Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Απειλές από ακροδεξιούς καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα Λάκκας Σουλίου

Ακροδεξιούς κύκλους καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα στην Λάκκα Σουλίου για την αποτροπή κατασκευής αιολικών πάρκων και αποκαλύπτει ότι έχουν στοχοποιηθεί μέλη της.

«Μετά τις (ξεκάθαρες μεν, ανώνυμες δε) απειλές για τις οικογένειες μελών μας στο παρελθόν τις οποίες επιλέξαμε να αγνοήσουμε, πλέον είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει ταυτότητα. Ο βανδαλισμός σε οικογενειακό τάφο μέλους της Επιτροπής, που περιελάμβανε την αντικατάσταση ενός σταυρού σχηματισμένου με πέτρες, από το ναζιστικό σύμβολο, τη σβάστικα, δεν αφήνει περιθώρια για αμφισβήτηση για το ποιοι είναι τελικά αυτοί που ενοχλούνται από τον αγώνα μας για την προστασία του τόπου και των ανθρώπων του» σημειώνει στην ανακοίνωσή της.

Τονίζει ότι η Επιτροπή έχει συσπειρώσει ανθρώπους που ανήκουν σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και όλοι μαζί αγωνίζονται μαζί με τους θεσμούς για την προστασία του περιβάλλοντος.

«Ενέργειες σαν την παραπάνω επιβεβαιώνουν την θέση των νεοναζί δίπλα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και απέναντι στον άνθρωπο και την κοινωνία. Με την δύναμη που αντλούμε από τους συμπολίτες μας δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι αυτές οι προκλήσεις δεν θα μείνουν αναπάντητες και ότι καθώς οι ίδιοι εξεδήλωσαν σε ποια πλευρά ανήκουν θα αντιμετωπιστούν αντιστοίχως, τόσο με νομικά μέσα όσο και με κοινωνικές δράσεις.

Καλούμε τον Δήμο Ζηρού, μετά τα πρόσφατα βίαια γεγονότα στο Δημοτικό Συμβούλιο που καταδικάστηκαν από όλη την κοινωνία, να τοποθετηθεί και για την συγκεκριμένη καταγγελία και να διερευνηθεί η στοχοποίηση των μελών της Επιτροπής» τονίζει.

https://www.epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: