Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Η αντίδραση μεγαλώνει και στην Πρέβεζα, προκειμένου να ανατραπεί η σημερινή κατάσταση που βυθίζει καθημερινά τη χώρα και εξοντώνει το λαό!

Η αντίδραση μεγαλώνει και στην Πρέβεζα!

Η ανάγκη αντίδρασης και κλιμάκωσης των αγώνων προκειμένου να ανατραπεί η σημερινή κατάσταση που βυθίζει καθημερινά τη χώρα και εξοντώνει το λαό, αναδείχτηκε από τις απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες στην Πρέβεζα.
Μπορεί να έγιναν δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις και μια προσυγκέντρωση, ωστόσο το αίτημα για ανατροπή των βάρβαρων μέτρων ήταν κοινό με τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους τους φοιτητές και κάθε απλό πολίτη που έδωσε το παρών στις απεργιακές κινητοποιήσεις να φωνάζουν ένα βροντερό όχι στο ξεπούλημα της χώρας.

11apergia

Λίγο μετά τις 8:30 τα μέλη της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εργαζομένων της Πρέβεζας πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ύψος της Τράπεζας Κύπρου και στις 10 ενώθηκαν με την κεντρική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε έξω από το Εργατικό Κέντρο της Πρέβεζας όπου συμμετείχαν μέλη του Ε.Κ., πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων και πολίτες.

«Οι συνεταίροι της Κυβέρνησης σε πλήρη σύμπλευση με την τρόικα καθημερινά ετοιμάζουν το νέο σχέδιο για την εξόντωση των εργαζομένων και του ελληνικού λαού. Αν περάσουν τα νέα επώδυνα μέτρα και αν εφαρμοστούν, τότε θα έχουμε ολική επαναφορά στις συνθήκες ζωής της δεκαετίας του '50 και του '60. Θα ζήσουμε σε μια διαφορετική Ελλάδα, της απόλυτης φτώχειας, της εκτεταμένης ανεργίας και της εξαθλίωσης.Η καθυστέρηση της ανακοίνωσής τους, οι απανωτές συσκέψεις των κυβερνητικών πολιτικών αρχηγών και η συνδρομή της Μέρκελ, αποδεικνύουν ότι τα μέτρα θα είναι εξοντωτικά και θέλουν να τα σερβίρουν «με τρόπο»! Καθυστερούν γιατί φοβούνται την αντίδραση του λαού. Γνωρίζουν ότι μετά οι μέρες τους θα είναι μετρημένες και ότι τα μέτρα δεν μπορούν να εφαρμοστούν στην πράξη, γιατί οι εργαζόμενοι δεν θα αποδεχτούν παθητικά να γίνουν η βορρά του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος για να διατηρήσουν και για να αυξήσουν τα κέρδη τους το μεγάλο κεφάλαιο και οι τραπεζίτες» τόνισε στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χρήστος Δημόπουλος καλώντας τους πολίτες σε μαζικούς ενωτικούς αγώνες, ενώ για ένα κρίσιμο σταυροδρόμι όπου ο λαός θα πρέπει να πάρει άμεσα αποφάσεις έκανε λόγο ο Βαγγέλης Νάνος καλώντας τους πολίτες να οργανωθούν σε ένα ανεξάρτητο κέντρο αγώνα το οποίο θα μπορέσει να διαμορφώσει όρους νίκης.



9apergia

«Μια μόνο απόφαση μπορεί να βγει σήμερα από την αποψινή μας συγκέντρωση, είναι η κλιμάκωση διαρκείας, δεν υπάρχει άλλο περιθώριο και δεν μπορούμε να πάμε άλλο με 24ωρες εθιμοτυπικές απεργιακές κινητοποιήσεις. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, έχουμε τη δύναμη, έχουμε το δικαίωμα να τους γκρεμίσουμε. Ο αγώνας αυτός πρέπει να περάσει στα χέρια των εργαζόμενων, της νεολαίας και όλων των αγωνιζόμενων κομματιών κόντρα και ενάντια στη λογική εκτόνωσης της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νάνος, ενώ ο Σπύρος Παγκράτης από το δίκτυο συνδικαλιστικών ριζοσπαστικής αριστεράς επισήμανε την ανάγκη για κλιμάκωση του αγώνα με πρωτοβουλίες και δράσεις από τις οποίες δεν πρέπει να λείψει κανείς.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των χαιρετισμών, ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης .

1apergia

Λίγο νωρίτερα στο ύψος του Φόρου δυναμική και με παλμό ήταν η απεργιακή συγκέντρωση και η πορεία που πραγματοποίησαν χθες στην Πρέβεζα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ, του σωματείου οικοδόμων, καθώς και απλοί πολίτες της Πρέβεζας.

Ο Νίκος Τσέγκος, εκ μέρους της ΠΑΣΥ αναφέρθηκε στο θέμα του ξεπουλήματος της ΔΩΔΩΝΗ καλώντας τους αγρότες να μη δείξουν καμία ανοχή στα νέα μέτρα.
«Ξεπουλάνε τη ΔΩΔΩΝΗ, τη ΣΕΚΑΠ, την ΕΛΒΙΖ, την ΕΒΖ μετά το "χάρισμα" της ΑΤΕ στους τραπεζίτες, ενισχύουν τους μεγαλεμπόρους και τους βιομήχανους, που αποτελούν καρτέλ σε κάθε προϊόν, να μας παίρνουν την παραγωγή σε εξευτελιστικές τιμές. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! Καμιά θυσία για να σωθούν τα κέρδη τους και να καταστραφούμε εμείς και τα παιδιά μας. Εχουμε τη δύναμη, είμαστε οι πολλοί, μαζί με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα είμαστε η πλειοψηφία που υποφέρει. Δεν είναι πανίσχυροι, μπορούμε να επιβάλουμε το δίκιο μας. Πρέπει να απαντήσουμε αγωνιστικά, μαχητικά, οργανωμένα, μαζί με εκείνους που έχουμε κοινά συμφέροντα, να αποκρούσουμε τους εκβιασμούς, να ξεπεράσουμε την τρομοκρατία. Να δοθεί αγωνιστική απάντηση παντού, σε κάθε χωριό, σε κάθε πόλη. Να αποτρέψουμε την ψήφιση και υλοποίηση των νέων βάρβαρων μέτρων» τόνισε ο κ. Τσέγκος, ενώ την κεντρική ομιλία την έκανε ο Πέτρος Τσεκούρας, μέλος της τοπικής γραμματείας του ΠΑΜΕ και της διοίκησης της ΕΛΜΕ.

7apergia

«Ενα άθλιο σκηνικό, δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης που διεξάγει το υπουργείο Εργασίας με τους εκπροσώπους της τρόικας, στήθηκε από νωρίς χτες το πρωί μέχρι αργά το βράδυ και δυναμώνει συνέχεια, με στόχο την υποταγή της εργατικής τάξης. Πίσω όμως από τα προπαγανδιστικά τερτίπια και την προσπάθεια αποπροσανατολισμού οι επιδιώξεις κυβέρνησης - τρόικας και κεφαλαίου παραμένουν αμετάβλητες» είπε ο κ. Τσεκούρας τονίζοντας πως οι νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις γυρίζουν την εργατική τάξη δεκαετίες πίσω.

«Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε άνθρωπο του λαού, τώρα πια με γνώση, με εμπειρία απ΄όσα πέρασε και όσα του είπαν, με προσωπική ευθύνη απέναντι στον εαυτό του, την οικογένεια και πάνω απ' όλα στα παιδιά του, να πάρει τη ζωή του στα χέρια του. Να κάνει δική του υπόθεση αυτή, την επιτυχία της απεργίας. Με θάρρος, πρωτοβουλία, σχεδιασμό, αντοχή στις δυσκολίες να είναι αυτός που θα την οργανώσει, στο εργοστάσιο, το γραφείο, το γιαπί, το χωράφι, τη σχολή, τη γειτονιά. Κανείς μόνος. Ένας για όλους και όλοι για έναν. Με συνελεύσεις στα συνδικάτα, με συγκεντρώσεις στους χώρους δουλειάς, με κουβέντα στο καφενείο του χωριού, με λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονιές, να ξεδιπλωθεί η εργατική - λαϊκή πρωτοβουλία. Να συγκροτηθούν νέες επιτροπές αγώνα και απεργιακές επιτροπές, από τα κάτω, στους χώρους δουλειάς, να συγκροτηθούν λαϊκές επιτροπές στις γειτονιές» σημείωσε ο κ. Τσεκούρας και κατέληξε υπογραμμίζοντας πως θα πρέπει να υπάρξει κλιμάκωση της λαϊκής αντεπίθεσης, του μόνου δρόμου που μπορεί να ανακόψει την αντιλαϊκή επέλαση.

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Πρέβεζας.



Δείτε σχετικά βίντεο





www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: