Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

Το συνέδριο για τους Βλάχους υπό την παρακολούθηση της ΕΥΠ- Η καταγγελία του καθηγητή Β.Νιτσιάκου ΒΙΝΤΕO

Υπό την στενή παρακολούθηση της ΕΥΠ βρέθηκε το 1ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο που οργάνωση η Επιστημονική Εταιρεία Μελέτης του Πολιτισμού των Βλάχων, με θέμα «Οι Βλάχοι της Ελλάδας, Ταυτότητα και Ετερότητες στον χώρο και τον χρόνο».

Το συνέδριο περιελάμβανε πλήθος εισηγήσεων από επιστήμονες που ασχολούνται με τον χώρο του βλάχικου πολιτισμού ενώ οι εργασίες του μεταδιδόταν ζωντανά στο YouTube και τα κοινωνικά δίκτυα.

Παρόλα αυτά φαίνεται ότι σε όλη την διάρκεια των εργασιών παραβρισκόταν στην αίθουσα των εργασιών άνθρωποι της ΕΥΠ.

Την καταγγελία άλλωστε έκανε από το βήμα του συνεδρίου και κλείνοντας τις εργασίες ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Βασίλης Νιτσιάκος.

Νωρίτερα ο Βασίλης Νιτσιάκος τόνιζε την αξία συμμετοχής των επιστημόνων και καυτηρίαζε τον υπόγειο πόλεμο που δέχθηκε η Επιστημονική Εταιρεία από διάφορα παράκεντρο.

Ευθέως δε κατήγγειλε την παρουσία ανθρώπου της ΕΥΠ στην αίθουσα του συνεδρίου και κοιτάζοντας προς το μέρος τους, τους κάλεσε να αποχωρήσουν την ώρα που ορισμένοι από τους παραβρισκόμενους φώναζαν «ντροπή».

Μοιάζει κυριολεκτικά απίστευτο για την Ελλάδα του 2022 μία επιστημονική εκδήλωση να τίθεται υπό την παρακολούθηση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

«Εδώ υπάρχουν και άνθρωποι της ΕΥΠ και θα τα ακούσουν. Εμείς βγάλαμε live streming αλλά η ΕΥΠ έστειλε εδώ ανθρώπους που τους πληρώνουμε ως φορολογούμενοι ενώ θα μπορούσαν να είναι στο σπίτι τους και να ακούνε… Ο κύριος της ΕΥΠ που είναι εδώ ας σηκωθεί να φύγει τώρα. … Να φύγει ο κύριος… Είναι και βλάχικης καταγωγής… Να σηκωθεί να φύγει.  Είναι ντροπή. Γι’ αυτό σας πληρώνουμε, για να έρχεστε να μας παρακολουθείτε σε ένα πρόγραμμα που είναι live streaming.

Ζούμε σε αστική δημοκρατία, σε φιλελεύθερο σύστημα Δεν μπορεί ο κύριος αυτός να είναι εδώ και να παρακολουθεί και τα πηγαδάκια. Θα το ακούσει το πανελλήνιο αυτό το πράγμα», ανέφερε ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Ο Βασίλης Νιτσιάκος χαιρέτησε την παρουσία δύο βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας τονίζοντας με νόημα ότι ορισμένοι άλλοι έκαναν άλλα πράγματα.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο ανθρωπος( νιτσιακος)εχασε την ψυχραιμια του. Δεν γινεται παρακολουθηση σε κατι ανοικτο για ολο τον κοσμο!