Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Αντώνη, να τι θα κάνεις αν δεν θέλεις η Ελλάδα να πεθάνει στα χέρια σου


Επειδή ακούσαμε ότι ο πρωθυπουργός ετοιμάζει διάγγελμα θα τον παρακαλούμε αυτή τη φορά, που θα είναι η τελευταία φορά, να μας πει την αλήθεια.


Και η αλήθεια είναι ότι αυτό το προβληματικό πρόγραμμα δεν έχει καμία τύχη καθώς συγκρούονται, από τη μία η μανία της Τρόικας για εκδίκηση απέναντι στους "τεμπέληδες" Έλληνες και από την άλλη το αρρωστημένο πάθος της πολιτικής ηγεσίας να προστατέψει τους δημοσίους υπαλλήλους της.

Πόσα να πληρώσουν οι ιδιώτες, οι εξαθλιωμένοι συνταξιούχοι και η πλέμπα των μισθωτών μια και η ελίτ που κρύβεται σε διάφορους οργανισμούς παραμένει αλώβητη;

Δεν βγαίνει το πρόγραμμα όταν η πολιτική ηγεσία του τόπου δεν δείχνει καμία κλίση προς την εντιμότητα και την διαφάνεια. 

Όταν ο πολύς Σκανδαλίδης σε Νομοσχέδιο για βοσκοτόπους και αιγοπρόβατα περνάει διάταξη με την οποία άρει την υποχρέωση του κρατιδίου της Ανγκουίλα να δίνει αναφορά για offshore και τα σχετικά. 

Ποιον συγκαλύπτει ο Σκανδαλίδης; Ποιους επιχειρεί να συγκαλύψει ο Παπακωνσταντίνου καταπίνοντας την περίφημη λίστα της Λαγκάρντ;

Πως είναι δυνατόν απέναντι στους εξαθλιωμένους πολίτες να παρελαύνουν οι μάγκες της φοροδιαφυγής με τις εξωχώριες και τις καταθέσεις στο εξωτερικό, όλοι εκείνοι που παρήλασαν στη διάρκεια της μεταπολίτευσης από τις κάμερες του Studio Panoulis για να καμαρώσουν σαν γύφτικα σκεπάρνια τα στιγμιότυπα του νεοπλουτισμού τους;

Δεν βγαίνει το πρόγραμμα όταν ως πρωθυπουργός της χώρας τοποθετείς επικεφαλής του ΣΔΟΕ έναν έντιμο μεν αλλά ανεπαρκή εφοριακό, ενώ γι αυτή τη θέση χρειάζεσαι γατόνια προηγμένης τεχνολογίας.
Δεν βγαίνει το πρόγραμμα, το λένε και οι ίδιοι οι επικεφαλής του ΔΝΤ, κι αυτό από μόνο του θα έπρεπε να σου χτυπήσει το κουδούνι του συναγερμού.

Αντί να πασχίζεις να βρεις άκρη με τον Βενιζέλο και τον Κουβέλη-δεν είστε δα εσείς οι 3 οι πιο πετυχημένοι Έλληνες-όφειλες να καλέσεις σε εθνική πανστρατιά τους πετυχημένους επιχειρηματίες εντός και εκτός της χώρας, τους πιο φωτισμένους επιστήμονες οικονομολόγους, ακόμη και την τελευταία ικμάδα ελληνισμού στα πέρατα της γης και να ζητήσεις να μπουν μπροστά για την Ελλάδα.

Θα ήταν τουλάχιστο έξυπνο εκ μέρους σου, αντί να κλείνεστε 3 πολιτικοί , σ΄ ένα γραφείο κάθε τόσο και να παίζετε παιγνίδια εγωκεντρισμού.

Αντώνη Σαμαρά, αν δεν θέλεις η Ελλάδα να πεθάνει στα χέρια σου, κάλεσε σήμερα τον ελληνισμό σε εθνική πανστρατιά. Αυτό και μόνο αυτό θα έπρεπε να είναι το περιεχόμενο του διαγγέλματός σου. 

Αυτό θα τρόμαζε ακόμη και τους επιθετικούς δανειστές μας. Με το να κλείνεστε 3 άνθρωποι μετρίων ικανοτήτων σ' ένα γραφείο και να αμολάτε παρόλες επιταχύνεις το ραντεβού με τον όλεθρο.

Ξέχνα για λίγο τα Μνημόνια. Μόνο ενωμένοι οι Έλληνες εντός και εκτός της χώρας μπορούμε να την σώσουμε.

Επιτέλους και για τον εαυτό σου οφείλεις να επιφυλάξεις έναν πιο σημαντικό ρόλο. 

Αντί να είσαι ένας νευρικός τροχονόμος των εγχώριων νταβατζήδων που σκοτώνονται για να αρπάξουν τον ΟΠΑΠ κοψοχρονιάς, φρόντισε να ξεπεράσεις τον εαυτό σου και να μείνεις στην ιστορία.

Σταμάτα εδώ και τώρα να κυβερνάς την Ελλάδα με την λογική που ο Πεπίτο Κεδίκογλου και οι αυλικοί των Βενιζέλου-Κουβέλη διορίζετε την δημοσιογραφική πλέμπα στην ΕΡΤ. 

Όρθωσε επιτέλους το ανάστημά σου και μείνε στην ιστορία ρε μπαγάσα.

Από τον Βασίλη Μπόνιο 

www.kourdistoportocali.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: