Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019

Ενέργειες και δράσεις της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας σχετικά με το θέμα του Ζαππείου Μεγάρου


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας συνήλθε εκτάκτως στις 9 / 10 / 2019 με θέματα συζήτησης:
α). Εξελίξεις στην υπόθεση Ζαππείου και
β) Τρέχοντα θέματα.
1. Αποφασίστηκε ενώπιον του αρμοδίου δικαστηρίου, όπου θα εκδικαστεί η σχετική αγωγή που αφορά το Ζάππειο (15/10/2019) να ασκήσει παρέμβαση η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας δια του Δικηγόρου και προέδρου της Ομοσπονδίας Κονίτσης κ. Μιχάλη Μαρτσέκη. Στη σχετική δίκη να παρευρεθεί αντιπροσωπεία από το ΔΣ με επικεφαλής τον πρόεδρο της Πανηπειρωτικής κ. Χρυσόστομο (Μάκη) Χήτο - Κιάμο.
Παράλληλα αποφάσισε να συγκληθεί εκτάκτως στις 23 Οκτωβρίου Γενικό Συμβούλιο της Συνομοσπονδίας με θέματα:
1. Κληροδοτήματα – Ζάππειο Μέγαρο
2. Ενημέρωση
Λόγω της σοβαρότητας του θέματος και ενόψει της αναβολής της Δίκης, εκτός από όσους προβλέπει το καταστατικό να κληθούν οι Ηπειρώτες: Αρχηγοί κομμάτων, Υπουργοί, πρώην Υπουργοί, Βουλευτές, πρώην Βουλευτές, Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αντιπεριφερειάρχες, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δήμαρχοι και πρώην Πρόεδροι ΠΣΕ.
Η συγκεκριμένη πρόσκληση να αφορά όλα τα Κόμματα και τον Ημερήσιο και Περιοδικό Τύπο.
Επίσης προχθές (16 Οκτωβρίου 2019) σε προγραμματισμένη συνάντηση, αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΠΣΕ αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, τον Γεν. Γραμματέα, τον Έφορο Πολιτισμού και τον Ειδ. Γραμματέα συναντήθηκε με την υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη. Η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα. Παρουσιάστηκε η δράση της ΠΣΕ και κατατέθηκε και σχετικό Υπόμνημα. Συμφωνήθηκε, η στήριξη των πολιτιστικών δράσεων της ΠΣΕ, αλλά και η ένταξη συγκεκριμένων δράσεων της ΠΣΕ σε δράσεις του Υπουργείου.

Τέλος, η κα Υπουργός ενημερώθηκε για την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του Ζαππείου και τις σχετικές ενέργειες της ΠΣΕ. Δήλωσε ρητά αλληλέγγυα και ζήτησε να κληθεί ως μάρτυρας στη δίκη (4/2/2020) δεδομένου και ότι το κτήριο και ο χώρος του Ζαππείου είναι ανακηρυγμένα ως μνημείο και προστατεύονται από το ΥΠΠΟ και οποιαδήποτε αλλαγή μορφής, χρήσης κλπ απαιτούν την έγκριση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.


Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: