Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

«Στην υγειά σας, Έλληνες» από τον Ηπειρώτη Κώστα Μήτση στον κήπο του Μουσείου Λαϊκών Οργάνων στην Πλάκα.






Ένα παραδοσιακό μουσικό ταξίδι στην Ελλάδα είχαν την ευκαιρία να ζήσουν όσοι βρέθηκαν την περασμένη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012 στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη στην Πλάκα, του οποίου πρόεδρος είναι ο γνωστός παρουσιαστής από την εκπομπή της ΕΡΤ «το αλάτι της γης» Καθηγητής Λάμπρος Λιάβας. 

Οδηγός σε αυτό το ταξίδι ο καταγόμενος από την Πρέβεζα, Κώστας Μήτσης, ο οποίος με τις αξιοσημείωτες ερμηνείες του, αλλά και ένα μοναδικό ενθουσιασμό τραγούδησε από καρδιάς και ξεσήκωσε το κοινό, που ανταποκρίνονταν τραγουδώντας και χτυπώντας ρυθμικά παλαμάκια σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας. 



Η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ο κόσμος είχε κατακλίσει από νωρίς το συναυλιακό χώρο στον κήπο του μουσείου και δεν είναι υπερβολή να πούμε πως δεν υπήρχε χώρος ακάλυπτος. 


Στη μουσική τον συνόδευσε με άρτιες και προσεγμένες εκτελέσεις το παραδοσιακό συγκρότημα «Επτάσημο», το οποίο αποτελείται από τέσσερις κορυφαίους μουσικούς της χώρας μας. Τους Βαγγέλη Παπαναστασίου στο κλαρίνο, γκάιντα, τσαμπούνα και φλογέρα, Βαγγέλη Σαραντίδη στο βιολί, Ιάκωβο Ηλιάδη στο λαούτο και Λάζαρο Ακριβόπουλο στα κρουστά. Μαζί τους επίσης ήταν στο σαντούρι ο Παναγιώτης Βέργος. 

Η συναυλία έγινε με αφορμή την παρουσίαση του δίσκου «Στην υγειά σας, Έλληνες» όπου τραγουδά ο Κώστας Μήτσης και παίζει το «Επτάσημο».

Ο δίσκος κυκλοφορεί από την εταιρία Universal και Διευθυντής Παραγωγής είναι ο επίσης συμπατριώτης μας από την Άρτα Νεκτάριος Τυράκης. 

Στην εκδήλωση ακούστηκαν τραγούδια και σκοποί από διάφορες περιοχές της Ελλάδας όπως Ήπειρο, Θεσσαλία, Μακεδονία, Θράκη, Νησιά, αλλά και από τη Μικρά Ασία και την Κύπρο. 

Πολλές ήταν οι προσωπικότητες από το χώρο του πολιτισμού που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση. Mεταξύ αυτών, ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Κώστας Κωνής, που εκπροσώπησε την κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών, μαζί με τον Έφορο Δημοσίων Σχέσεων Κώστα Ζηκόπουλο, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Λυκείου Ελληνίδων Λευτέρης Δρανδάκης, Πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. Συλλόγων Ηπειρωτών, καθώς και πολλοί χοροδιδάσκαλοι και φίλοι της παραδοσιακής μουσικής. 

Όλοι όσοι παραβρέθηκαν έφυγαν με ένα πλατύ χαμόγελο και γεμάτοι ευχαρίστηση και προσμονή για τα επόμενα βήματα του ταλαντούχου Ηπειρώτη, που υπηρετεί με πάθος την παράδοση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: