Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Δεν εμφανίστηκαν οι αγοραστές της ''Δωδώνη'', συνεχίζουν με νέες κινητοποιήσεις ΕΑΣ και κτηνοτρόφοι.


Δεν εμφανιστήκαν τελικά το πρωί της Πέμπτης οι εκπρόσωποι των αγοραστών της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» στο εργοστάσιο αποφεύγοντας έτσι μια συνάντηση ενώπιον ενωπίο με τους κτηνοτρόφους και την προφανή σύγκρουση μεταξύ τους.

Ο μόνος που έφτασε στο χώρο του εργοστασίου ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Χρήστος Στόκας στον οποίο φυσικά δεν επιτράπηκε η είσοδος χωρίς όμως να υπάρξουν εντάσεις.
Κτηνοτρόφοι και ΕΑΣ, παρά την πρώτη ήττα τους σε νομικό επίπεδο με την απόρριψη της προσωρινής αίτησης απαγόρευσης της μεταβίβασης των μετοχών της ΑΤΕ στην εταιρία «S.I.» δεν το βάζουν κάτω και οργανώνουν νέες κινητοποιήσεις.
Καταρχήν συνεχίζουν την κατάληψη εν λειτουργία του εργοστασίου ενώ την ερχόμενη Τρίτη θα προχωρήσουν στις 12 το μεσημέρι στον συμβολικό αποκλεισμό του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, ενώ υπάρχουν σκέψεις και για παρέμβαση στο Περιφερειακό Συμβούλιου που θα συγκληθεί την Τετάρτη στις 3 το μεσημέρι.
Μπορεί το θέμα της «Δωδώνη» να μην υπάρχει στην ημερήσια διάταξη, είναι σίγουρο όμως ότι θα τεθεί από την αντιπολίτευση λόγω των εξελίξεων που υπάρχουν και οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων και των ΕΑΣ θα είναι λογικά εκεί για να απαιτήσουν μια απόφαση υπέρ του αγώνα τους και της ακύρωσης του διαγωνισμού.
Παράλληλα οι ομοσπονδίες αγροτικών συλλόγων Άρτας- Αιτωλοακαρνανίας και Πρέβεζας οι διοικήσεις των οποίων πρόσκεινται στο ΚΚΕ, έχουν προγραμματίσει δική τους κινητοποίηση κατά της πώλησης της γαλακτοβιομηχανίας για την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου στη Γέφυρα Καλογήρου στις 10.30 το πρωί.
Την ίδια ώρα ο εκκαθαριστής που είπε τον τελευταίο λόγο και τον σημαντικότερο στην πώληση της ''Δωδώνη'', δεν έδωσε ούτε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε το βράδυ της Τετάρτης με κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ τις ανάλογες εξηγήσεις για τους λόγους τους οποίους τον οδήγησαν σε αυτή του την επιλογή.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μαράντος απαντούσε με μισόλογα και χωρίς να πείθει για την διαφάνεια της διαδικασίας και την ορθότητα της επιλογής του.
Τώρα η μόνη ελπίδα που ίσως υπάρχει να αλλάξει κάτι σε πολιτικό επίπεδο είναι η παρέμβαση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος ζήτησε εξηγήσεις τόσο από τον εκκαθαριστή όσο και τον πρώην διοικητή της ΑΤΕ, ενώ παράλληλα εξέφρασε την βούληση να θέσει ξανά το θέμα στον ίδιο τον Πρωθυπουργό μεταφέροντάς του το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην Ήπειρο όπως του το περιέγραψε ο βουλευτής Ιωαννίνων Μιχάλης Κασσής που έχει πάρει πολύ ζεστά το ζήτημα θέτοντας ακόμα και θέμα άρσης της εμπιστοσύνης του στην κυβέρνηση σε περίπτωση που το «ξεπούλημα» της «Δωδώνη» γίνει τελεσίδικο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: