Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Σαράντης εναντίον Καχριμάνη…

Ένα νέο επεισόδιο στον πόλεμο για τις ελληνοποιήσεις στο γάλα και τη φέτα γράφεται τις τελευταίες ημέρες.
Όπως είναι γνωστό ο Περιφερειάρχης Ηπείρου έχει κάνει σημαία το συγκεκριμένο θέμα, πιέζοντας και απαιτώντας να λειτουργήσει ο ελεγκτικός μηχανισμός και να μπει φρένο ώστε να προστατευθούν τα προιόντα ΠΟΠ.
Πολλές φορές ο κ. Καχριμάνης έδειχνε προς Θεσσαλία την αιτία του κακού..
Κι από κει ήρθε απάντηση.
Συγκεκριμένα από την γαλακτοβιομηχανία Όλυμπος και τον διευθύνοντα σύμβουλο Μιχάλη Σαράντη.
Ο κ. Σαράντης σε συνέντευξή του στην «Ύπαιθρο» στρέφεται εναντίον του κ. Καχριμάνη χωρίς να τον κατονομάζει.
«Ως εταιρεία έχουμε δεχθεί πολλή λάσπη και επειδή εν πάση περιπτώσει και εγώ και ο αδερφός μου δεν έχουμε καμία διάθεση να ασχοληθούμε με τα κοινά. Είχε βγει λοιπόν, πριν από δύο χρόνια αυτός ο απίστευτος περιφερειάρχης και είχε πει «βάλαμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα». Για οτιδήποτε γίνεται φταίει ο Σαράντης. Ο Σαράντης λοιπόν μαζεύει 70.000 τόνους αιγοπρόβειο γάλα, φέτος πάμε για πάνω από 80.000 τόνους. Είμαστε η μεγαλύτερη εταιρεία που εισκομίζουμε ελληνικό γάλα και όχι μόνο δεν κάνουμε εισαγωγές αλλά λέμε και στην ανακοίνωση ότι «εργοστάσιο που κάνει ΠΟΠ απαγορεύεται να φέρνει εισαγόμενο γάλα. Τέλος».
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου δεν άφησε την αναφορά να πέσει κάτω.
Έτσι αναρτώντας την συνέντευξη Σαράντη σχολίασε πως «δεν καταλαβαίνουν ότι πρέπει να μπει σειρά και να τελειώσουν τα κόλπα.. Είναι θέμα απόδοσης αξίας στα ελληνικά προιόντα, σε όλα τα είδη, τυριά, λάδι, μέλι, κρέατα… Είναι εθνικό θέμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: