Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Η… μπάλα στην εξέδρα για το αλαλούμ με τους Κοσοβάρους και περίεργες ερμηνείες από ακραίους κύκλους

Τα καμώματα παραγόντων και «παραγόντων» της Θεσπρωτίας με την έλευση των Κοσοβάρων για έναν φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα έδωσαν πάτημα σε ακραίους κύκλους στα Τίρανα και την Πρίστινα να πανηγυρίζουν.

Αν η έλευση των παλαιμάχων είχε γίνει με όλη την προβλεπόμενη διαδικασία δεν θα είχε συμβεί προφανώς τίποτα… Όμως κάποιοι  αποφάσισαν να κάνουν εξωτερική πολιτική του κεφαλιού τους. Έτσι η μισή και πλέον αντιπροσωπεία που ταξίδεψε έφτασε στο Μαυρομάτι χωρίς να διαθέτει βίζα κάτι που ήταν άκρως απαραίτητο καθώς η Ελλάδα δεν έχει αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου.

Στα… μαύρα μεσάνυχτα εκτυλίχθηκε ένα μπαράζ τηλεφωνημάτων και βρέθηκε η λύση! Δόθηκε τουριστική βίζα δύο ημερών σε όσους δεν είχαν φροντίσει –άγνωστο για ποιο λόγο- κι έτσι έφτασαν στην Ηγουμενίτσα.

Η επόμενη μέρα βρήκε υπεύθυνους και ανεύθυνους να μην γνωρίζουν τίποτα. Ούτε γιατί το ταξίδι έγινε χωρίς βίζα, ούτε ποιος έλαβε την απόφαση να ακολουθηθεί η συγκεκριμένη διαδικασία.

Στις πιεστικές ερωτήσεις η απάντηση ήταν… απρόσωπη. «Ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία και το Υπουργείο Εξωτερικών και αποφάσισαν..».

Αποτέλεσμα αυτής της επιπόλαιας στάσης είναι να πανηγυρίζουν ήδη ακραίοι κύκλοι στο Κόσοβο και την Αλβανία. «Η Ελλάδα προς την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου» σχολιάζει ο γνωστός συγγραφέας Αρμπέν Λάλα και διανθίζει το σχόλιο κάνοντας λόγο για δύο υπουργούς του Κοσόβου που βρίσκονται στη χώρα σε μυστικές συνομιλίες με την ελληνική διπλωματία…

Το τελευταίο βέβαια αποτελεί μία τεράστια υπερβολή για εσωτερική κατανάλωση καθώς οι παράγοντες του Κοσόβου δεν είχαν μυστικές συναντήσεις και ελληνική διπλωματία δεν ασκεί ένας αντιδήμαρχος της Ηγουμενίτσας.

Ο Λάλα δεν αφήνει ασχολίαστο το γεγονός της βίζας. «Περίπου 50 Αλβανοί του Κοσόβου πέρασαν στην Ελλάδα χωρίς βίζα και χωρίς προβλήματα. Ένα βήμα για την κατάργησή της και την αναγνώριση» αναφέρει.

Όλα αυτά στην άλλη πλευρά των συνόρων και σε ένα χρονικό διάστημα όπου Κοσοβάροι και Αλβανοί αρχίζουν την εβδομάδα εκδηλώσεων για την «γενοκτονία» των Τσάμηδων.

Στην ελληνική πλευρά, μετά την διάσταση που πήρε το θέμα με την είσοδο στο Μαυρομάτι όλοι οι φορείς της Θεσπρωτίας ήταν απόντες από το γήπεδο όπου ο αγώνας έληξε άδοξα λόγω βροχής.

https://www.epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: