Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Στην Άρτα η έκθεση "Η Πομπή" του Ηπειρώτη γλύπτη Θόδωρου Παπαγιάννη.


Έκθεση Γλυπτικής "Η Πομπή" του διεθνούς φήμης Ηπειρώτη καλλιτέχνη και καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών Θεόδωρου Παπαγιάννη θα φιλοξενηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας «Γ. Μόραλης», από 27 Οκτωβρίου 2012 - 31 Ιανουαρίου 2013, με έργα που εξασφάλισαν οι Φίλοι Πινακοθήκης Άρτας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 27 Οκτωβρίου στις 9.μ.μ. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή 9:30-13:30, 18:00-21:00 και Σάββατο 10:00-14:00. Συνεργαζόμενοι Φορείς: Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας και Φίλοι Πινακοθήκης Άρτας. 

Πρόκειται για έκθεση που πραγματοποιείται σε συνεργασία του γνωστού και καταξιωμένου καλλιτέχνη με το Σύλλογο «Φίλοι της Πινακοθήκης», και θα περιλαμβάνει προβολή των έργων του από τα απομεινάρια της καταστροφής του Πολυτεχνείου, καθώς και ένα μεγάλο μέρος από την έκθεση μινιατούρας, όπως προβλήθηκε πρόσφατα στο Βυζαντινό Μουσείο Αθηνών και κέρδισε τις εντυπώσεις για ακόμη μια φορά. 















Η συνεργασία με το Σύλλογο «Φίλοι της Πινακοθήκης» σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Παπαγιάννης αλλά και ο ταμίας του Συλλόγου Γιάννης Γεωργάκης έχει ξεκινήσει πριν ακόμη ολοκληρωθεί η διαμόρφωση του χώρου της Δημοτικής Πινακοθήκης στην Άρτα. 

Την είδηση αυτή ο κ. Παπαγιάννης είχε από την αρχή αντιμετωπίσει με πολύ χαρά, όπως ομολογεί, και η συνεργασία τους συνεχίστηκε τόσο με την απόφαση για υλοποίηση της εν λόγω έκθεσης όσο όμως και με την συμβολή του σε συμφωνία που έχει υπάρξει πλέον με την Εθνική Πινακοθήκη για μια μεγάλη έκθεση ετησίως στην Άρτα.

www.aetostz.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: