Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

''Ψυχή και Πέτρα''. Πανηγυρική, εορταστική εκδήλωση, αφιέρωμα στην Ήπειρο, με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012, ώρα 20.00΄στο συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.


''ΨΥΧΗ & ΠΕΤΡΑ''

Πανηγυρική,εορταστική εκδήλωση με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940
Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012, ώρα 8 μ.μ
στο Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών.


Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει στις 27 Οκτωβρίου 2012, ημέρα Σάββατο και ώρα 8.00 μ.μ.,στην αίθουσα του Συνεδριακού και Πολιτιστικού κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών,εκδήλωση/αφιέρωμα στην Ήπειρο με τίτλο «Ψυχή & Πέτρα».

Είναι μια φιλόδοξη προσπάθεια με περίσσευμα καρδιάς, να τιμηθεί ένας τόπος ιδιαίτερος και ένας πολιτισμός που επιμένει να είναι ριζωμένος στη γη του και να υπόσχεται δύναμη για το μέλλον.


Η Ήπειρος είναι από τη φύση της τόπος αντίστασης και αυτονομίας.Γέννησε και γεννάει ανθρώπους με λιονταρίσια καρδιά,ανυπότακτους και αλύγιστους στις δυσκολίες των καιρών.Συνδυάζει το ιδιαίτερο κάλλος με τη δωρικότητα και την υπερηφάνεια των κατοίκων της.

Από τις γυναίκες του Ζαλλόγγου,τους Σουλιώτες,τη γυναίκα της Πίνδου έως τους καθημερινούς ανθρώπους της.

Είναι η γη των ευεργετών,της ξενιτιάς,του έρωτα,του πνευματικού μόχθου,του αδιάκοπου αγώνα.

Πάνω σε αυτό το πνεύμα και με αφορμή το ηρωικό έπος του '40, «χτίσαμε» μία πολυδιάστατη εκδήλωση και σας προσκαλούμε να τιμήσουμε όλοι μαζί την «εύανδρο» γη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: