Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Ως πότε η Δημόσια Διοίκηση θα μισθοδοτεί Βαρτζόπουλους; Σαν τον ψυχίατρο, τον αποτυχημένο πολιτευτή της Ν.Δ., που είχε διορίσει ο φύλαρχος Σαμαράς, -ως τι ειδικό άραγε- άκουσον-άκουσον, γενικό γραμματέα Συντονισμού της κυβέρνησης


Στη διευκρίνιση ότι η παραίτησή του από τη θέση του γενικού γραμματέα Συντονισμού της κυβέρνησης έγινε με βάση τις εκλογές του 2016, προχώρησε o Δημήτρης Βαρτζόπουλος, γνωστός ως ο ψυχίατρος της κυβέρνησης Σαμαρά.

Μιλώντας την Τετάρτη, στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM, ο παραιτηθείς γενικός γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης εξήγησε κατ' αρχάς ότι «αν ήταν οι εκλογές να γίνουν άμεσα, θα με συνέφερε προσωπικά να τις κάνω τις εκλογές ως γενικός γραμματέας».

Παραδέχτηκε πάντως ότι σε περίπτωση αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας «είναι πιθανό συνταγματικά να έχουμε όντως πρόωρες εκλογές. Που ελπίζω να μη γίνει πράξη, για το καλό του τόπου, όχι τίποτε άλλο...» πρόσθεσε.

Στην ερώτηση αν κάποιο κόμμα χρειάζεται... ψυχίατρο, ο κ. Βαρτζόπουλος απάντησε:

«Μετά βεβαιότητας τον ΣΥΡΙΖΑ! Διότι έχει έναν ουσιαστικότατο εσωτερικό γνωσιακό διχασμό. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται από έναν πυρήνα που έρχεται από το 3-4% και εν πολλοίς είναι κομμουνιστικής προέλευσης, δηλαδή το ΚΚΕ Εσωτερικού, τη Β' Πανελλαδική, μαοϊστές και τροτσκιστές κτλ. και προσετέθη όλο το "Νεάντερταλ ΠΑΣΟΚ" των συνδικαλιστών, οι οποίοι πήγαν εκεί για να πάρουν εξουσία. Αυτό το μείγμα είναι εξ ορισμού εκρηκτικό. Νομίζω ότι οι πιθανότητες ιάσεως είναι ελάχιστες έως μηδαμινές».

Υποψήφιος τρεις φορές ως σήμερα

Ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος πρώτη φορά κατέβηκε υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στη Β΄ Θεσσαλονίκης το 1993. Το ίδιο έκανε και στις εκλογές του 1996, αλλά και σε αυτές που έγιναν το 2000, αλλά δεν εξελέγη.

Κατέλαβα πολλές θέσεις στο κόμμα της ΝΔ και στο κράτος. Στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Πικραμένου ανέλαβε υφυπουργός Υγείας.

Σχολιασμός: Τι σου ζήτησε η "ύπατη αρμοστεία" της Task Force; Να τοποθετηθεί ένας σοβαρός τεχνοκράτης στη θέση του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού, την οποία μάλιστα συνέστηναν και οι εκθέσεις του ΟΟΣΑ για την μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης. Το σκεπτικό ήταν να δημιουργηθεί να ενισχυθεί το "κέντρο" της διακυβέρνησης, ώστε να συντονίζονται καλύτερα οι κυβερνητικές πολιτικές.

Και αντ' αυτού τι έγινε; Ο φύλαρχος Σαμαράς, που θέλει να διώξει Τρόικες και τα ρέστα, ευτέλισε ακόμα ένα δημόσιο αξίωμα, μετατρέποντάς το σε μια ακόμη κομματική αργομισθία για τους αποτυχημένους πολιτευτές της ΝΔ, όπως ο Βαρτζόπουλος, ο οποίος στο προεκλογικό του φυλλάδιο στην περιφέρεια που θα πολιτευθεί θα αναφέρει ότι "διετέλεσε και Γενικός Γραμματέας Συντονισμού στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά".

Και έρχεται ο Βαρτζόπουλος και εξαπολύει μια φτηνού τύπου επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, λες και είναι ο τελευταίος ΔΑΠίτης.

Αυτές οι συμπεριφορές πρέπει να τελειώσουν κάποια στιγμή απ' αυτή την χώρα. Δεν μπορεί η Δημόσια Διοίκηση να στελεχώνεται, σε οποιοδήποτε επίπεδο, από τυχάρπαστους, που απλά θέλουν να το παίξουν παραγονταρέοι. Αλλά είπαμε, τι το ήθελε ο Παπανδρέου το OpenGov με την χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: