Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

''Το συναρπαστικό ταξίδι της μετανάστευσης...''. Στην Πρέβεζα το ραντεβού δίνεται σήμερα Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012, από το πρωί μέχρι το μεσημέρι, στο Κέντρο πληροφόρησης στην Αμμουδιά και είναι μια καλή ευκαιρία να κάνουμε νοερά ταξίδια με τους φτερωτούς μας γείτονες σε κοντινές αποδράσεις σε πράσινο φόντο.

Το συναρπαστικό ταξίδι της μετανάστευσης...

Η μεγαλύτερη εκδήλωση παρατήρησης πουλιών της Ευρώπης διοργανώνεται σε 16 σημεία της Ελλάδας μεταξύ αυτών και η Πρέβεζα, τα περισσότερα εκ των οποίων ανήκουν σε προστατευόμενες περιοχές.
Μια πανευρωπαϊκή γιορτή, με θέμα «το συναρπαστικό ταξίδι της μετανάστευσης» κατά τη διάρκεια της οποίας μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το μαγικό κόσμο των πουλιών. Τα σπουδαιότερα αποδημητικά πουλιά της χώρας μας είναι: τα χελιδόνια, οι πελαργοί, οι τσαλαπετεινοί, οι αγριόπαπιες, τα αηδόνια, οι μπεκάτσες, τα τρυγόνια, τα ορτύκια, οι μελισσουργοί.


Περιβαλλοντικά παιχνίδια, παρουσιάσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, αφήγηση παραμυθιού, ζωγραφική, χειροτεχνία και ποικίλες άλλες δραστηριότητες πλαισιώνουν τις εκδηλώσεις που συνδυάζουν τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα με τη διασκέδαση.

Ταυτόχρονα, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν υγροτόπους διεθνούς σημασίας και εθνικά πάρκα της χώρας.

ammoudia 2

Από τον Εβρο μέχρι τα Χανιά, την Αττική, τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, τα Ιωάννινα, τις Σέρρες, την Πιερία, τη Θεσπρωτία και την Πρέβεζα η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, η οποία έχει την ευθύνη της διοργάνωσης, φέρνει το κοινό σε επαφή με το συναρπαστικό ταξίδι της μετανάστευσης των πουλιών, το οποίο αποτελεί και κεντρικό θέμα της γιορτής. Η πανευρωπαϊκή γιορτή των πουλιών πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε 30 χώρες και στηρίζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία BirdLife International, εταίρος της οποίας στην Ελλάδα είναι η Ορνιθολογική Εταιρεία.

ammoudia

Στην Πρέβεζα το ραντεβού δίνεται σήμερα από το πρωί μέχρι το μεσημέρι στο Κέντρο πληροφόρησης στην Αμμουδιά και είναι μια καλή ευκαιρία να κάνουμε νοερά ταξίδια με τους φτερωτούς μας γείτονες σε κοντινές αποδράσεις σε πράσινο φόντο.'Άλλωστε η ευρύτερη περιοχή της Αμμουδιάς και γενικότερα το Δέλτα του Αχέροντα, ανήκει στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Προστατευόμενων Περιοχών Natura 2000.
Στη γιορτή θα συμμετέχουν και οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Μεσοποτάμου που θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το μαγικό κόσμο των άγριων πουλιών μαζί με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία την «Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών».

Την εκδήλωση συντονίζει ο Φορέας Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Ποταμών Αχέροντα και Καλαμά και το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρατήρηση πουλιών, ζωγραφική , χειροτεχνίες και περιβαλλοντικά παιχνίδια γνώσεων οι οποίες θα προσφέρουν στους μικρούς μαθητές την ευκαιρία να περάσουν μια ξεχωριστή ημέρα στη φύση και να γνωρίσουν τα πουλιά του τόπου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: