήττονται βρώμικα και ανελέητα. Το μόνο σοβαρό ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ είναι η αλλαγή της πορείας του τρένου όπου μας στοιβάζουν μέσα υποσχόμενοι ότι πάει Ευρώπη αλλά έχει exit Βαλκάνια. Τα πάντα χάνονται για πολλές γενιές. Θες να γίνεις Βουλγαρία; Αν όχι, τι τους κοιτάς και δεν τους (τη) «χαλάς»;



Θέμος Αναστασιάδης


Δεν υπάρχουν σχόλια: