Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

«Μπλόκο» σε προϊόντα «μαϊμού» στο τελωνείο Κακαβιάς. Αλβανός προσπάθησε να περάσει περισσότερες από 200 παραποιημένες τσάντες και να τις πουλήσει ως αυθεντικές.

klemenes tsantes

Μία ακόμα σημαντική επιτυχία σημείωσαν οι υπάλληλοι του τελωνείου της Κακαβιάς αφού κατάφεραν να εντοπίσουν παραποιημένα προϊόντα δεχόμενοι μάλιστα και τα συγχαρητήρια από την εταιρία τις τσάντες της οποίας είχαν αντιγράψει και προσπάθησαν να τις πουλήσουν ως αυθεντικές.

Η συγκεκριμένη εταιρία μάλιστα καθώς και άλλες λόγω της ραγδαίας αύξησης των προϊόντων «μαϊμού» που διακινούνται σε όλο τον κόσμο και φέρουν το λογότυπό τους έχουν καταθέσει αιτήματα παρέμβασης στις τελωνειακές αρχές, ζητώντας από να τις ενημερώνουν για τυχόν εντοπισμό «ύποπτων» προϊόντων που φέρουν την επωνυμία τους και για τα πρόσωπα που έχουν εμπλοκή σε τέτοιες υποθέσεις αφού έχουν βάλει σκοπό να βρουν την... άκρη του νήματος και να σταματήσει μια και καλή την παραγωγή και εμπορία κακών απομιμήσεων των προϊόντων τους.

Τα αιτήματα παρέμβασης από τις εταιρίες αυτές μπορεί να έχουν κατατεθεί στο αρμόδιο υπουργείο και από εκεί στα τελωνεία όλης της χώρας εδώ και καιρό αλλά αυτό της Κακαβιάς ήταν το πρώτο που προέβη στην ενημέρωση για την δέσμευση στην οποία προχώρησε δεχόμενο και τα ευχαριστήριά της.
Πιο συγκεκριμένα την προηγούμενη εβδομάδα ένας αλβανός υπήκοος επιχείρησε να περάσει τα σύνορα με κατεύθυνση την Αλβανία έχοντας στο πορτ-μπαγκάζ του Ι.Χ. αυτοκινήτου του με αλβανικές πινακίδες, 20 βαλίτσες οι οποίες περιείχαν περισσότερες από 200 παραποιημένες τσάντες και πορτοφόλια γνωστών οίκων μόδας με σκοπό να τα πουλήσει.
Όπως δήλωσε ο ίδιος μάλιστα τα είχε αγοράσει από δύο καταστήματα. Ένα στην Αθήνα και ένα στα Γιάννινα, ενώ μαζί του δεν είχε ούτε τα παραστατικά αγοράς.
Οι υπάλληλοι του τελωνείου ειδοποίησαν αμέσως το ΣΔΟΕ το οποίο πλέον είναι υπεύθυνο να ερευνήσει και να εντοπίσει τυχόν άλλες ποσότητες από τα «μαϊμού» προϊόντα στα εν λόγω καταστήματα και να επιβάλει κυρώσεις.
Παράλληλα ενημέρωσαν και την εταιρία για την δέσμευση των προϊόντων της ζητώντας να μάθουν τι θέλει να τα κάνουν.
Οι υπεύθυνοι της εταιρίας αφού ζήτησαν κάποιες φωτογραφίες για να διαπιστώσουν αν όντως είναι παραποιημένες οι τσάντες και τα πορτοφόλια που μετέφερε ο Αλβανός, βεβαιώθηκαν και ζήτησαν από τους υπαλλήλους του τελωνείου να τα καταστρέψουν.
Οι τιμές που πιάνουν τα συγκεκριμένα αξεσουάρ (αυθεντικά) είναι της τάξης των αρκετών χιλιάδων ευρώ ενώ οι διακινητές αγοράζουν τα παραποιημένα για μόλις μερικά ευρώ και τα πωλούν στο πολλαπλάσιο ως αυθεντικά αποκομίζοντας σημαντικά κέρδη.
Η επιτυχία αυτή έρχεται ως συνέχεια δύο ακόμα που έλαβαν χώρα πριν λίγους μήνες όταν σε διάστημα λίγων ημερών οι υπάλληλοι του Τελωνείου σε έλεγχο που διενήργησαν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο με αλβανικές πινακίδες το οποίο προσπάθησε να περάσει τα σύνορα και να εισέλθει στη χώρα μας, εντόπισαν 13 δέματα χασίς συνολικού βάρους περίπου 7 κιλών, ενώ κατάσχεσαν και 8.000 αμπούλες με απαγορευμένες ουσίες που μετέφερε αλβανικό λεωφορείο.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι επιτυχίες αυτές έχουν διπλή αξία μιας και από τους 66 υπαλλήλους που υπηρετούσαν στην Κακαβιά μέχρι πριν από λίγο διάστημα έχουν μείνει μόλις 22, οι οποίοι προσπαθούν να διατηρήσουν το επίπεδο των ελέγχων σταθερό έστω και υπό χειρότερες συνθήκες.

www.neoiagones.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: