Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Ψάχνουν 150.000 συνταξιούχους του ΙΚΑ


Συνολικά 150.000 συνταξιούχους εξακολουθεί να αναζητά το ΙΚΑ, οι οποίοι δεν παρουσιάστηκαν για να απογραφούν. Στα άτομα αυτά δίνεται μία τελευταία ευκαιρία μέχρι το τέλος της εβδομάδας, αφού η τελευταία παράταση εκπνέει την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου.
Όσοι από αυτούς δεν προσέλθουν στο ΙΚΑ τις επόμενες ημέρες θα σταματήσουν να λαμβάνουν τη σύνταξή τους μέσω τραπεζών και θα πρέπει να παρουσιαστούν οι ίδιοι στα υποκαταστήματα του Ιδρύματος.

Στην περίπτωση που δεν εμφανιστούν ούτε εκεί, τότε η καταβολή της σύνταξης θα διακοπεί και αμέσως μετά θα ξεκινήσει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει κάποιο παράπτωμα. Στη συνέχεια οι υπεύθυνοι θα εντοπιστούν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ θα ξεκινήσουν και όλες οι διαδικασίες για τη διεκδίκηση των παράνομα εισπραχθέντων συντάξεων.

Ηδη από τον Ιούνιο του 2011 έως σήμερα, έχουν κατατεθεί 148 μηνυτήριες αναφορές για παρανόμως εισπραχθείσες συντάξεις. Την ίδια ώρα στον ΟΑΕΕ (Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών), οι αναπόγραφοι συνταξιούχοι, στους οποίους δεν καταβάλλεται πλέον σύνταξη, είναι 137. Έχουν ασκηθεί 20 αγωγές και μία μήνυση, το 2011 και 42 αγωγές και τρεις μηνύσεις, το 2012.

Συνολικά από τις προηγούμενες διασταυρώσεις διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον 327 υπεραιωνόβιοι συνταξιούχοι που έχουν πεθάνει, λάμβαναν σύνταξη μέχρι το 2011.

Από σήμερα αρχίζει η απογραφή 1,2 εκατομμυρίων συνταξιούχων του ΟΓΑ, η οποία θα διαρκέσει έως και το τέλος Νοεμβρίου.

www.tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: