Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

O άνθρωπος που θα έφερνε θάλασσα στα Γιάννενα και θα έλυνε όλα τα προβλήματα μας: Δημήτρης Φίλης, υποψήφιος Πρωθυπουργός. Aπολαύστε το video. 1981, αλλοτινές εποχές.

Η ιστορική ομιλία στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων τον Οκτώβριο του 1981,την οποία παρακολούθησαν χιλιάδες Ηπειρώτες!!!


Το πρώτο κόμμα με έδρα την περιοχή των Ιωαννίνων,ιδρύθηκε σχεδόν προ 40ετίας(12.1.1976) από τον Δημήτριον Φίλην, κάτοικον (μετανάστην) Νυρεμβέργης Γερμανίας, με καταγωγή από το Κουτσελιό Ιωαννίνων. 
Το κόμμα έφερε τον τίτλο «ΝΕΟΝ ΕΘΝΙΚΟΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΝ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ». Το καταστατικό που έχει 295 (!) άρθρα, περιέχει το πρόγραμμα του κόμματος, αρχηγός του οποίου είναι ο ίδιος ο ιδρυτής. 
Σε όλες τις σελίδες του «καταστατικού» αναγράφεται στο κάτω μέρος η φράση: «ΟΥΔΕΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΛΥΤΟΝ». 
Το τελευταίο άρθρο αρχίζει: «Και ο Θεός μαζί μας και όλος ο ελληνικός λαός…». Και τελειώνει: «Με την κυβέρνηση Δημητρίου ΦΙΛΗ στην Ελλάδα, ουδέν πρόβλημα άλυτον».

Η ιστορική ομιλία
Ήταν Οκτώβριος του 1981... λίγες μέρες πριν από την σαρωτική νίκη του Ανδρέα Παπανδρέου,που θα έφερνε με εντυπωσιακό τρόπο το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.
Ο Δημήτρης Φίλης, μοίραζε στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων τον κανονισμό του κόμματος του και προσπαθούσε να πείσει τους συμπολίτες μας να τον ψηφίσουν.
Ο γνωστός Γιαννιώτης ηχολήπτης-επιχειρηματίας Σπύρος Κυριμκιρἰδης, τον παρακινεί να πραγματοποιήσει μια ομιλία και μετά από λίγα λεπτά ο Δ.Φίλης ανεβαίνει  στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου "Ἰλιον". 
Σε λίγη ώρα χιλιάδες Γιαννιώτες συγκεντρώθηκαν στο παλιό κεντρικό φανάρι, προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο και εκνευρισμό στην τότε χωροφυλακή.
Ο Δ. Φίλης υπόσχεται στους Γιαννιώτες τα πάντα!
Προίκα για τις νεαρές κοπέλες, επιστροφή του Αλβαρέζ στον ΠΑΣ, γέφυρα προς το Νησί, ακόμα και πως θα τους φέρει θάλασσα!!!
Μετά το πέρας της ομιλίας, ο κόσμος παραμένει και δεν αποχωρεί!
Η μουσική σταματά και ο αξιωματικός υπηρεσίας της χωροφυλακής ανεβαίνει στο βήμα, ζητώντας να αποχωρήσουν οι πολίτες!
Η ομιλία θα γραφτεί σε μια κασέτα και σε λίγες μέρες, χιλιάδες αντίτυπα θα βρεθούν σε σπίτια, καφενεία και καταστήματα των Ιωαννίνων!

Δείτε το video


Δεν υπάρχουν σχόλια: