Oύτε φωνή ούτε ακρόαση από τον συνήθως
λαλίστατο υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκη, για το χθεσινό
δημοσίευμα της "Αυγής", που αποκαλύπτει την επιλεκτική εφαρμογή της νομιμότητας
στο πρόσωπο της εκλεκτής γεν. διευθύντριας, η οποία βαρύνεται με πειθαρχικό
έλεγχο για παράβαση καθήκοντος (στη διαχείριση του προγράμματος "Πολιτεία"), η
έκβαση του οποίου αγνοείται εδώ και 7 χρόνια!
Αν και προς τους 27 υπαλλήλους του Κερατσινίου
γνωρίζει να κουνάει το δάκτυλο ισχυριζόμενος την "παράτυπη" μονιμοποίησή τους,
εντός... του οίκου του και για τα δικά του παιδιά λησμονά τις μόνιμες επικλήσεις
για το ότι η "νομιμότητα δεν είναι α λα καρτ", στηρίζοντας το "θάψιμο" της
υπόθεσης. Η πρόκληση καθίσταται φυσικά ακόμη μεγαλύτερη, λαμβάνοντας υπόψη ότι η
τοποθέτηση της εν λόγω προϊσταμένης, προερχόμενης από το ΠΑΣΟΚ, συνοδεύτηκε με
το "ξήλωμα" του γεν. διευθυντή, ο οποίος είχε έρθει πρώτος στις κρίσεις
προϊσταμένων του 2010.
"Α λα καρτ" νομιμότητα στην αυλή Μητσοτάκη
Mε πειθαρχικό έλεγχο, η έκβαση του οποίου αγνοείται από το 2007, για παράβαση καθήκοντος στη διαχείριση του κοινοτικού προγράμματος "Πολιτεία", το οποίο βρίσκεται ήδη και στο μικροσκόπιο των ευρωπαϊκών ελεγκτικών μηχανισμών, βαρύνεται η εκλεκτή προϊσταμένη, που τοποθέτησε σε θέση γενικής διευθύντριας στο ΥΔΜΗΔ ο υπερασπιστής της αξιοκρατίας και διώκτης της "απατεωνιάς" στο Δημόσιο Κυρ. Μητσοτάκης.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο οποίος εμφανίζεται να κυνηγά αρειμανίως τις παρανομίες στο Δημόσιο, ξέχασε για λίγο την επίμονη επίκλησή του ότι "η νομιμότητα δεν είναι α λα καρτ" και τοποθέτησε σε μία από τις τρεις γενικές διευθύνσεις "ημέτερη" προϊσταμένη, η οποία έχει βρεθεί στο επίκεντρο πειθαρχικού ελέγχου από το 2005 από το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών στο πλαίσιο του ελέγχου της εφαρμογής και διαχείρισης του προγράμματος "Πολιτεία", στο οποίο ήταν υπεύθυνη και το οποίο μόλις χθες ανακοινώθηκε ότι βρίσκεται ήδη στο μικροσκόπιο της ευρωπαϊκής υπηρεσίας για την καταπολέμηση της απάτης και των ελληνικών δικαστικών αρχών!
Σύμφωνα με την έκθεση επιθεώρησης - ελέγχου (Ιούνιος 2005), την οποία διενήργησαν οι επιθεωρητές ελεγκτές Β. Δούκας, Ιωαν. Σελίμης και ο βοηθός επιθεωρητής Γ. Χαραλαμπόπουλος, διαπιστώθηκαν όργια παρανομιών στη διαχείριση του κοινοτικού προγράμματος "Πολιτεία", το οποίο αφορούσε, "τη μεταρρύθμιση και τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης" κατά την τριετία 2001-2003.
Στην έκθεσή τους οι τρεις ελεγκτές παραπέμπουν για ποινικό και πειθαρχικό έλεγχο γενικούς γραμματείς και υπαλλήλους, μεταξύ των οποίων και τη σημερινή γενική διευθύντρια, για την οποία συγκεκριμένα προτείνεται η άσκηση πειθαρχικής δίωξης από το αρμόδιο όργανο για το παράπτωμα της παράβασης καθήκοντος για τις ακόλουθες περιπτώσεις:
α) Για τη μη ύπαρξη ολοκληρωμένου αρχείου του προγράμματος Πολιτεία για το 2003.
β) Για το γεγονός ότι η γραμματεία του προγράμματος "Πολιτεία" για το έτος 2003 δεν άσκησε τις αρμοδιότητές της, σύμφωνα με το σχετικό κανονισμό κατά το μέρος που αφορά έργα του επιχειρησιακού προγράμματος του ΥΠΕΣΔΔΑ, με αποτέλεσμα την ένταξη νέων έργων χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της (παράκαμψη γνωμοδοτικού σταδίου της ένταξης, που αποτελεί ουσιώδη τύπο της διαδικασίας αυτής).
γ) Για την εκ των υστέρων ένταξη έργων στο Πρόγραμμα Πολιτεία από την Επιτροπή Παρακολούθησης του 2003, τα οποία είχαν ήδη υλοποιηθεί ή βρίσκονταν σε φάση υλοποίησης.
Μεταξύ αυτών βρίσκονται και 21 έργα για ΚΕΠ, που υλοποίησε η εταιρεία Newsphone Hellas, συνολικού ύψους που αγγίζει το 1 εκατομμύριο ευρώ.
δ) Για την κατάτμηση έργων κατά την ένταξή τους στο πρόγραμμα.
ε) Για τα ανακριβή πρακτικά της Επιτροπής Παρακολούθησης, ως προς το μέρος που αφορούν, στην παρουσία, κατά τις αντίστοιχες συνεδριάσεις, μελών της, τα οποία, όπως προέκυψε από τον έλεγχο, απουσίαζαν το αντίστοιχο χρονικό διάστημα και επιπρόσθετα ως προς το περιεχόμενό τους, καθώς εμφανίζονται εισηγήσεις μελών που απουσίαζαν και γίνεται λόγος για παρουσίαση τεχνικών δελτίων τα οποία δεν προσκομίστηκαν...
Το εξωφρενικό της υπόθεσης είναι ότι το 2005 ο τότε υπουργός Εσωτερικών Π. Παυλόπουλος είχε ανακοινώσει το πόρισμα των ελεγκτών, χωρίς όμως να προχωρήσει σε πειθαρχική δίωξη! Ωστόσο, επειδή είχε ενημερωθεί, όπως αναφέρεται και στο πόρισμα, ο εισαγγελέας Αθηνών τον Δεκέμβριο του 2006 ζήτησε να μάθει τι απέγινε η δίωξη. Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές, τότε ενεργοποιήθηκε το υπουργείο και με εντολή υπουργού εστάλη (Φεβρουάριο 2007) στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και ενημερώθηκε ο εισαγγελέας ότι έχουν ασκήσει δίωξη... Στη συνέχεια όμως η δίωξη ξεχάστηκε και αγνοείται μέχρι σήμερα...
Ρεπορτάζ: Νίκος Μορφονιός
www.avgi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου