Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Καμία ουσιαστική εξέλιξη για τα στρατόπεδα της Πρέβεζας...

Καμία ουσιαστική εξέλιξη για τα στρατόπεδα της Πρέβεζας...

Ήλθε, είδε και απήλθε ο υποστράτηγος και διευθυντής της Υπηρεσίας Αξιοποίησης και Μετεγκατάστασης των Στρατοπέδων(ΥΑΜΣ) ανά την Ελλάδα, κ. Εμμανουήλ Κρασανάκης, ο οποίος χθες το πρωί βρέθηκε στην Πρέβεζα.
Ο κ. Κρασανάκης συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Πρέβεζας κ. Μπαΐλη, τον αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Ιωάννου, τον αντιδήμαρχο Πρέβεζας κ. Κατσιπανέλη, υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου και εκπροσώπους του στρατού, προχώρησε σε επιτόπιο έλεγχο και αυτοψία των στρατοπέδων της περιοχής, προκειμένου να έχει ιδία άποψη των χώρων αλλά και των δραστηριοτήτων που μπορούν να αναπτυχθούν μέσα σε αυτούς.


stratopeda


Ο κ. Κρασανάκης απέφυγε να κάνει δηλώσεις στα μέσα, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες επισήμανε ότι το εγχείρημα έχει πολλές δυσκολίες και η ΥΑΜΣ κάνει σημαντικές προσπάθειες προκειμένου να ξεπεραστεί η γραφειοκρατία που υπάρχει, ώστε να δοθεί μια λύση που θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές.

IMG 0398 copy

«Αυτό που θέλουμε είναι να βρεθεί η καλύτερη λύση για να αποδοθούν τα στρατόπεδα στους δήμους και τους δημότες, που ήταν και είναι πάγιο αίτημά μας. Εμείς μεταφέραμε τα αιτήματα και τις προτάσεις μας στον κ. Κρασανάκη προκειμένου να τα μεταφέρει στην πολιτική ηγεσία. Είμαστε αισιόδοξοι και αυτό που πρέπει να υπάρξει είναι η πολιτική βούληση για να δοθεί οριστική λύση, αρκεί η κάθε πολιτική ηγεσία να κατανοήσει την πραγματική κατάσταση» δήλωσε ο δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαΐλης μετά τη συνάντηση με τον κ. Κρασανάκη σημειώνοντας πως το θέμα ουσιαστικά «κολλάει» στο ζήτημα της ανταλλαγής που ζητάει το αρμόδιο Υπουργείο, ενώ επανέλαβε πως θέση του δήμου είναι να μη γίνει καμία πολεοδόμηση αλλά χώροι πρασίνου, αναψυχής και πολιτισμού.

IMG 0403 copy

Την πεποίθησή του ότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο προκειμένου να αποδοθούν τα στρατόπεδα στην τοπική κοινωνία, εξέφρασε ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου σημειώνοντας ότι το θέμα θα πρέπει να μπει σε μια νέα λογική μιας ανταλλαγής που μπορεί να περιλαμβάνει όχι μόνο κάποια έκταση του δήμου αλλά και ανταποδοτικά οφέλη από τις διάφορες χρήσεις των χώρων του στρατοπέδου.
«Για μας τα στρατόπεδα και ειδικότερα τα κάστρα αποτελούν ιστορικά μνημεία για την περιοχή» τόνισε ο κ. Ιωάννου, ο οποίος επανέφερε στο τραπέζι την πρόταση πέρα από τους χώρους πολιτισμού και αναψυχής, στα στρατόπεδα να στεγαστούν και ορισμένες υπηρεσίες της Περιφέρειας, του δήμου και του δημοσίου, οι οποίες θα δώσουν ζωή και ψυχή στα στρατόπεδα που σήμερα είναι εγκαταλελειμμένα.
«Πάνω σε αυτή τη λογική ο κ. Κρασανάκης φάνηκε να κατανοεί τις προτάσεις μας, αλλά βέβαια δεν εξαρτάται μόνο από αυτόν. Πιστεύω ωστόσο ότι μέσα από αυτή τη λογική θα μπορέσουμε να κάνουμε κάτι, μην εγκαταλείποντας βέβαια και το θέμα της ανταλλαγής με το Κονκουρή που ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών» είπε ο κ. Ιωάννου, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική εξέλιξη από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά με προσεχτικά και ουσιαστικά βήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: