Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ. Ενημέρωση για Καθαρισμό οικοπέδων εν όψει αντιπυρικής περιόδου



Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 4/2012 Πυροσβεστική Διάταξη (ΦΕΚ 1346/25-04-2012/Β’ - Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών), οι ιδιοκτήτες, νομείς ή επικαρπωτές των οικοπεδικών και άλλων ακάλυπτων χώρων, υποχρεούνται στη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την αποφυγή και αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς.
Συγκεκριμένα οι ιδιοκτήτες, νομείς ή επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων, Τοπικών Κοινοτήτων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, οφείλουν να προβούν στην αποψίλωση από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνση τους, όπως και στην απομάκρυνση κλαδιών τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων ή φερτών υλικών και αντικειμένων που μπορούν να αποτελέσουν αιτία ανάφλεξης και πρόκλησης πυρκαγιάς ή να συμβάλλουν στην ταχεία επέκτασή της.
Απαγορεύεται αυστηρά το άναμμα φωτιάς
Υπενθυμίζεται και υπογραμμίζεται ότι απαγορεύεται αυστηρά το άναμμα φωτιάς, δίχως την άδεια της Πυροσβεστικής, καθώς και η απόρριψη αναμμένων τσιγάρων−σπίρτων και άλλων ανάλογων υλών καθ' όλη την αντιπυρική περίοδο η οποία εκτείνεται από την 1η Μαΐου μέχρι την 31η Οκτωβρίου κάθε έτους.
Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τις παραπάνω υποχρεώσεις, ισχύουν και εφαρμόζονται διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: