Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Εκδηλώσεις της Επιτροπής Αγώνα «Όχι ανεμογεννήτριες στην Λάκκα Σουλίου»

Η Επιτροπή Αγώνα θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσοι συμμετείχαν στην διοργάνωση της συναυλίας που δυστυχώς για λόγους ασφαλείας εξαιτίας των καιρικών φαινομένων της περασμένης Παρασκευής 17 Ιουνίου στο Θεσπρωτικό, διακόπηκε αμέσως μόλις ξεκίνησε. Μουσικοί, τεχνικοί, μαθητές, καταστηματάρχες, κάτοικοι από όλα τα χωριά της Λάκκας και αρκετοί επισκέπτες, έδειξαν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι το διακύβευμα του αγώνα μας, μας αφορά όλους. Είναι χρέος μας λοιπόν απέναντι σε όλους αυτούς η εκ νέου πραγματοποίηση της συναυλίας που αναβλήθηκε μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Η συντονισμένη δράση όλων αυτών των ανθρώπων ωστόσο προκάλεσε και την αναμενόμενη αντίδραση. Η Επιτροπή Αγώνα καταγγέλλει την στοχοποίηση μελών μας από ακροδεξιά απομεινάρια. Μετά τις (ξεκάθαρες μεν, ανώνυμες δε) απειλές για τις οικογένειες μελών μας στο παρελθόν τις οποίες επιλέξαμε να αγνοήσουμε, πλέον είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει ταυτότητα. Ο βανδαλισμός σε οικογενειακό τάφο μέλους της Επιτροπής, που περιελάμβανε την αντικατάσταση ενός σταυρού σχηματισμένου με πέτρες, από το ναζιστικό σύμβολο, τη σβάστικα, δεν αφήνει περιθώρια για αμφισβήτηση για το ποιοι είναι τελικά αυτοί που ενοχλούνται από τον αγώνα μας για την προστασία του τόπου και των ανθρώπων του.

Θεωρούμε μεγάλη επιτυχία της Επιτροπής την δυναμική συσπείρωση ανθρώπων που ανήκουν σε πολλούς διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και με άψογη συνεργασία καταφέρνουμε να αγωνιζόμαστε, μαζί με τους θεσμούς, με μοναδικό πρόταγμα την προστασία του περιβάλλοντος, της τοπικής κοινωνίας, της Λάκκας Σούλι. Ενέργειες σαν την παραπάνω επιβεβαιώνουν την θέση των νεοναζί δίπλα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και απέναντι στον άνθρωπο και την κοινωνία. Με την δύναμη που αντλούμε από τους συμπολίτες μας δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι αυτές οι προκλήσεις δεν θα μείνουν αναπάντητες και ότι καθώς οι ίδιοι εξεδήλωσαν σε ποια πλευρά ανήκουν θα αντιμετωπιστούν αντιστοίχως, τόσο με νομικά μέσα όσο και με κοινωνικές δράσεις.

Καλούμε τον Δήμο Ζηρού, μετά τα πρόσφατα βίαια γεγονότα στο Δημοτικό Συμβούλιο που καταδικάστηκαν από όλη την κοινωνία, να τοποθετηθεί και για την συγκεκριμένη καταγγελία και να διερευνηθεί η στοχοποίηση των μελών της Επιτροπής. 

Συνεχίζουμε με ακόμα μεγαλύτερη όρεξη την εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των συμπολιτών μας, με την προβολή του συγκλονιστικού ντοκιμαντέρ: «Βόρεια Εύβοια, Το σχέδιο» Μέρος πρώτο, (8 δέκατα και αναφορά), των Ν. Ψαρρού και Ι. Λαζάρου, για τις περσινές καταστροφικές φωτιές στην Έυβοια. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως στο Θεσπρωτικό την Παρασκευή 24 Ιουνίου και ώρα 21.30.


Εκ της Επιτροπής

Θεσπρωτικό 21/6/2022

Δεν υπάρχουν σχόλια: