Υλικά για 4 άτομα
4
φιλέτα τσιπούρας (220
γρ.
το καθένα)
2-3 ντοματινια
1 κολοκύθι
1 μελιτζάνα
2 φρέσκα
κρεμμυδάκια
2
πορτοκάλια (το
χυμό τους)
1 κουταλιά
φυσικό χυμό λεμονιού
2 κουταλιές
ελαιόλαδο
2-4 φύλλα
πλατύφυλλου βασιλικού
1 κουταλιά
κορν φλάουερ
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
συνταγής .
Αλατοπιπερώνετε
τα φιλέτα και τα ψήνετε για 15΄
στους 200°
C σε προθερμασμένο φούρνο.
Κόβετε σε μέτρια κομμάτια τα
λαχανικά και τα ψήνετε για 10΄
στη σχάρα.
Στη συνέχεια,
ετοιμάζετε τη σάλτσα:
Σοτάρετε σε ένα βαθύ τηγάνι με το λάδι
τα κρεμμυδάκια και το βασιλικό ψιλοκομμένα,
προσθέτετε το πορτοκάλι και το
λεμόνι και αφήνετε να πάρουν 2-3
βράσεις.
Κατόπιν,
«δένετε» τη σάλτσα με το κορν
φλάουερ.
Συνοδεύετε κάθε φιλέτο με λίγα λαχανικά
και περιχύνετε με τη σάλτσα.
Γαρνιρετε με ελιες μαυρες κρεμμυδι ,
και βασιλικο.
Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου