Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Πολλοί Ρομά χωρίς δωμά, λέει η ΕΤΒΑ και ξεκινά τις διαδικασίες απομάκρυνσής τους από την ΒΙΠΕ Πρέβεζας

roma

Η παραβατικότητά τους και οι πολλές κλοπές έχουν ξεπεράσει τα όρια


Σε μεγάλη πληγή έχει αναδειχθεί η σχεδόν μόνιμη εγκατάσταση των Ρομά που είναι δημότες Πρέβεζας στην ΒΙΠΕ Πρέβεζας, καθώς η παραβατικότητά τους έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια.

Πέραν του γεγονότος ότι εκεί κρύβονται κατά καιρούς διάφοροι Ρομά που έρχονται από διάφορα μέρη της χώρας και είναι συγγενείς τους (υποτίθεται) οι οποίοι κλέβουν, λεηλατούν και αρπάζουν ότι βρουν μπροστά τους, έχουμε την δική τους παραβατική συμπεριφορά τόσο απέναντι σε επιχειρήσεις που λειτουργούν στη ΒΙΠΕ Πρέβεζας, όσο και στην πόλη.

Αθίγγανες κατά ομάδες περιπολούν και αρπάζουν τα χρήματα από ηλικιωμένους, μπαίνουν σε σπίτια και κλέβουν χρήματα, τιμαλφή και κοσμήματα, ενώ κάποιοι ανήλικοι κλέβουν και αρπάζουν τσάντες, πορτοφόλια και ότι πολύτιμο βρεθεί μπροστά τους.

Μόλις χθες ταυτοποιήθηκε από την αστυνομία η υπόθεση κλοπής γυναικείας τσάντας από ντουλάπα δωματίου του νοσοκομείου Πρέβεζας, με υπεύθυνους έναν 14χρονο και έναν 15χρονο Ρομά που μένουν στον οικισμό αυτό και έχουν διαπράξει δεκάδες κλοπές όλο το καλοκαίρι.




Η παραβατικότητα των Ρομά και η ενόχληση των επιχειρηματιών που έχουν επενδύσει στη ΒΙΠΕ και έχουν πέσει θύματα κλοπών, είχε τεθεί σαν κύριο θέμα σε συνάντηση που είχε γίνει μεταξύ εκπροσώπων της ΕΤΒΑ και του επιχειρηματικού κόσμου.

Έτσι η ΕΤΒΑ που στο παρελθόν είχε αποδεχθεί αίτημα του Δήμου Πρέβεζας (όταν Δήμαρχος ήταν ο Κώστας Παπαγεωργίου) για εγκατάστασή τους στην περιοχή, ξεκίνησε την διαδικασία απομάκρυνσής τους, η οποία όπως φαίνεται θα πραγματοποιηθεί σύντομα, έστω και αν αυτό φαίνεται δύσκολο.

Και να υπάρξουν αντιδράσεις θα ξεπεραστούν, αφού ότι έχει φτιαχτεί εκεί δίπλα στο εργοστάσιο βιολογικού καθαρισμού του Δήμου, είναι αυθαίρετο και παράνομο.

Στο μεταξύ θα πρέπει να απασχολήσει τον Δήμο η μεταστέγασή τους σε άλλο σημείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: