Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Ευχαριστήρια επιστολή Κατερίνας Σχισμένου


Σας ευχαριστώ πολύ για την στήριξη, συμμετοχή σας και παρουσία σας στην εκδήλωση για το Σωτήρη Ζυγούρη.
Ο πολιτισμός και κάθε τέτοιου είδους εκδήλωση που αφορά την ποίηση, όπως αυτή που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, 18.10.2019 στη δημοτική πινακοθήκη ΄Αρτας, «Γιάννης Μόραλης» αποτέλεσε ένα ποιητικό μνημόσυνο για έναν ποιητή της πατρίδας μας, των Τζουμέρκων που με τη δική του δυναμική και γραφή εξέφρασε την αντίθεσή του στην βαρβαρότητα, στην αδικία και στα σκοτάδια που κυβερνάν δυστυχώς πολλές φορές τον κόσμο μας και που μόνο ευαίσθητες κεραίες αντιλαμβάνονται και χέρια χωρίς αλυσίδες γράφουν.
Από την άλλη αποτελεί και μια μορφή επαγρύπνησης και ταυτόχρονα προβληματισμού για τα όρια της ελευθερίας και της νέας τάξης πραγμάτων στην ΄Ηπειρο που συνεχώς πρέπει να διεκδικεί τα αυτονόητα, είτε είναι ευεργετήματα, όπως πρόσφατα το Ζάππειο, την εξόρυξη των υδρογονανθράκων την ξαφνική «γέννηση» σε σημεία ορεινά και μοναδικής ομορφιάς από ανεμογεννήτριες και άλλων «αγαθών» που κάθε άλλο παρά βοηθούν ή δεν λεηλατούν ή καταστρέφουν την πολύπαθη Ήπειρο.
Η βραδιά και το μεγάλο ενδιαφέρον και προσέλευση μας θύμισε πως οι συνειδήσεις δεν κοιμούνται, δεν επαναπαύονται αλλά θα είναι πάντοτε παρούσες και ζωντανές. ...



Σας ευχαριστώ και πάλι θερμά,
Κατερίνα Σχισμένου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: