Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

«Πάμε μια βόλτα στην Κασσώπη». Έναν διασκεδαστικό και ταυτόχρονο εποικοδομητικό τρόπο διδασκαλίας επέλεξαν οι δάσκαλοι του 3ου δημοτικού Πρέβεζας για να γνωρίσουν οι μαθητές του σχολείου την αρχαία Κασσώπη και την ιστορία της και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα που αφορούν την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.

«Πάμε μια βόλτα στην Κασσώπη»


Έναν διασκεδαστικό και ταυτόχρονο εποικοδομητικό τρόπο διδασκαλίας επέλεξαν οι δάσκαλοι του 3ου δημοτικού Πρέβεζας για να γνωρίσουν οι μαθητές του σχολείου την αρχαία Κασσώπη και την ιστορία της και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα που αφορούν την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.

DSCF2608 copy


Οι δάσκαλοι του 3ου δημοτικού Ελένη Κεχαγιά, Φωτεινή Τσόγκα, Ευδοκία Βραχνούλα, Μάριος Μήτσιου, Πέτρος Ρώσσος και Βασιλική Φειδοπούλου σε συνεργασία με τη ΛΓ' Εφορεία Αρχαιοτήτων διοργάνωσαν με επιτυχία μια διαφορετική εκδρομή, μια βόλτα στην Αρχαία Κασσώπη, όπου οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να γίνουν γνώστες της αρχαίας πολεοδομίας στα ελληνιστικά χρόνια και του πολεοδομικού συστήματος της εποχής αυτής, να εξοικειωθούν με τον οίκο και τη λειτουργία του, την καθημερινή ζωή καθώς και τις δραστηριότητες της πόλης κατά την αρχαιότητα.

DSCF2636 copy

Μέσα από ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και θεατρικά δρώμενα οι μαθητές ήρθαν σε άμεση επαφή με την αρχαία πόλη της Κασσώπης και τον τρόπο ζωής στην αρχαιότητα, περπάτησαν μαζί με τους αρχαιολόγους κατά μικρές ομάδες στις κεντρικές πλατείες και τις στενωπούς, επισκέφτηκαν τις οικίες και την αρχαία αγορά και κατανόησαν βαθύτερα με παραστατικό τρόπο τη λειτουργία της αρχαίας πόλης και των κατοίκων της.

13 cassopi

Μετά την ολοκλήρωση των δραστηριοτήτων στους μαθητές δόθηκε έντυπο υλικό του εκπαιδευτικού προγράμματος και κάρτες όπου οι μαθητές έγραψαν τις εντυπώσεις τους, οι οποίες μαζί με φωτογραφικό υλικό από τη συμμετοχή των μαθητών στα δρώμενα θα εκτεθούν σε εποπτικούς πίνακες που έχουν προβλεφθεί για το σκοπό αυτό στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Νικόπολης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: