Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Κατάφορη αδικία κατά της Ηπείρου καταγγέλει η Ένωση Δήμων της περιοχή μας

map ipirus_sm

Με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Κώστα Ασκούνη, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων της Ηπείρου εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της, για τον τρόπο που κατανεμήθηκαν οι πόροι που προέκυψαν, από την μείωση των ανωτάτων ορίων δαπάνης που καταβάλλεται από την ΕΕΤΑΑ ανά θέση παιδιού στους Βρεφικούς - Βρεφονηπιακούς, Παιδικούς Σταθμούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας, και από την επιπλέον χρηματοδότηση με 22.000.000,00 ευρώ της δράσης από το Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού». Πρόκειται σύμφωνα με την τοπική Ένωση Δήμων για κατάφορη αδικία κατά της Ηπείρου.
Η επιστολή αναφέρει:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Ηπείρου θέλει να σας εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία του για την κατανομή των πόρων που προέκυψαν, από την μείωση των ανωτάτων ορίων δαπάνης που καταβάλλεται από την ΕΕΤΑΑ ανά θέση παιδιού στους Βρεφικούς - Βρεφονηπιακούς, Παιδικούς Σταθμούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας, και από την επιπλέον χρηματοδότηση με 22.000.000,00 ευρώ της δράσης από το Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού».
Η νέα συμπληρωματική κατανομή που έγινε από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. και αφορά συνολικό ποσό 39.656.205,00 ευρώ, αδικεί κατάφορα την Ελληνική περιφέρεια, αφού πέραν της Περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου που της κατανέμεται ένα ποσό 980.000,00 ευρώ και της Στερεάς Ελλάδας που κατανέμεται 1.100.00,00 ευρώ, η Περιφέρεια Αττικής με κατανομή ποσού 30.060.964,00 ευρώ και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με ποσό 7.515.214,00 ευρώ, φαίνεται ότι χρηματοδοτούνται και εκμεταλλεύονται το πρόγραμμα αυτό που υλοποιεί η Ε.Ε.Τ.Α.Α. και καμία άλλη περιοχή της Χώρας μας.
Θεωρούμε ότι πρέπει έστω και τώρα να αλλάξει αυτή η κατανομή, να γίνει πιο αναλογική, και να περιλάβει όσο το δυνατό περισσότερες Περιφέρειες, αφού οι ανάγκες των συμπολιτών μας που εξυπηρετούν αυτές οι δομές οι οποίες και χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» είναι το ίδιο μεγάλες και επιτακτικές σε όλες τις Περιφέρειες της Πατρίδας μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: