Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

To Tαχυδρομκό Ταμιευτήριο γιορτάζει την Παγκόμια Ημέρα Αποταμίευσης

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης

«Είναι κάτι περισσότερο από έναν κουμπαρά. Κάτι περισσότερο από ένα βιβλιάριο. Αποταμίευση είναι κάτι περισσότερο από έναν λογαριασμό. Στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο γιορτάζουμε την ημέρα της Αποταμίευσης όχι μόνο στις 31 Οκτωβρίου, αλλά κάθε μέρα, εδώ και 112 χρόνια!». 

Με το σύνθημα αυτό και τη δύναμη της εμπιστοσύνης που του δείχνουν εκατομμύρια έλληνες αποταμιευτές εδώ και περισσότερο από ένα αιώνα, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η τράπεζα της αποταμίευσης, γιορτάζει και φέτος, με πανελλαδική ενημερωτική καμπάνια στα σχολεία, αλλά και μεγάλες κληρώσεις για τους καταθέτες του.

Στέλνοντας μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης ο Πρόεδρος του ΤΤ κ. Κλέων Παπαδόπουλος δήλωσε: «Το μήνυμα της αποταμίευσης στις μέρες μας γίνεται όλο και πιο ισχυρό, βρίσκοντας όλο και περισσότερους εκφραστές. Ωστόσο, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, αυτό το μήνυμα, αυτόν τον θεσμό, τον υπηρετεί από την πρώτη κιόλας ημέρα λειτουργίας του, γιατί όπως η ιστορία έχει δείξει, η αποταμίευση ειδικά σε δύσκολες εποχές γίνεται κύριος μοχλός της οικονομίας και ουσιαστικό μέτρο στήριξης της κοινωνίας».

Επισκέψεις στα σχολεία

Παραδοσιακά όπως κάθε χρόνο, Διευθυντές καταστημάτων του δικτύου ΤΤ και της πρώην Τ Bank επισκέπτονται όλο τον Οκτώβριο εκατοντάδες σχολεία ανά την Ελλάδα, προωθώντας το μήνυμα της αποταμίευσης στους θερμότερους αποδέκτες της, τη νέα γενιά. Οι κλασικοί κουμπαράδες του ΤΤ θα στολίσουν και πάλι τα θρανία και το αλληγορικό παραμύθι «Τσεπούλα & Κουμπαράκος» θα ακουστεί ξανά στις σχολικές αίθουσες.

Ειδική έκδοση για την ιστορία της αποταμίευσης

Φέτος με πρωτοβουλία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, θα μοιραστεί στις βιβλιοθήκες των σχολείων που θα επισκεφθούν οι Διευθυντές Δικτύου και η έκδοση «Αποταμίευση και Διαχείριση Χρήματος στην Ελληνική Ιστορία», αποτέλεσμα μίας επιστημονικής προσπάθειας να σκιαγραφηθούν η πορεία της αποταμίευσης στον ελλαδικό χώρο από την εποχή της δημιουργίας των πρώτων ελληνικών πόλεων-κρατών έως σήμερα και οι επιδράσεις της στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Κληρώσεις για τους τυχερούς καταθέτες του ΤΤ

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Αποταμίευσης θα κορυφωθεί στις 31 Οκτωβρίου, με τις μεγάλες ετήσιες κληρώσεις των καταθετικών λογαριασμών «Μεγαλώνω» για παιδιά, «Ταμιευτήριο 18 Plus» και «Αποταμιεύω».
Αυτόματη συμμετοχή στις κληρώσεις εξασφαλίζουν όσοι είναι κάτοχοι ενός ή περισσότερων από τους παραπάνω λογαριασμούς, με τους νικητές να κερδίζουν σημαντικά δώρα. Συγκεκριμένα, από την ετήσια κλήρωση του λογαριασμού «Αποταμιεύω» θα αναδειχθούν 10 τυχεροί στους οποίους το ΤΤ θα καταθέτει 50 ευρώ κάθε μήνα, για ένα ολόκληρο έτος.

Από την ετήσια κλήρωση του λογαριασμού «Μεγαλώνω» το ποσό που θα δουν οι νικητές στο βιβλιάριό τους θα ανέρχεται στο 200% του υπολοίπου του λογαριασμού τους. Προνόμιο συμμετοχής σε ετήσια κλήρωση που διοργανώνεται για την ΠΗΑ από την Τράπεζα έχουν και οι νέοι ηλικίας 18-28 ετών που διαθέτουν λογαριασμό «Ταμιευτήριο 18 Plus». Από την κλήρωση θα αναδειχθούν 10 τυχεροί. Ο πρώτος τυχερός θα κερδίσει το ποσό των 10.000 ευρώ και οι υπόλοιποι 9 από 1.000 ευρώ ο καθένας.

www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: