Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Παραστάσεις μπαλέτου από το φημισμένο θέατρο Μπολσόι θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το κοινό της Πρέβεζας!


Παραστάσεις μπαλέτου από το φημισμένο θέατρο Μπολσόι θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το κοινό της Πρέβεζας και όχι μόνο. 


Το θέμα συζητήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όπου και εγκρίθηκε η υπογραφή σύμβασης με τη γαλλική Εταιρία Pathé Live για προβολές παραστάσεων των περίφημων ρωσικών μπαλέτων Μπολσόϊ, μέσω δορυφόρου, από τον ερχόμενο τον Νοέμβριο έως και τον Μάϊο του 2013. 

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Κοσμάς Κορωναίος σημείωσε ότι σε συνέχεια των επιτυχημένων προβολών όπερας από τη Μητροπολιτική όπερα της Νέας Υόρκης, η Πρέβεζα πρωτοπορεί πανελληνίως και εγκαινιάζει ζωντανές δορυφορικές μεταδόσεις με τις καλύτερες παραγωγές μπαλέτου του θεάτρου Μπολσόϊ. 

Να σημειωθεί ότι σύνδεσμος και της νέας αυτής πρωτοβουλίας είναι για άλλη μια φορά ο συμπολίτης μας γιατρός κ. Δημήτρης Ζώνιος. 

Συγκεκριμένα, ο Δήμος και το Δημοτικό Ωδείο «Σπύρος Δήμας» αξιοποιώντας τον τεχνικό εξοπλισμό που διαθέτουν θα πραγματοποιούν απευθείας λήψεις-μεταδόσεις υψηλής ευκρίνειας με ζωντανές ή και μαγνητοσκοπημένες παραστάσεις, δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να παρακολουθήσουν παραστάσεις από το Μπολσόι, ένα από τα διασημότερα θέατρα του κόσμου, που για πολλά χρόνια υπήρξε το λίκνο και η στέγη του κλασικού μπαλέτου της Ρωσίας. 

Οι μεταδόσεις θα ξεκινήσουν την Κυριακή 25 Νοεμβρίου με την πομπώδη ιστορική παραγωγή «Η κόρη του Φαραώ» σε μουσική Τσέζαρε Πούνι, βασισμένο στην ιστορία του Γκωτιέ «Το ρομάντζο της μούμιας». 

Ακολουθούν ο «Καρυοθραύστης» μια από τις πιο αγαπημένες συνθέσεις του Π.Ι. Τσαϊκόφσκι την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, «Η Μπαγιαντέρα του Μάριους Πετιπά την Κυριακή 27 Ιανουαρίου και οι παραστάσεις θα ολοκληρωθούν με δύο μπαλέτα σε μουσική Ρώσων κλασικών του 20ού αιώνα, η «Ιεροτελεστία της Άνοιξης» του Στραβίνσκι στις 31 Μαρτίου και «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Προκόφιεφ στις 12 Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: