Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Μέσα στην αφέλεια και τον ελαφρύ "φλαμπουραρισμό" του, τι έκανε ο Φλαμπουράρης σαν υπουργός, για να κολλήσει ο 30αρης το πρώτο του ένσημο;

Φλαμπουράρης: Η κάλπη που σχεδίασε ο Τσίπρας, μοιάζει περισσότερο με κάλπη δημοψηφίσματος - Media

Με μια απίστευτη επιχειρηματολογία επιχείρησε να απαντήσει ο Αλέκος Φλαμπουράρης στη μομφή του προέδρου της ΝΔ για τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν έχει κολλήσει ποτέ ένσημα. 


Παραδεχόμενος στην πραγματικότητα ότι όσα ειπώθηκαν έχουν βάση εξιστόρησε ότι «ο κ. Τσίπρας τελείωσε το Πολυτεχνείο, πήγε στο στρατό, γύρισε από το στρατό έγινε Γραμματέας της νεολαίας, έκανε μεταπτυχιακά. Πήγε στο τεχνικό γραφείο που είχαν τα αδέρφια του, άρχισε να δουλεύει...» «Από εκεί και πέρα στα 32 πότε θα προλάβει;» αναρωτήθηκε!

«Ας βρει κάποιο 30αρη να δει αν έχει κολλήσει κανένα ένσημο!» συνέχισε τα απίστευτα επιχειρήματα ο κ. Φλαμπουράρης.
Σε μια μοναδικής σύλληψης συλλογιστική υποστήριξε ότι είναι unfair να τίθεται αυτό το επιχείρημα σε έναν 40αρη «ο οποίος από τα 30 του είναι πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και μετά του ΣΥΡΙΖΑ» παραδεχόμενος, δηλαδή, ότι κ. Τσίπρας έχει μηδαμινή επαγγελματική εμπειρία.
Σχολιασμός: Μέσα στην αφέλεια και τον ελαφρύ "φλαμπουραρισμό" του, ο κυρ Αλέκος ανοίγει, άθελά του βέβαια, ένα ζήτημα σχετικά με το δικαίωμα ενασχόλησης με την πολιτική, με αφορμή πάντα και με την έμμεση παραδοχή του ότι ο Αλέξης Τσίπρας παίζει και να μην δούλεψε και πάααρα πολύ προτού γίνει πρόεδρος του Συνασπισμού το 2008, σε ηλικία 34 ετών, διεκδικώντας νωρίτερα στα 32 του, το 2006, την δημαρχία της Αθήνας.
Το ζήτημα έχει δύο πτυχές, αφενός το φαινόμενο του "επαγγελματία" πολιτικού, αυτού του ανθρώπου δηλαδή που από τα φοιτητικά αμφιθέατρα μέχρι την ανάδειξή του στα δημόσια αξιώματα δεν είχε ποτέ καμία άλλη ενασχόληση, και αφετέρου την κατάσταση που βιώνουν πολλοί 30άρηδες του σήμερα, που λόγω παρατεταμένων σπουδών, αλλά και ανεργίας, δεν έχουν κολλήσει "κανένα" ένσημο.
Ξεκινώντας από το τελευταίο, αλήθεια η κυβέρνηση της οποίας υπουργός ήταν ο Φλαμπουράρης, ποιες δράσεις έκανε για να κολλήσει ο σημερινός 30άρης έστω κι ένα ένσημο; Σχεδόν τίποτε, εκτός το "βόλεμα" στην ΕΡΤ ή την κατάληψη έμμισθων κρατικών θέσεων από τα παιδιά του κομματικού σωλήνα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και σήμερα δεν έχει καταθέσει την παραμικρή σοβαρή πρόταση για την καταπολέμηση της ανεργίας, ώστε να κολλήσει κι αυτός ο "άεργος" ή άνεργος 30άρης το πρώτο του ένσημο.
Από την άλλη πλευρά, στο θέμα του επαγγελματισμού στην πολιτική, και το αν πρέπει να έχει κολλήσει "ένσημα" προτού ασχοληθείς μ' αυτήν, είναι μια νέα τάση που εμφανίστηκε στα χρόνια της κρίσης, επειδή θεωρήθηκε ότι το πολιτικό σύστημα των "επαγγελματιών πολιτικών" υπεύθυνο για την χρεοκοπία της χώρας, με το νέο αφήγημα να είναι ότι άνθρωποι που έχουν δουλέψει στη ζωή τους, πρέπει να έχουν προτεραιότητα στην κατάληψη δημοσίων αξιωμάτων, επειδή φυσικά κουβαλούν μαζί τους μια εμπειρία διαχείρισης καταστάσεων και φυσικά μια κοινωνική και επαγγελματική αναγνώριση που είναι απαραίτητη.
Και οι νέοι; Εκείνη η γενιά που σπούδασε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη για διεύρυνση οριζόντων, αλλά και απόκτησης εφοδίων για την εύρεση μιας αξιοπρεπούς θέσης εργασίας τι πρέπει να κάνει; Ειδικά τώρα που το παλλαικό αίτημα είναι να βγουν οι "νέοι" μπροστά, αντικαθιστώντας το παλαιό και τους παλαιούς. Οι συνθήκες δεν είναι οι ίδιες, όχι μόνο κρίσης, αλλά και της αύξησης του ορίου εισόδου στην αγορά εργασίας. Η πολιτική δεν μπορεί να θεωρείται επαγγελματική διέξοδος, ούτε το επάγγελμα πρέπει να είναι απαραίτητη υπόθεση για την είσοδο στην πολιτική, διότι έτσι επιστρέφουμε σε εποχές που θυμίζουν περισσότερο φεουδαρχικά καθεστώτα, παρά Δημοκρατία.
Κοινός παρανομαστής ωστόσο είναι η ίδια πολιτική: Ας δώσει την ευκαιρία στον 30άρη να κολλήσει το πρώτο του ένσημο και μετά ας του αξιώσει την συμμετοχή του στα κοινά. Και μετά είναι θέμα προσωπικής του επιλογής με ποια χρονική σειρά θα τα επιλέξει, έχοντας βέβαια και στο μυαλό του ένα ηθικό δίδαγμα, που μπορεί να αντλήσει από το παράδειγμα Τσίπρα: Να μην μπει στην πρεμούρα να κάψει τα χαρτιά του γρήγορα..


Δεν υπάρχουν σχόλια: