Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Κώστας Τζάβάρας: "Ζήτημα εθνικής σημασίας η ένταξη της Αρχαίας Νικόπολης στην UNESCO"

Κώστας Τζάβάρας: "Ζήτημα εθνικής σημασίας η ένταξη της Αρχαίας Νικόπολης στην UNESCO"

Ζήτημα εθνικής σημασίας χαρακτήρισε την ένταξη της Αρχαίας Νικόπολης στα προστατευόμενα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, ο αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα πολιτισμού κ. Κώστας Τζαβάρας, κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στην Πρέβεζα.
Ο Αναπληρωτής υπουργός συνάντησε τους φορείς αρχικά στο μνημείο του Αυγούστου και συζήτησε μαζί τους για θέματα που αφορούν την ανάδειξη της Αρχαίας Νικόπολης, και στη συνέχεια επισκέφθηκε στους χώρους του νέου αρχαιολογικού μουσείου όπου και ενημερώθηκε για τα θέματα της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής και της περαιτέρω αξιοποίησης της.
Ο κ. Τζαβάρας δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον χώρο ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ένταξη της Αρχαίας Νικόπολης στα προστατευόμενα από την ΟΥΝΕΣΚΟ μνημεία σημειώνοντας ότι στις εποχές κρίσης που ζούμε, οφείλουμε να επενδύσουμε στα θέματα πολιτισμού.
IMG 0998 copy

«Θα ενισχύσω με κάθε δυνατό τρόπο την προσπάθειά σας» είπε απευθυνόμενος προς τους φορείς ενώ τόσο ο αντιπεριφερειάρχης κ Ιωάννου όσο και ο Δήμαρχος κ.Μπαϊλης επεσήμαναν ότι η παρουσία του αναπληρωτή υπουργού και η επίσκεψή του στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Νικόπολης αποτελεί ένα θετικό γεγονός ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου οι ίδιοι πασχίζουν με κάθε τρόπο να υλοποιήσουν σειρά έργων ανάδειξης της περιοχής και να ενισχύσουν τον πολιτισμό και τον τουρισμό.
«Από τη συνάντηση βρήκανε χρήσιμα συμπεράσματα για τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθούμε προκειμένου να έχουμε μία δημιουργική συνεργασία με το υπουργείο στην κατεύθυνση της προβολής της πολιτιστικής κληρονομιάς της Πρέβεζας» είπε ο κ. Ιωάννου και τόνισε ότι είναι σημαντικό το ότι και ο κ. Τζαβάρας δεσμεύθηκε πως θα ενισχύσει την προσπάθεια που έχουν ξεκινήσει από κοινού όλοι οι τοπικοί φορείς.

IMG 1007 copy

Την ικανοποίηση του από τη συνάντηση αλλά και την πρόθεση του κ. Τζαβάρα να στηρίξει τις προσπάθειες των φορέων και δήμου για την ανάδειξη της Νικόπολης που είναι ταυτισμένη με την Πρέβεζας εξέφρασε ο κ. Μπαΐλης. Υπόψη του κ. Τζαβάρα επίσης τέθηκε από τον κ.Μπαΐλη το θέμα της παραχώρησης των Κάστρων στον Δήμο και κατʼ επέκταση στην τοπική κοινωνία, και προς αυτή την κατεύθυνση θα υπάρξει στενή συνεργασία το επόμενο διάστημα.
Ο βουλευτής Δημήτρης Τσουμάνης συμπλήρωσε τις προσπάθειες που καταβάλλει προκειμένου να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ έργα στην Αρχαία Πανδοσία και το Όρραον για τα οποία υπάρχουν έτοιμες μελέτες.

IMG 1003 copy

Καταλήγοντας και πριν αναχωρήσει για το Νεκρομαντείο ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε την πρόθεση του Υπουργείου να αντιμετωπίσει τους αρχαιολογικούς χώρους της Περιφερειακής Ενότητας ως ενιαίο κομμάτι εκφράζοντας για μια ακόμη φορά τον θαυμασμό του για τα μνημεία και την ιστορία της Πρέβεζας.
Τον κ Τζαβάρα συνόδευσαν ο βουλευτής Πρέβεζας Δημήτρης Τσουμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαίλης,ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής για την Αρχαία Νικόπολης Κωνσταντίνος Ζάχος, η προϊσταμένη της ΛΓʼ Εφορείας Αρχαιοτήτων Χριστίνα Μερκούρη και άλλοι φορείς.

Δείτε σχετικό βίντεο


Δεν υπάρχουν σχόλια: