Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Ο Χρυσόστομος Τσιρίγκας ο νέος μητροπολίτης Πρέβεζας



 Ο Αρχιμ. Χρυσόστομος Τσιρίγκας, γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων και Προϊστάμενος του Αγίου Νικολάου Αχαρνών είναι ο νεοεκλεγείς μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης.


Κατά την ψηφοφορία έλαβαν:

Αρχιμ. Χρυσόστομος Τσιρίγκας: 61 ψήφους

Αρχιμ. Θεοδόσιος Μαρτζούχος: 38 ψήφους




3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για μία ακόμη φορά οι ιεράρχες μας απέδειξαν πόσο ξένοι αισθάνονται προς τη βούληση του πιστού λαού. Και εξέλεξαν έναν αρχιμανδρίτη που θητεύει στα γραφεία της ΔΙΣ επί έτη παραθεωρώντας έναν άνθρωπο που επίσης επί πολλά χρόνια διακονεί αποδοτικά στην Πρέβεζα. Κι έτσι δίκην αλεξιπτωτιστού ο αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Τσιρίγκας έρχεται να αναλάβει τη διαποίμανση των Πρεβεζάνων.

peros bak είπε...

1) Καλό είναι να έχουμε πίστη στην Θεία Οικονομία και στην Πρόνοια του Κυρίου. Ειδικά εμείσ που αγαπάμε τον π. Θεοδόσιο, νομίζω πως βλάπτουμε το προφίλ του, σήμερα που καλώς ή κακώς τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Μητρόπολη μας. Το να φερνόμαστε σαν "μουτζαχεντίν" μάλλον δίνει την εντύπωση στα μάτια ενός ξένου πως άξιζε η αλλάγη, μόνο και για να προσγειωθούν κάποιοι τέτοιοι "πιστοί".
2) Υπάρχει βέβαια και μια μάλλον πιο δυσάρεστη πτυχή του ανάρμοστου αυτού σχολίου. Φαντάζομαι πωσ δεν σκέφτηκε ο αδερφός και συντοπίτης μου το πόσο σκανδαλίζεται ο ήδη δοκιμαζόμενος "Χριστιανός" όταν βλέπει πως στον χώρο τησ Εκκλησίασ που θα έπρεπε να κυριαρχεί η αγάπη και η μακροθυμία, φερνόμαστε σαν να είμαστε παράδειγμα προς αποφυγή. Σε κάθε περίπτωση θα πρότεινα στον αδερφό, επώνυμα να άρει το σχόλιο και να ευχηθεί καλή σταδιοδρομία στον νέο Μητροπολίτη μας. Το ίδιο άλλωστε εύχομαι και εγώ. Όσο για τον π. Θεοδόσιο θα του το ευχηθώ και από κοντα, να συνεχίσει να είναι το ίδιο παθιασμένος και δημιουργικός στο ποιμαντικό του έργο.

Ανώνυμος είπε...

Εμένα προσωπικά μου έκανε εντύπωση το ενδιαφέρον και η επιμονή των τοπικών αρχόντων για την εκλογή του Θεοδοσίου τον οποίο μόνο εξ όψεως γνωρίζω και δεν αμφιβάλλω, οτι είναι άξιος σε αυτό που κάνει.Άραγε ήταν πραγματικό ενδιαφέρον? Αν πάντως ήταν πραγματικό αυτό σημαίνει, οτιαπο την εκλογή του σε κάτι θα ωφειλούντο και αυτοί.Δεν θα έκαναν AΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ αν δεν είχαν να ωφεληθούν σε κάτι.