Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Όι, όι ...μάνα μου. Να ποιοί θα ξεπουλήσουν τα ασημικά. Από τις πισίνες και τα σπα, στην ΕΥΔΑΠ!


Οι διάδρομοι της ΕΥΔΑΠ «ξεχειλίζουν» από πικρόχολα σχόλια για τον νέο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, ο οποίος, όπως λένε, μετά την εμπειρία του στις πισίνες και τα σπα, αναβαθμίστηκε μπαίνοντας στα βαθιά νερά και αναλαμβάνοντας να πουλήσει το δίκτυο και τους ταμιευτήρες της υπό ιδιωτικοποίηση εταιρείας.

Τα σχόλια περί της εμπειρίας του σε πισίνες και σπα δεν έχουν καμιά απολύτως αιχμή περί κοσμοπολίτικης μενταλιτέ, αλλά αποκλειστικά με την... επαγγελματική του δραστηριότητα.

Ο Στέλιος Σταυρίδης, διπλωματούχος Μηχανολόγος του Πολυτεχνείου Ζυρίχης με μεταπτυχιακές σπουδές σε Business Administration και Οικονομικά, είναι παράλληλα ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ideales που περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως: Piscines Ideales, Ideales Spa, Ideales Resort, Ideales Constructions.
Όπως στην ιστοσελίδα της εταιρείας αναφέρεται: «Ο 100% ελληνικός Όμιλος Ideales είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ιδιωτικής πισίνας και επαγγελματικής πισίνας και spa. Παράλληλα επεκτείνεται δυναμικά στον κατασκευαστικό κλάδο και στον τομέα των διακοπών υψηλού επιπέδου». Ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος που επί της ουσίας ανέλαβε το ξεπούλημα του νερού της Αττικής, είναι πολιτικά φίλα προσκείμενος στις έξτρα φιλελεύθερες ιδέες του Στέφανου Μάνου και ήταν υποψήφιος με τη ΔΡΑΣΗ.

Όπως ο ίδιος αναφέρει στο βιογραφικό του είναι μεταξύ άλλων και τακτικός αρθρογράφος της εφημερίδας ΕΣΤΙΑ.

Παράλληλα είναι πρόεδρος της αστικής, μη κερδοσκοπικής εταιρείας με την επωνυμία «Αντιγραφειοκρατική Κίνηση» (Α.Κ.), η ετήσια συνδρομή της οποίας για όποιον επιθυμεί να γίνει μέλος είναι 100 ευρώ.
Ο Στέλιος Σταυρίδης έγινε ευρύτερα γνωστός όταν προεκλογικά και σε τηλεοπτική συζήτηση ήρθε στα χέρια με τον συγγραφέα Πέτρο Τατσόπουλο από τον οποίο στη συνέχεια ζήτησε συγνώμη μέσω facebook.

Με αυτά τα διαπιστευτήρια, μεταξύ άλλων, ο Στέλιος Σταυρίδης θα συνδέσει το όνομά του με την ιδιωτικοποίηση του νερού της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Ήδη στην πρώτη συνάντηση γνωριμίας που είχε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, τους ξεκαθάρισε ότι είναι απολύτως σύμφωνος με το ξεπούλημα της εταιρείας.


Ένα ξεπούλημα που δεν προβλέπεται αναίμακτο αφού οι αντιδράσεις εργαζομένων, φορέων και πολιτών συνεχώς γιγαντώνεται και λαμβάνει πανευρωπαϊκή διάσταση.

Ήδη για την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί καθιστική διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στη Θεσσαλονίκη, την ίδια ώρα που θα συζητείται στη Βουλή η κατάργηση της ελάχιστης συμμετοχής (51%) του Δημοσίου στις Δημόσιες επιχειρήσεις.

Επισημαίνεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται συλλογή υπογραφών με πρωτοβουλία 20 οργανώσεων πολιτών από χώρες της Ευρώπης, στην οποία συμμετέχουν από την Ελλάδα η Κίνηση 136 (Θεσσαλονίκη) και η πρωτοβουλία SAVEGREEKWATER.

Δεν υπάρχουν σχόλια: