Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

Η θεατρική παράσταση «Κυρά Βασιλική» παρουσιάτηκε σε Πρέβεζα και Γιάννενα από την Ένωση Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου Αττικής

 

Η ιστορία της «Κυρά Βασιλικής» ζωντάνεψε σε δυο Θεατρικές-Μουσικοχορευτικές παραστάσεις για τα «200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση» με τίτλο «ΚΥΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ», που συνδιοργάνωσαν

Η ΕΝΩΣΗ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

«ΤΟ ΚΟΥΓΚΙ», Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΡΡΑΚΙΩΤΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ &

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΡΡΑΚΙΩΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 παρουσιάστηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας «ΟΑΣΗ» υπό την Αιγίδα του Δήμου Πρέβεζας και το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δημ. Χατζής» στα Ιωάννινα, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών.

Η Ένωση Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου Αττικής «ΤΟ ΚΟΥΓΚΙ» έχει δημιουργήσει και μια Θεατρική ομάδα από μέλη του Συλλόγου, όπου παρουσιάζει πρωτότυπα Θεατρικά έργα, που σκοπό έχουν την καλύτερη προβολή των ηθών και εθίμων της Ηπείρου, αλλά και Ιστορικών γεγονότων και μορφών.

Σκοπός της Θεατρικής παράστασης «ΚΥΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ», που παρουσίασε η Θεατρική ομάδα της Ένωσης Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου Αττικής «ΤΟ ΚΟΥΓΚΙ» είναι να αναδειχθεί η συνεισφορά της «Κυρά Βασιλικής» στον αγώνα για την Απελευθέρωση των σκλαβωμένων Γραικών.

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο θεατρικό έργο του κ. Ηλία Δήμα Ομότιμου Καθηγητή του ΤΕΦΑΑ Πανεπιστημίου Αθηνών και Αντιπροέδρου του Συλλόγου μας. Η «ΚΥΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ» συγκαταλέγεται στους Έλληνες που οραματίστηκαν και συνέβαλαν στην ελευθερία με τον δικό τους τρόπο.

Στην Πρέβεζα την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νικόλαος Γεωργάκος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Συρρακιωτών Πρέβεζας κ. Σπύρος Νταλαούτης, η Πρόεδρος της Ένωσης Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου Αττικής «ΤΟ ΚΟΥΓΚΙ» κ. Λίλιαν Παπαδοπούλου και ο Ομότιμος Καθηγητής του ΤΕΦΑΑ Πανεπιστημίου Αθηνών και Συγγραφέας-Σεναριογράφος-Σκηνοθέτης της παράστασης κ. Ηλίας Δήμας.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Ηλίας Μπεζεβέγκης Ομότιμος Καθηγητής Εξελικτικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και η κ. Ελευθερία Γκαρτζονίκα Αναπληρωτής Ταμίας της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας και Πρόεδρος του Συνδέσμου Συρρακιωτών Αθήνας.

Στα Ιωάννινα την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Στέλεχος του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Ηλίας Γκαρτζονίκας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιωαννιτών κ. Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Συρρακιωτών Ιωαννίνων κ. Ιπποκράτης Αλέξης, η Πρόεδρος της Ένωσης Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου Αττικής «ΤΟ ΚΟΥΓΚΙ» κ. Λίλιαν Παπαδοπούλου, με τους χαιρετισμούς να κλείνει η εισήγηση του κ. Ηλία Δήμα.

Μας τιμησαν με την παρουσια τους ο κ. Γεώργιος Ζάψας Περιφερειακός Σύμβουλος Ηπείρου & Επικεφαλής παράταξης «ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ», ο κ. Μιχάλης Μαγειρίας Πρόεδρος της Παγκόσμιας Αμφικτιονίας Βλάχων και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων και ο Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου Φιλιππιαδιωτών Αττικής «Ο ΑΓΙΟΣ ΒΗΣΣΑΙΩΝ» κ. Παναγιώτης Κώστας.

Ο κ. Γεώργιος Καψάλης Ομότιμος Καθηγητής και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων απέστειλε Συγχαρητήρια επιστολή για τις πρωτοβουλίες της Ένωσης Ηπειρωτών Αγίου Δημητίου Αττικής «ΤΟ ΚΟΥΓΚΙ» στα Πολιτιστικά δρώμενα και τη διασύνδεση των δράσεων του Συλλόγου με την Ήπειρο.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ την Περιφέρεια Ηπείρου, το Δήμο Πρέβεζας, το Δήμο Ιωαννιτών και το Δήμο Αγίου Δημητρίου Αττικής για την πραγματοποίηση αυτής της Θεατρικής-Μουσικοχορευτικής παράστασης.

Πολλά Συγχαρητήρια στις Χορευτικές Ομάδες των Συλλόγων για την άψογη παρουσία τους και θερμά Συγχαρητήρια στη Θεατρική μας Ομάδα.

Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους για την παρουσία σας.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος

Λίλιαν Παπαδοπούλου







Δεν υπάρχουν σχόλια: