Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

«Των οικιών ημών εμπιπραμένων υμείς άδετε»: Χωρίς ακροατήριο πολιτικές εκδηλώσεις από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ στην Πρέβεζα.

gg

DSC00560


Η αρχαία ρήση που σημαίνει «εμάς καίγονται τα σπίτια μας κι εσείς τραγουδάτε» βρίσκει την εφαρμογή της στην Πρέβεζα με την έναρξη του Οκτώβρη.

Η πρώτη φωτογραφία έχει τραβηχτεί σε ανύποπτο χρόνο στο Σαϊτάν Παζάρ,  στο καφενείο του Σταύρου Κώστα.

Η δεύτερη τραβήχτηκε χθες στην κεντρική αγορά και είναι η πιο μοντέρνα και κουλτουριάρικη άποψη.

Γενικότερα στην Πρέβεζα καθώς τα ψυχαγωγικά καταστήματα κλείνουν το ένα μετά το άλλο, οι μουσικοί του δρόμου γίνονται μόδα.
Στο μεταξύ τα πολιτικά κόμματα συνεχίζουν τον χαβά τους και ακολουθούν την λογική των μουσικών του δρόμου. Κανείς δεν κάθεται να τους ακούσει, αλλά όποιος θέλει ρίχνει τον οβολό του.

Έτσι την 1-10-14 έγιναν δύο πολιτικές συγκεντρώσεις με πολύ μικρό ακροατήριο.

Η μία ήταν του ΣΥΡΙΖΑ και του εκλογικού συνδυασμού ¨Δημοτική Ριζοσπαστική Συνεργασία» που σαν θέμα είχε την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και την μη πληρωμή του(μία μέρα μετά την λήξη της προθεσμίας πληρωμής του)  και η άλλη του ΠΑΣΟΚ που έγινε στο εργατικό κέντρο στα πλαίσια της ανασυγκρότησης του κόμματος ( ναι καλά!)  και  της απενοχοποίησης  του.

Οι πολίτες της Πρέβεζας δεν πήγαν στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ αφού οι περισσότεροι από αυτούς είχαν ήδη πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ, ενώ στο ΠΑΣΟΚ πήγαν οι συνήθεις ύποπτοι που ο καθένας από αυτούς επιμένει να πηγαίνει εκεί για δικούς του λόγους.

Σε μια εποχή που τα σπίτια των ανθρώπων καίγονται, ακόμα και οι πολιτικές συγκεντρώσεις όπου κάποιοι τραγουδούν χωρίς κάποιος να τους ακούει, είναι πολυτέλεια. Οι πολίτες θέλουν εκλογές να ψηφίσουν, να ψεκάσουν, να τελειώσουν. Οι περισσότεροι θα ψηφίσου ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν έχουν κάτι άλλο να ψηφίσουν.

Για του γραπτού λόγου το αληθές δημοσιεύουμε φωτογραφίες από την συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα.

DSC00570

DSC00573

Δεν υπάρχουν σχόλια: