Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Δωδώνη.. Σενάρια νέας αγοραπωλησίας.

Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά.. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει η λαϊκή ρήση και απομένει το προσεχές διάστημα να επιβεβαιωθεί ή όχι στην περίπτωση της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη. Κι αυτό γιατί τις τελευταίες ημέρες, υπάρχουν αρκετά δημοσιεύματα στον αθηναικό οικονομικό τύπο, τα οποία φέρουν την Δωδώνη μπροστά σε ένα νέο deal, με Έλληνες αλλά και ξένους να εκδηλώνουν έντονο ενδιαφέρον για την εξαγορά της γαλακτοβιομηχανίας.
Η Δωδώνη πουλήθηκε στην επενδυτική εταιρία Strategic Initiatives πριν από πέντε χρόνια, έναντι του ποσού των 21 εκατομμυρίων ευρώ, κάνοντας τότε πολλούς να μιλούν για ξεπούλημα και για πολιτικό σκάνδαλο.
Μάλιστα οι σημερινοί κυβερνώντες, αντιπολίτευση τότε, δεσμεύονταν για "άνοιγμα του φακέλου" και για πλήρη διερεύνηση της αγοραπωλησίας, πράγμα φυσικά που δεν έγινε ποτέ.

Τους τελευταίους μήνες τα σενάρια για πώληση της Δωδώνης αναζωπυρώνονται χωρίς όμως και να διαψεύδονται.
Πηγές προσκείμενες στη διοίκηση της Δωδώνης μιλώντας στο mononews.gr επιβεβαιώνουν πως κατά καιρούς διεξάγονται διάφορες συζητήσεις, ωστόσο σπεύδουν να τονίσουν πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία συμφωνία για συνεργασία. «Η εταιρεία μας διαθέτει πολύ καλή διοίκηση και έχει να επιδείξει πολύ θετικά αποτελέσματα σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και δύσκολο περιβάλλον. Ως εκ τούτου είναι πολύ ελκυστική και είναι λογικό να προσελκύει το επενδυτικό ενδιαφέρον», σημειώνουν χαρακτηριστικά και επαναλαμβάνουν πως τη δεδομένη στιγμή δεν υφίσταται θέμα εξαγοράς ή συνεργασίας.

Ανάμεσα σε αυτούς που φέρεται να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον είναι η ολλανδική Friesland όπως και μεγάλοι ελληνικοί όμιλοι.
Απομένει το επόμενο διάστημα το τοπίο να ξεκαθαρίσει, σε μία εποχή μάλιστα όπου ο "πόλεμος της φέτας" είναι σκληρός σε ελληνικό αλλά και ευρωπαικό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: