Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Νίκος Βούτσης, χθς Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015 στην Πρέβεζα. «Φρέσκα» πρόσωπα και παλαιοί γνώριμοι στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεοφάνειο

Νίκος Βούτσης: «Νέες εκλογές δε θα κάνουμε» - «Κάναμε το σταυρό μας να μη κλείσει ο Ερντογκάν τη Finans» - Το time-out του Σόιμπλε ήταν γνωστό από τον Απρίλιο...


Δείτε το video




Αποκαλυπτικός και με διάθεση το «προεκλογικό παιχνίδι» για το ΣΥΡΙΖΑ να γίνει με αλήθειες και ξεκάθαρους όρους, εμφανίστηκε ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας το απόγευμα της Τετάρτης, ενώ ήταν και ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση του κόμματός του στη Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης.
Ο κ. Βούτσης ξεκαθάρισε πως νέες εκλογές δε θα γίνουν σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία, απέκλεισε τη συνεργασία με τη ΝΔ, αλλά άφησε για πρώτη φορά μία μικρή... χαραμάδα για συνεργασία, υπό προϋποθέσεις, με Ποτάμι ή ΠΑΣΟΚ κι εφόσον οι ΑΝΕΛ δεν μπουν στη Βουλή.

 IMG 4298

Παραθέτουμε τα κυριότερα αποσπάσματα από τη συνέντευξη του κου Βούτση, την οποία μπορείτε να δείτε ολόκληρη στο βίντεο που ακολουθεί:

«Δεκαπέντε ημέρες μετά τις εκλογές στην Ελλάδα, θα γίνουν εκλογές στην Πορτογαλία. Ύστερα στην Ισπανία, ύστερα στην Ιρλανδία. Μπήκαμε σε αυτό το κολασμένο φθινόπωρο της προσδοκίας και της ελπίδας και της δοκιμασίας για μία εναλλακτική στρατηγική για την Ευρώπη συνολικά».

«Για πρώτη φορά στην Ευρώπη θα ξεκινήσει η συζήτηση για τη βιωσιμότητα και την αναδιάρθρωση του χρέους, πράγμα το οποίο ήταν απαγορευμένη λέξη για την Ευρώπη. Δεν ήταν όμως για την Αμερική ή το ΔΝΤ, θέμα το οποίο προφανέστατα σχετίζεται με την τελική λύση πάνω στο ζήτημα της κρίσης για την Ευρώπη».

 IMG 4308

«Είναι φανερό ότι έχουν μπει επί τάπητος όλα τα κρίσιμα ζητήματα πολιτικής και στρατηγικής και άρα η εσπευσμένη κατά πολλούς -μερικοί σύντροφοι μάλιστα είπαν: ''αυγουστιάτικα εκλογές;''- πρωτοβουλία για να πάμε σε εκλογές τώρα, δεν έχει μόνο τυπικό χαρακτήρα σε σχέση με το ότι δεν είχαμε πλέον τη δεδηλωμένη. Ήμασταν κάτω και από 120, όπως διαπιστώσαμε στις 14 Αυγούστου το πρωί, στις 11π.μ.».

«Άλλοι, όπως ο κ. Μεϊμαράκης την ίδια ώρα που μας λένε πως αποδρούμε από την πραγματικότητα και δε θέλουμε να την αντιμετωπίσουμε και δε θα έπρεπε να γίνουν εκλογές, την ίδια ώρα μας έλεγαν μέσα στη Βουλή: ''μη τολμήσετε να μας φέρετε άλλα νομοσχέδια''. Είχαμε αναρτημένα έξι νομοσχέδια: αμύνης, παιδείας, διοικητικής μεταρρύθμισης, αυτοδιοίκηση... Ποιος θα τα ψήφιζε αυτά; Η προσφυγή στις κάλπες ήταν αναγκαστική. Ήταν πράξη αξιοπρέπειας, ειλικρίνειας και είμαστε έτοιμοι να προσδοκούμε σε μία μεγάλη νίκη, αλλά είμαστε έτοιμοι να αποδεχθούμε και μία διαφορετική ετυμηγορία του ελληνικού λαού».

«Νέες εκλογές δε θα κάνουμε. Είναι απολύτως υποχρεωτικό, για πολλούς λόγους, να μην υπάρξει νέα προσφυγή στις κάλπες. Πέρα από το ότι θα είναι η τρίτη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε ένα χρόνο, ένας από τους λόγους που μπορώ δημοσίως να αναφέρω είναι η ανακεφαλαίωση των τραπεζών που ξεκινά στις αρχές Οκτωβρίου. Επίσης δεν έχουμε δικαίωμα να καθυστερήσουμε τη δόση, η οποία έχει εγκριθεί και αφορά σε κονδύλια που θα μπουν στην πραγματική οικονομία. Επίσης θα καθυστερήσει η συζήτηση για το χρέος».

«Είναι εύλογο να ζητούμε ακόμη και οριακή αυτοδυναμία. Δεν μπορούμε να εικοτολογούμε. Σε ό,τι μας αφορά μπορώ να σας πω ότι δε θα συμμετέχουμε είτε ως πρώτο είτε ως δεύτερο κόμμα σε Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, Οικουμενική Κυβέρνηση, Κυβέρνηση Ειδικού Σκοπού. Με όλες τις πολιτικές δυνάμεις μέσα πλην της Χ.Α. ή κάποιες δυνάμεις εξ αριστερών που δε θα θέλουν να συμμετέχουν. Αυτό θα το κάναμε από την παρούσα Βουλή. Δε θα πηγαίναμε σε εκλογές».

«Βεβαίως αυτά που έχουμε υπογράψει θα τα υλοποιήσουμε από οποιαδήποτε θέση, ταυτόχρονα όμως θα κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια απεγκλωβισμού-αποσύνδεσης από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, ασκώντας στοιχεία ενός παραλλήλου προγράμματος ή κάποια ισοδύναμα, που τουλάχιστον εκεί που υπάρχουν σοβαρές κοινωνικές επιπτώσεις, να αμβλύνονται».

«Λέω λοιπόν ότι δε θα ήταν δυνατό να συμπράξουμε με αυτές τις δυνάμεις που είναι στην αντίληψή τους τα μνημόνια και κυρίως με τη Νέα Δημοκρατία, δηλαδή να υπάρξει συνεργασία των δύο ''μεγάλων'' κομμάτων. Όσον αφορά τους άλλους είναι πιθανό; Είναι σαφές ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει μία κατεύθυνση. Θα μελετήσουμε αυτό το αποτέλεσμα».

«Capital controls μας επέβαλαν μεν απ' έξω, αλλά εμείς κάναμε τις ενέργειες, το manual το σχετικό. Ο ελληνικός λαός ανταποκρίθηκε με απίστευτη ωριμότητα. Όταν το επιχειρήσαμε όμως και κατά τη διάρκεια, απαιτούσε μεγάλο ρίσκο. Κοροϊδία που να εμπεριέχεται μέσα σε αυτή τη μεγάλη μάχη που δώσαμε δε νοείται. Κοροϊδία θα ήταν ένα μήνα μετά τη νίκη μας ή στη συνάντηση της 20ης Φεβρουαρίου, να συνομολογούσαμε σε ένα νέο μνημόνιο, σε μία νέα δανειακή σύμβαση.
Εμείς αυτή τη μάχη τη δώσαμε και είμαστε περήφανοι. Κοιτάμε όλους στα μάτια, έστω κι αν χάσαμε. Χάσαμε σε σχέση με την εκτίμηση που είχαμε να μην έχουμε μνημόνιο. Να υπάρχει με ρήτρα ανάπτυξης μία δανειακή σχέση. Επενδύσεις χωρίς προαπαιτούμενα. Η ιστορία του μνημονίου είναι τα προαπαιτούμενα. Σε αυτή την εκτίμηση πέσαμε έξω. Δεν είχαμε υπολογίσει την τιμωρητική διάθεση που θα είχε αυτή η αντιπαλότητα...».

«Το δημοψήφισμα το είχαμε ετοιμάσει το Πάσχα. Ήταν μέσα στις επιλογές μας με ανοικτές τις τράπεζες και τελικά το κάναμε με κλειστές, πράγμα που δυσχέρανε τη θέση μας. Ο Τσίπρας είπε ότι θα έφερνε συμφωνία σε δύο ημέρες κ.α. Αυτό που δε δέχομαι είναι ότι κοροϊδέψαμε. Είμαστε μέσα σε ένα πόλεμο, στον οποίο κερδίζεις και χάνεις μάχες».

"250 δις έχουν βγει στην Ελβετία και αλλού και 50 είναι στα στρώματα κι αλλού"
«250 δις έχουν βγει στην Ελβετία και αλλού και 50 είναι στα στρώματα κι αλλού. Δηλαδή μία Ελλάδα, το 10-15% έχει για να αγοράσει την υπόλοιπη Ελλάδα. Σε συνθήκες δραχμής θα γίνει η Κόλαση του Δάντη. Με τα σημερινά δεδομένα, όχι ως θεωρητικό ενδεχόμενο. Με θεωρητικό ενδεχόμενο και προετοιμασία δύο ετών, ίσως κάτι να σημαίνει. Αν εμείς όμως είχαμε κάνει τώρα την επιλογή του εθνικού νομίσματος, οι τράπεζες πτωχεύουν, οι καταθέσεις αυτών που έμειναν εδώ, πηγαίνουν... κατά διαόλου.
Οι εταιρείες όλες, οι μονοπωλιακοί όμιλοι, έχουν έξω τα λεφτά και φέρνουν κάθε Παρασκευή το ταμείο και πληρώνουν.
Η λεγόμενη εθνική λύση δε σου προσφέρει τίποτα σε συνθήκες παγκοσμιοποιημένης οικονομίας. Μα υπάρχουν χώρες οι οποίες δεν είναι στο ευρώ, αναφέρει ο αντίλογος. Μα αυτές οι χώρες δεν μπήκαν και βγήκαν από το ευρώ...».

«Καλό είναι να μιλάμε τώρα μέσα στη σιγουριά που μας προσφέρει η συμφωνία, που κάναμε, αλλά αν είχε γίνει το άλλο, θα ήταν πολύ επώδυνα τα πράγματα. Δεν είναι τυχαίο γεγονός ο Σόιμπλε και η πρότασή του, την οποία την ξέραμε από τον Απρίλιο, όταν την είχε γνωστοποιήσει ο Βαρουφάκης στο υπουργικό συμβούλιο. Ήταν η πρόταση του time-out. Πέντε χρόνια εκτός της Ευρωζώνης με πριμ 50 δις, ώστε να μπορούμε να αποχρεώνουμε και να μην υπάρχει ανθρωπιστική κρίση, αλλά θα είχαμε μνημόνιο με εθνικό νόμισμα. Αυτό ήταν μία δεύτερη έκπληξη για εμάς. Δε θεωρούσαμε ότι θα είχαν ένα δεύτερο manual έτοιμο, εξόδου της χώρας χωρίς να επηρεαστούν οι αγορές. Σας το λέω ευθύτατα. Είχαν κάνει προετοιμασία...».

«Στην Ελλάδα ήταν κρίση δημόσιου χρέους. Ύστερα εμείς μπήκαμε στην κρίση του δημόσιου χρέους και τώρα βρισκόμαστε με τρία χρέη. Κρίση δημόσιου χρέους, κρίση εσωτερικού χρέους και κρίση του τραπεζικού συστήματος. Να σας πω ότι κάναμε το σταυρό μας να μη κλείσει ο Ερντογκάν τη Finans, όσο ξεκινούσαν τα capital controls. Την επόμενη ημέρα η Εθνική Τράπεζα θα ήταν... νεκρή. Όλο της το εθνικό ισοζύγιο ήταν από την Finans. Είναι πολλά σας λέω. Άλλα μπορούν να ειπωθούν και άλλα θα γραφτούν κάποτε σε doctora'».

«Θα δείτε και από τα αποτελέσματα των εκλογών, ότι κατά τη γνώμη μας το μεγάλο ποσοστό των λαϊκών στρωμάτων που ψήφισαν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, θα στηρίξουν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ».

«Δε μπορεί να γίνονται παιχνίδια. Τα παιχνιδάκια θα σταματήσουν. Όταν βγαίνει η Κομισιόν χθες και λέει εμείς δεν είπαμε ποτέ να μπει το 23% στα φροντιστήρια, δεσμευόμαστε μετά κι εμείς ως Κυβέρνηση ότι δεν υπάρχει τέτοιο μέτρο...».

«Κάθε 31/12 μας ερχόταν στη Βουλή τροπολογία, έτοιμη από το εξωτερικό, για το πως οι καναλάρχες δε θα έδιναν το 20% επί του τζίρου, το οποίο ήταν δέσμευση του πρώτου μνημονίου».

«Ξέρουμε πλέον πράγματα. Μην τσιγκλάνε πολύ οι κουτσαβάκηδες της πολιτικής».

 IMG 4311

«Φρέσκα» πρόσωπα και παλαιοί γνώριμοι στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεοφάνειο
Αρκετός ήταν ο κόσμος στην προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας, στη Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης, το απόγευμα της Τετάρτης. Πολλά «φρέσκα» πρόσωπα, αλλά και παλαιοί γνώριμοι, που είχαν αποστασιοποιηθεί έδωσαν το «παρών», γεγονός που μαρτυρά πολλά για την πρότερη κατάσταση που επικρατούσε στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ στην Πρέβεζα.

Το λόγο αρχικά πήρε ο Δημήτρης Παπαδήμος, ο οποίος τόνισε:

IMG 4313

«Κάποιοι σύντροφοί μας έκαναν μία διαφορετική ανάγνωση της συγκυρίας αυτής και ανέτρεψαν την Κυβέρνηση, υποβοηθώντας με αυτό τον τρόπο το σχέδιο κάποιων κύκλων ευρωπαϊκών και ελληνικών για αριστερή παρένθεση στη χώρα μας. Επέλεξαν οι σύντροφοι αυτοί τη σιγουριά της πεπατημένης και όχι την ουσία να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ υπέρ των συμφερόντων των λαϊκών στρωμάτων. Η μεγάλη πλειοψηφία των μελών του ΣΥΡΙΖΑ στην Πρέβεζα παραμένει στις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε: «Τα μέλη του Νομού Πρέβεζας συνεχίζουμε να υπηρετούμε την ενότητα της Αριστεράς. Οι αποχωρήσεις και οι αποστρατεύσεις δεν βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Σκοπεύουμε όχι μόνο να μείνουμε στο κόμμα που μας ένωσε, που έδωσε ελπίδες στην κοινωνία, αλλά να εμβαθύνουμε τους δεσμούς με την κοινωνία. Η Αριστερά είναι για τα δύσκολα...».
Ακολούθησε η ομιλία του βουλευτή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Μπάρκα, ο οποίος ανέφερε: «Το λόγο έχει ο λαός για όλους και για όλα. Πάμε σε μία εκλογική μάχη, όπου καλούμαστε να υπερασπίσουμε τις κυβερνητικές επιλογές, αλλά και τη θέση μας στη ριζοσπαστική αριστερά. Πρέπει να συγκροτήσουμε ένα ενιαίο κόμμα, χωρίς διαφορετικά στρατηγικά σχέδια» και κατόπιν υποστήριξε: «Ποιος θα επιδιώξει να μην πληρώσουν πάλι οι συνταξιούχοι τα σπασμένα; Ποιος θα δώσει τη μάχη για να μπει τέλος στον εργασιακό μεσαίωνα; Ποιος θα διαπραγματευτεί πιο αποτελεσματικά και αποφασιστικά για την ελάφρυνση του χρέους; Ποιος θέλει και μπορεί να βάλει χέρι στους φεουδάρχες, να αντιμετωπίσει την επιδημία της διαπλοκής και της διαφθοράς; Να πατάξει τον κομματισμό, τη φοροδιαφυγή και το ρουσφέτι;
Στο κάτω-κάτω εμείς της ριζοσπαστικής αριστεράς δε μπορούμε να θεωρούμε ότι ήρθε το τέλος της ιστορίας. Κι αν αποδεχόμαστε μία πραγματικότητα δεν είναι για να υποκλιθούμε σε αυτή, αλλά για να την αλλάξουμε μέσα από τους αγώνες. Μια μάχη χάθηκε, ο πόλεμος όμως συνεχίζεται».

IMG 4343

Ο κ. Μπάρκας ολοκλήρωσε την ομιλία του, λέγοντας: «Οδηγός μας ήταν, είναι και θα είναι οι ανάγκες των πολλών έναντι των λίγων. Σε αυτό θα κριθούμε στο τέλος της τετραετίας ως Αριστερά. Να είστε βέβαια ότι θα τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε και στη μεγάλη τετραετία, όπου η Αριστερά θα αποδείξει πως εκτός από το να καταγγέλλει και να αγωνίζεται, μπορεί και να αλλάξει και πέντε πράγματα στον κόσμο...».

Τη... σκυτάλη πήρε ο Νίκος Βούτσης, ο οποίος τοποθετήθηκε και απάντησε σε ερωτήσεις -με εμφανή την κριτική για την ευρύτερη στρατηγική και τις αδυναμίες της Κυβέρνησης- μελών του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας.

Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία της τοποθέτησης του κου Βούτση στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ:

 IMG 4340

«Είμαστε στο κέντρο της προσοχής και των αγώνων σε ευρωπαϊκή κλίμακα. Αυτός ο ορίζοντας δεν πρέπει να χαθεί από τα μάτια μας. Έχει σημασία να μην τροφοδοτούμε την επάνοδο πολιτικών δυνάμεων και να είμαι συγκεκριμένος: της Νέας Δημοκρατίας, στη διακυβέρνηση της χώρας».

«Είναι δυνατόν η Αριστερά, μπροστά σε αυτές τις συνθήκες, με πετυχημένες και αποτυχημένες τακτικές κινήσεις, να οδηγηθεί και μάλιστα από δικές τις δυνάμεις, ξανά στην... εξέδρα και να παραδώσει ως ανίκανη - ενσωματωμένη, στη Δεξιά τη διακυβέρνηση της χώρας σε αυτή την κρίσιμη φάση;».

«Στο Υπουργείο Εσωτερικών ήμουν αντιμέτωπος επί 6,5 μήνες με εχθρικές διοικήσεις στην ΚΕΔΕ, τα ΕΛΠΕ, τις ΠΕΔ, τα επιμελητήρια, τους συλλόγους. Δεν κατάλαβε κανείς σας γιατί έγινε επιτροπή του ΝΑΙ με όλους αυτούς μέσα; Δεν είχαμε για να κάνουμε αυτές τις πλειοψηφίες και αυτές τις συναινέσεις και τις συμμαχίες, μέσα στους μαζικούς φορείς. Αυτούς που υπάρχουν τώρα. Αυτούς τους ανάπηρους και... προδοτικούς, σε ό,τι αφορά το εργατικό κίνημα -παναγόπουλους κα.- και έκαναν το παν με πράγματα που γνωρίζετε και άλλα που δε γνωρίζετε, για να μπουν τρικλοποδιές σε αυτή την Κυβέρνηση και να γίνει η αριστερή παρένθεση. Θα την κάνουμε μόνοι μας την αριστερή παρένθεση;».

«Κάναμε ένα δημοψήφισμα σε 5,5 ημέρες. Έγινε περίπου... πραξικόπημα το Σάββατο το βράδυ, πριν το δημοψήφισμα με το τρίγωνο ΚΕΔΕ-δικηγορικοί σύλλογοι-κόμματα του μνημονίου. Μέχρι τις 8 η ώρα το βράδυ επιδίωκαν να βγει παράνομο το δημοψήφισμα. Είναι πράγματα που δε τα έχουμε πει. Ο λαός έδωσε ένα τεράστιο σήμα για τη θέλησή του».

 IMG 4337

«Θα δοθεί ναι ή όχι το σήμα επανεκκίνησης για μία αριστερή διακυβέρνηση στην Ελλάδα; Θα δοθεί από το λαό μας και όχι μόνο από τους Αριστερούς. Και δεν ήμασταν πολλοί εδώ και δεκαετίες. Ούτε γεννιούνται Αριστεροί σαν τα ραπανάκια. Οι ανάγκες που γέννησε η κρίση και οι ανάγκες των οικογενειών, των πολιτών, των μακροχρόνια ανέργων δημιουργούν αυτό το κύμα...».

«Δε θα αφήσουμε το λαό... ξέμπαρκο επειδή εμείς δεν έχουμε λύσει ακόμη το συσχετισμό δυνάμεων στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, για το πόσο πρέπει να αναλάβουμε τη μία ή την άλλη ευθύνη, για το πόσο θα... λερωθούμε λιγότερο ή περισσότερο ή μήπως ενσωματωθούμε... Δεν έχουμε το δικαίωμα να το κάνουμε αυτό».

«Όταν κάναμε την τελευταία μας κοινοβουλευτική ομάδα και συζητήσαμε τις εναλλακτικές λύσεις, ένα κορυφαίο στέλεχος που έχει εντρυφίσει πάνω στο ζήτημα του εθνικού νομίσματος, μας είπε ευθύτατα πως θέλει δύο χρόνια προετοιμασία για να το κάνουμε. Ήμασταν απροετοίμαστοι ως χώρα με την έννοια των συναλλαγματικών αποθεμάτων, τις εισαγωγές-εξαγωγές, την αυτάρκεια στο διατροφικό τομέα».

«Κάναμε κεντρική επιτροπή για να δούμε τα της συμφωνίας. Εκεί είπαμε να πάμε σε ένα συνέδριο για να εξετάσουμε όλα τα θέματα που εκκρεμούν. Το ίδιο βράδυ βγήκε μία ανακοίνωση της Αριστερής Πλατφόρμας, που έκανε λόγο για συνέδριο-παρωδία. Και η απόφαση της ΚΕ είχε βγει για να μην πέσει η Κυβέρνηση».

«Αλλά μας προβληματίζει ότι σε μαζικούς χώρους, επιμελητήρια, δήμους, περιφέρειες, φοιτητικά συνδικάτα, έχουμε πολύ μικρότερα ποσοστά σε σχέση με το εκλογικό μας αποτέλεσμα. Μπορούμε να προχωρήσουμε έτσι; Δε μπορούμε πλέον να είμαστε... τυφλοί. Να κάνουμε πως δε το βλέπουμε...».

«Δε μπορούμε να απολογούμαστε για τους 6,5 μήνες σε συνθήκες χρεοκοπίας, έναντι των άλλων που ήταν στην Κυβέρνηση για τετραετίες και οκταετίες. Κι αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε όλοι μαζί...».

«Εμείς δε μπορούμε να δώσουμε πιστοποιητικά προοδευτικής διακυβέρνησης σε κόμματα, όπως το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Είναι κόμματα που μέσα από τη διαδρομή τους έχουν εμπεδώσει σα δική τους πολιτική τα μνημόνια και τις ταξικές πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί.
Είπα όμως ότι ο ίδιος ο λαός θα δώσει κατεύθυνση για το τι πρέπει να γίνει την επόμενη ημέρα, αποκλειόμενης βέβαια της ΝΔ, της Χρυσής Αυγής και αποκλειωμένων δυστυχώς, δυστυχώς δυνάμεων αριστερών».

«Αυτό το οποίο μας ενοχλεί στον Αλέξη Μητρόπουλο -δεν έχει να κάνει με το δικαστικό ζήτημα, δεν κάνουμε άδειασμα συντρόφων σε τέτοιας φύσης θέματα- και μπορεί να τον οδηγήσει εκτός ψηφοδελτίων είναι ότι επί 6,5 μήνες σε δύσκολες καταστάσεις, ξεκινούσαμε την ημέρα μας ακούγοντάς τον τουλάχιστον σε ένα κανάλι, να λέει ότι αυτά που κάνουμε ήταν λάθος. Όλα όμως. Ήταν κάτι δραματικό αυτό που ζήσαμε. Τη στιγμή που η αλληλεγγύη και η συλλογικότητα είναι απαραίτητα στοιχεία»


www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: