Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Νόμιμοι μετανάστες εγκαταλείπουν τη Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

Νόμιμοι μετανάστες εγκαταλείπουν το Νομό Πρέβεζας

Μεταναστευτικό ρεύμα... μεταναστών, σημειώνεται τους τελευταίους μήνες στο Νομό Πρέβεζας. Οικογένειες μεταναστών από τη γειτονική Αλβανία, που διέμεναν και εργάζονταν νόμιμα επί σειρά ετών στο Νομό Πρέβεζας, παίρνουν το δρόμο της επιστροφής στην πατρίδα τους και αιτία είναι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα.

Για του λόγου το αληθές, δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη, από την καταγραφή των μαθητών στα σχολεία του Νομού Πρέβεζας. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, η αρχή της σχολικής χρονιάς βρήκε το μαθητικό δυναμικό μειωμένο, λόγω της φυγής οικογενειών Αλβανών μεταναστών, που τα παιδιά τους φοιτούσαν στα σχολεία του Νομού Πρέβεζας.

Έτσι κάπως προέκυψαν και ζητήματα με ανισοκατανομή των μαθητών, που χρειάστηκε να διευθετήσει καταλλήλως η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας.

Ακριβή στατιστικά στοιχεία δεν έχουμε στη διάθεσή μας. Παρ' όλα αυτά ο αριθμός των παιδιών μεταναστών, που δε φοιτούν φέτος σε σχολεία της Πρέβεζας δεν είναι ευκαταφρόνητος. Χαρακτηριστικό είναι πως σχολείο στο Καναλάκι, «έχασε» σχεδόν ένα τμήμα.

Αυτό το ρεύμα φυγής των νόμιμων Αλβανών μεταναστών από το Νομό Πρέβεζας, οφείλεται κυρίως στην κατάρρευση του κατασκευαστικού κλάδου στο Νομό μας, καθώς η οικοδομή περνάει μεγάλη κρίση.

Οι περισσότεροι εξ αυτών που φεύγουν απασχολούνται στον συγκεκριμένο τομέα, εδώ και χρόνια και επιστρέφουν στην πατρίδα τους, όπου η οικοδομή και οι κατασκευές παρουσιάζουν μέρα με την ημέρα αυξητική τάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: