Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

Εξονυχιστικοί έλεγχοι και δρακόντεια μέτρα στην Κακαβιά


Δρακόντεια μέτρα λαμβάνουν οι Αλβανικές Αρχές στον Μεθοριακό Σταθμό της Κακαβιάς εν όψει της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου που γιορτάζεται από την Μειονότητα με εκδηλώσεις στα Στρατιωτικά Νεκροταφεία, στην Κλεισούρα και τους Βουλιαράτες. Η Αλβανία θέλει να αποτρέψει την είσοδο ατόμων που είχε χαρακτηρίσει ως «ανεπιθύμητα» πριν από έναν χρόνο και με αφορμή την ένταση που προκλήθηκε από την δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα ανήμερα της εθνικής επετείου. Παράλληλα και σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Αλβανικά μέσα ενημέρωσης οι αρχές επιθυμούν να σταματήσουν τα σύνορα «Έλληνες εξτρεμιστές».


Ήδη στην περιοχή του Αργυροκάστρου έχουν μεταφερθεί άνδρες της RENEA, της ειδικής δύναμης δηλαδή που διαθέτει η χώρα και έχει ως έδρα της τα Τίρανα.
Οι δυνάμεις αυτές θα αναπτυχθούν στην μειονοτική ζώνη και είναι αυτές που θα έχουν τον πρώτο και κύριο λόγο στους ελέγχους που θα γίνονται.
Αυξημένα είναι τα μέτρα που λαμβάνει και η Ελληνική Αστυνομία η οποία έχει εκπονήσει πλήρες σχέδιο για το επόμενο τριήμερο.
Οι έλεγχοι αναμένεται να είναι σχολαστικοί και στην ελληνική πλευρά για όσους θα εισέλθουν στην Αλβανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: