Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Καταγγελία για «στέγαση» της Χρυσής Αυγής σε δημοτικό ακίνητο στον Ωρωπό Πρέβεζας

Καταγγελία για «στέγαση» της Χρυσής Αυγής σε δημοτικό ακίνητο στον Ωρωπό Πρέβεζας

«Παγωμένοι» άκουγαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Πρέβεζας, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, τον επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», κ. Βαγγέλη Τσοβίλη, να κάνει καταγγελίες για παραβατικές πράξεις στην περιοχή του πρώην Δήμου Λούρου και «στέγαση» σε δημοτικό ακίνητο μελών της Χρυσής Αυγής, τα οποία το χρησιμοποιούν.

«Κατά το παρελθόν, στην περιοχή κοντά στην Αρχαία Ελάτρεια, έχουν συμβεί ανθρωποκτονίες, έχουν υπάρξει περιπτώσεις με φυτείες χασίς, απόπειρες ανθρωποκτονιών, απειλές, ξυλοδαρμοί. Ορισμένες από αυτές τις πράξεις συνεχίζονται και σήμερα.
Προκύπτουν κάποια ζητήματα: Τι θα πράξει ο Δήμος, για να ξεχωρίσει ποιες εκτάσεις εκεί είναι αρχαιολογικές και ποιες σταβλικές;

Γιατί κάποιοι βάζουν ''διόδια'' στην περιοχή, για το ποιος θα ανέβει, ποιος θα κατέβει και εκτοξεύουν και απειλές σε κτηνοτρόφους. Έχει συμβεί περιστατικό τραυματισμού και προσπάθεια να συλληφθεί ο τραυματίας, ενώ νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο.

Επιχειρήθηκε να κατηγορηθούν ως παραβάτες κάποιοι αθίγγανοι (δεν εξετάζουμε βέβαια κάποιες παραβατικές συμπεριφορές ορισμένων αθιγγάνων), αλλά οι κάτοικοι της περιοχής γνωρίζουν πολύ καλά πως δεν είναι έτσι.

Και ρωτώ: Θα μείνουν οι παραβάτες ατιμώρητοι;

Προτείνω η δημοτική αρχή, να αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε να προσδιοριστεί η χρήση γης. Και να μη δείξει καμία ανοχή να χρησιμοποιούν ακροδεξιά στοιχεία δημοτικό κατάστημα».

Ο Δήμαρχος Πρεβεζας Χρήστος Μπαϊλης, τόνισε πως έχει ακούσει για ορισμένα περιστατικά, έχει κάνει συναντήσεις με τον Α.Δ. Πρεβεζας, αλλά ξεκαθάρισε ότι ο Δήμος δεν έχει παραδώσει κανένα δημοτικό κατάστημα σε τέτοια στοιχεία.

Ο κ. Τσοβίλης πρόσθεσε τότε πως χρησιμοποιείται ως χώρος συγκέντρωσης μελών της Χρυσής Αυγής και τότε ο κ. Μπαϊλης δεσμεύτηκε πως αν είναι έτσι θα σφραγίσει το δημοτικό κατάστημα.

Το θέμα έμεινε εκεί. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, το εν λόγω δημοτικό ακίνητο παραχωρήθηκε σε άτομο που επανεντάχθηκε, έπειτα από φυλάκιση. Κι αυτά βέβαια που ισχυρίζεται ο κ. Τσοβίλης είναι πολύ σοβαρά. Οψόμεθα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: