Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Παναγιώτης Κλοντζάρης. ''Αποκαλυπτικά ερωτήματα προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας, για την Μαρίνα της Πρέβεζας''.



Στις 16-10-2014 δημοσιεύτηκε σε τοπικό Ηλεκτρονικό Τύπο το εξής : «Επιτέλους Τέλος !!!! Υπεγράφη η νέα Πολυαναμενόμενη Σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του Φορέα Διαχείρισης του Τουριστικού Λιμένα Πρέβεζας (Μαρίνα των αδελφών Τέφα) και του Υπουργείου Τουρισμού»
Οκτώ μέρες μετά δεν διάβασα πουθενά καμία επιστολή που να απορρίπτει ή να επιβεβαιώνει το δημοσίευμα από κανέναν υπεύθυνο για την υπόθεση δηλ. το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας, παρά μόνο ακούστηκε προφορικά «ότι δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση.»
Και ρωτώ. Ποιος θα έπρεπε να το γνωρίζει πρώτα ;
Δεν θα πρεπε το Δ.Λ.Τ. θεσμικά και με την υποχρέωση που έχει και μετά από τόση φασαρία που έχει γίνει μέσα στα δύο χρόνια που πέρασαν να γνωρίζει επ΄ακριβώς τι συμβαίνει;
Ποιος τους παρακάμπτει;

Αν είναι αλήθεια φίλοι μου αυτή η υπογραφή της σύμβασης και το Δ.Λ.Τ. δεν γνωρίζει τίποτα ή κάνει πως δεν γνωρίζει συμβαίνουν τα εξής:
1)Με την υπ΄αρίθμ. 164/24-09-2014 Απόφαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας η Κα Πρόεδρος εισηγούμενη το θέμα ,έθεσε υπόψη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου τα εξής:
Με το υπ΄αρίθμ. 1199/29-8-2014 έγγραφο της υπηρεσίας προς το υπουργείο Τουρισμού ζήτησα «να ενημερωθούμε εγγράφως ότι βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, φορέας χρήσης και διαχείρισης του Τουριστικού Λιμένα Πρέβεζας όπως και της είσπραξης των τελών ελλιμενισμού είναι αποκλειστικά το Δ.Λ. Ταμείο Πρέβεζας και κανείς άλλος φορέας ή ιδιώτης ή επενδυτής έως ότου υπογραφεί ΝΕΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ» όπως και με το έγγραφο 1276/22-09-2014 πάλι προς το Υπουργείο ζήτησα «να μας γνωρίσουν εγγράφως και άμεσα ποιος είναι ο αρμόδιος φορέας χρήσης ,εκμετάλλευσης όπως και είσπραξης των Λιμενικών τελών της χερσαίας και Θαλάσσιας ζώνης σήμερα ,του Τουριστικού Λιμένα Πρέβεζας με σκοπό την διασφάλιση του Δημοσίου Συμφέροντος»
Μα το Υπουργείο ήταν σαφέστατο από πέρυσι που έστειλε το υπ΄αρίθμ. 19914/04-09-2013 έγγραφό του και τους λέει ότι «η ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ (Χερσαίας και Θαλάσσιας) ΕΧΕΙ ΛΥΘΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΜΑΡΙΝΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΑΕ» δεν αποτελεί πλέον τον φορέα διαχείρισης του λιμένα αυτού και βάση της ισχύουσας Νομοθεσίας η χρήση και διαχείριση του Τουριστικού Λιμένα έχει επανέλθει στο Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας .


Ποιον εμπαίζουν ; Τον Πρεβεζάνο Πολίτη ;
Και το Υπουργείο απαντά με το υπ΄αρίθμ. 19984/22-09-2014 έγγραφό του στα ερωτήματα που έστειλε και λέει εν ολίγοις στο Δ.Λ.Τ. ότι αναμένουμε από σας εγγράφως να μας πείτε με ποιον θα υπογραφεί η «ΕΠΙ ΘΥΡΑΙΣ» σύμβαση, όπως την χαρακτηρίζει διότι εσείς είστε ο φορέας διαχείρισης όπως πιο πάνω με το έγγραφο του Υπουργείου ανάφερα.
Αποφασίζουν δε να στείλουν εξώδικο στην εταιρεία που λυμαίνεται την Μαρίνα για να αποδώσει τα ποσά των Λιμενικών Τελών που έχει εισπράξει για το χρονικό διάστημα από 04-09-2013 έως σήμερα και να σταματήσει να εισπράττει πλέον Λιμενικά τέλη .

Το εξώδικο αυτό μέχρι σήμερα δηλ. 24-10-2014 δεν έχει σταλεί ακόμα
και η εταιρεία έχει φθάσει αισίως στον αύξ. Αριθμό αποδείξεων 485//01-09-2014 και της τελευταίας που είδα ποσού 300,00 Ευρώ, χρήματα δηλ. που έχασε και χάνει το Δημόσιο. Αυτό το έχω καταγγείλει στον εισαγγελέα με την από 08-10-2014 αναφορά μου και προς το Δ.Λ.Τ. Πρέβεζας που φαίνεται ότι κάνει ακόμα το «ΠΑΓΩΝΙ !!!».
Με την υπ΄αρίθμ. 163/24-09-2014 Απόφαση δηλ. την ίδια μέρα παίρνουν και άλλη απόφαση να «ζητήσουν Γνωμοδότηση από την Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων ποιος πρέπει να υπογράψει την σύμβαση με το Υπουργείο δηλ. το Δ.Λ.Τ. ή η Εταιρεία - ο Επενδυτής με τα Τσίγκια ; »
Και επανέρχομαι μετά τις πιο πάνω έγκυρες και έγγραφες διευκρινίσεις και ρωτώ τον κάθε ανυποψίαστο και με κοινό νου πολίτη της πόλης μας.


Εάν έχει υπογραφεί η σύμβαση με την εταιρεία πρέπει να συμβαίνουν τα εξής :
1) Το Υπουργείο να πήρε έγκριση από το Δ.Λ.Τ. Πρέβεζας που σημαίνει ότι η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή αποφάνθηκε για το ποιος θα υπογράψει την σύμβαση. Αποφάνθηκε η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή; Στάλθηκε το έγγραφο που ζητούσε την γνωμοδότηση της ; Δεν γνωρίζει κανείς. Και αν πάρουμε και το παράδειγμα του εξωδίκου που θα στέλνονταν στην εταιρεία και δεν στάλθηκε γιατί να πιστέψουμε ότι στάλθηκε και το αίτημα γνωμοδότησης προς την Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή ;
2) Εάν η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή δεν αποφάσισε ακόμη επί του αιτήματος του Δ.Λ.Τ. και η Εταιρεία υπέγραψε την σύμβαση με το Υπουργείο σημαίνει ότι το Δ.Λ.Τ. έστειλε θετική γνωμοδότηση για την εταιρεία στο Υπουργείο και υπεγράφη η σύμβαση. Δηλ. προς τι η λήψη των πιο πάνω Αποφάσεων ; Και σε ποιους θέλουν να ρίξουν «Στάχτη στα μάτια ;» όπως λέει και ο λαός μας .
3) Εάν το Δ.Λ.Τ. δεν έστειλε καμία γνωμοδότηση θετική προς το Υπουργείο και η Εταιρεία υπέγραψε την Σύμβαση με το Υπουργείο δηλ. παρέκαμψε όλους τους θεσμούς και τους νόμους που μας διέπουν σαν Κοινωνία ,Τοπική Αυτοδιοίκηση κ.λ.π.«τότε είμαστε όλοι για πέταμα».
4) Θεωρώ ότι αν συμβαίνουν όλα αυτά που προανέφερα έστω και υποθετικά ,χρήζουν μιας απάντησης από την Πρόεδρο του Δ.Λ.Τ. Πρέβεζας προς την Κοινωνία της Πρέβεζας και αν συμβαίνουν, την καταγγελία των γεγονότων αυτών στον Εισαγγελέα .
Πρέβεζα 24-10-2014

Με Εκτίμηση
Παναγιώτης Απ. Κλοντζάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: