Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Η λογιστική αντίληψη της πολιτικής ηγεσίας οδηγεί την χώρα σε βαθιά κοινωνική κρίση!

 ή ί  ή ί ί  ώ  ά ή ί!

Η μόνη φροντίδα του πολιτικού συστήματος έναντι της κρίσεως η οποία έχει ενσκήψει τα τελευταία χρόνια είναι η λογιστική τακτοποίηση της.


Εκείνο το οποίο φαίνεται ότι ουδόλως απασχολεί τους πολιτικούς είναι η ανήκεστη κρατική διάλυση αλλά και η αποσταθεροποίηση των κοινωνικών δομών. Οι επαγγελματίες πολιτικοί δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να κατανοήσουν τα αποτελέσματα τα οποία μοιραίως θα προκύψουν από: Την λιμοκτονία των συνταξιούχων, τον χρηματισμό των δημόσιων λειτουργών, την πλήρη διάλυση της μεσοαστική τάξης και εν τέλει τον πλήρη εθνικό μας εξευτελισμό.

Η στράτευση σε κοινωνικά οράματα, η θυσιαστική ανιδιοτέλεια για την διακονία της πατρίδας, το ξεχωριστό ένστικτο ή ταλέντο της καθαρά πολιτικής ευφυΐας μοιάζουν με κοινωνική χλωρίδα υπό εξαφάνιση. Τα κόμματα πλέον δεν είναι μηχανισμοί παραγωγής πολιτικής σκέψης αλλά προσφέρουν την ευκαιριακή συσπείρωση ατομικών συμφερόντων και εν πολλοίς έχουν μετατραπεί σε «Κέντρα Επίπλου» συνεργαζόμενα με ατάλαντους μικροκατασκευαστές προσφέροντας όνειρα μισοτιμής! 

Η μεσαία τάξη φαίνεται ότι διαγράφει την τελευταία της ένδοξη πορεία στο οικονομικό πεδίο. Και το χειρότερο είναι ότι όλοι αυτοί που κάποτε αρέσκοντο στο να τους αποκαλούν «νοικοκυραίους» τώρα σηκώνουν το ίδιο λάβαρο με τους αντεξουσιαστές και του εργάτες των Ναυπηγείων στην πλατεία Συντάγματος. Η οικονομία βυθίζεται γιατί κανείς δεν έχει τίποτα να προτείνει παρά μόνο λογιστικές «μαγικές» συνταγές.

Γράφει ο Τάκης Χατζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: