Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Μπρουτάλ φασισμός,


Ο εκφασισμός της ελληνικής κοινωνίας είναι συνεπής, συνεχής και επιταχυνόμενος εντός της κρίσης. Δεν είναι όμως η οικονομική εξαθλίωση η γενεσιουργός αιτία. Άλλωστε, όπως λέει και μία διαδικτυακή μου φίλη, αν αποδώσουμε την άνοδο της Χ.Α. στην οικονομική πολιτική και μόνο, εισβάλουμε στη λογική του ''σε πληρώνω να μη με σκοτώσεις'' και δε διαφέρει σε τίποτα από το νταβατζιλίκι.

Η οικονομική κρίση είναι ένας προδιαθεσικός παράγοντας για την εμφάνιση του φασισμού ή αν προτιμάτε το κατάλληλο περιβάλλον για την εκκόλαψή του. Αν θέλουμε να δούμε τις πραγματικές αιτίες θα πρέπει να κοιταχθούμε μόνοι και για πολλή ώρα στον καθρέφτη. Η συνυπαιτιότητα και η αυτοκριτική είναι τα μόνα όπλα που μπορούν να χτυπήσουν με ακρίβεια το κόκκινο κέντρο στο ναζιστικό στόχαστρο. Δυστυχώς, σήμερα, ως μεγαλύτεροι πολέμιοι του φασισμού εμφανίζονται αυτοί που άδολα και ασυνείδητα τον υπηρέτησαν στο χρόνο.

Ο φασισμός αντανακλάται στο κράτος με την παρεμπόδιση εφαρμογής των νόμων και στον πολίτη με την αμφισβήτηση του δικαιώματός του να εκφράζεται ελεύθερα, χρησιμοποιώντας κάθε μορφής βία.

Δεν έχει σημασία αν είναι γαλάζιες, πράσινες ή κόκκινες οι καρέκλες που θα πετάξεις, ο φασισμός δεν έχει χρώμα...

Σήμερα, χρησιμοποιούμε ως κύρια κατηγορία κατά της Χρυσής Αυγής την αντιποίηση αρχής. Εμείς οι ίδιοι που δεν εφαρμόζουμε το νόμο Διαμαντοπούλου για την παιδεία, ψηφισμένο από τα 4/5 της βουλής.


Σήμερα, κατηγορούμε το βουλευτή της Χρυσής Αυγής για την απελευθέρωση ομοϊδεάτη μέσα από αστυνομική κλούβα. Εμείς οι ίδιοι που πράττουμε αντίστοιχα για συγγενείς, φίλους, συντρόφους, με τις μολότωφ στα χέρια.


Σήμερα, κατηγορούμε τη Χρυσή Αυγή που πολεμά την τέχνη και τον πολιτισμό. Εμείς οι ίδιοι που πετάξαμε καφέδες και γιαούρτια στον Νταλάρα.


Σήμερα, δώσαμε ταυτότητα σε έναν ενήλικο φασισμό. Αυτόν που εμείς μεγαλώσαμε στα γόνατά μας. Ναι, τότε, ήταν όμορφος, όπως κάθε μικρό πλάσμα. Τώρα, έγινε μπρουτάλ, αποκρουστικός. Αυτός ήταν, αυτός είναι, ο ίδιος. Τι δεν καταλαβαίνεις;

Γράφοντας, βάζω στο νου δυό πράγματα, αυτά κρατώ:


Τον φασισμό τον νικάς πρώτα μέσα σου.
Τον φασισμό δεν τον τρέφει η ένδεια αλλά οι εκμεταλλευτές της.

www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: