Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

18ο Διήμερο Πανηγύρι (28 και 29 Ιουνίου) Ηπειρωτών Ηλιούπολης

Γράφει ο Χρίστος Α. Τούμπουρος

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 18ο πανηγύρι του Συλλόγου Ηπειρωτών Ηλιούπολης την Παρασκευή και το Σάββατο 28 και 29 Ιουνίου  στην Ηλιούπολη.

Η όλη εκδήλωση θεωρήθηκε απόλυτα επιτυχής, αφού η προσέλευση των Ηπειρωτών και φίλων και τις δύο ημέρες ήταν πέραν των προσδοκιών και το γλέντι που ακολούθησε μετατράπηκε σε αληθινό ηπειρώτικο ξεφάντωμα.
Η ποιότητα της εκδήλωσης δείχνει τη σοβαρή δουλειά που γίνεται στο σύλλογο Ηπειρωτών Ηλιούπολης, που στηρίζεται στην ουσιαστική και ανιδιοτελή προσφορά μελών και φίλων και στις άοκνες προσπάθειες όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.


                 ( Ομάδα μελών-εθελοντών του Συλλόγου)

Βέβαια, πέρα από αυτά συνέβαλε και το γεγονός ότι την ορχήστρα αποτελούσαν  εξαίρετοι δεξιοτέχνες. Κλαρίνο Νίκος Φιλιππίδης, βιολί. Γ. Μαρινάκης, Λαούτο Γ. Φιλιππίδης και ντέφι ο Σπύρος Αλεύροντας. Τραγούδησε ο μελωδικότατος Αντώνης Κυρίτσης.
                    

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νίκος Σπέγγος  παρουσίασε τη δράση του Συλλόγου και την αποδοχή του από ολόκληρη την τοπική κοινωνία της Ηλιούπολης και τόνισε ότι ο Σύλλογος  θα συνεχίσει –παρά τις όποιες αντιξοότητες – να υπηρετεί την παράδοση και να συμμετέχει  ουσιαστικά στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Κάλεσε δε όλους τους Ηπειρώτες της Ηλιούπολης να συμμετέχουν ενεργά στις δραστηριότητες του Συλλόγου και τόνισε χαρακτηριστικά καταχειροκροτούμενος ότι όλους μας περιμένει το καλοκαίρι η Ήπειρος.
                

(Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Ηλιούπολης κ. Νίκος Σπέγγος καλωσορίζει τους πανηγυριώτες)

 Τους παραδοσιακούς ηπειρώτικους χορούς απέδωσαν με εξαιρετική επιτυχία το παιδικό χορευτικό τμήμα του  Συλλόγου, καθώς και  το Τμήμα ανδρών και γυναικών υπό την καθοδήγηση της Μαριάνας Τζουβάρα και του Γιάννη Παναγόπουλου.


(Το ανδρικό και γυναικείο τμήμα του Συλλόγου απέδωσε εξαιρετικά τους ηπειρώτικους χορούς)

Συμμετείχαν και πανηγύρισαν εκπρόσωποι  των Ιερών Ναών  της Ηλιούπολης, φυσικά ο παπά Σωτήρης Χριστοδούλου,  Ηπειρώτης από τον Αμμότοπο Άρτας, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης  κ.  Βασίλης Βαλασσόπουλος με σύσσωμο σχεδόν το Δημοτικό Συμβούλιο, οι  πρώην Δήμαρχοι κκ. Γεωργάκης και Αναγνώστου, εκπρόσωποι των πολιτιστικών φορέων Ηλιούπολης, αλλά και  εκπρόσωποι  από πολλούς πολιτιστικούς συλλόγους της Αττικής. Χαρακτηριστική ήταν η εκπροσώπηση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας με επικεφαλής τον Β΄ Αντιπρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Κωνή.
Κατά γενική ομολογία η οργάνωση ήταν άψογη, τα πάντα ήταν προγραμματισμένα και με «επαγγελματική» ακρίβεια.


         (Προτού αρχίσει η εκδήλωση. Τα πάντα μελετημένα)

Με λίγα λόγια είναι πλέον  νομοτελειακός κανόνας, ότι κάθε εκδήλωση των Ηπειρωτών Ηλιούπολης στέφεται με απόλυτη επιτυχία, γιατί χαρακτηρίζεται από το άρτιο της οργάνωσης και την καθολική συμμετοχή όχι μόνο των μελών, αλλά και των φίλων.  Αυτό που έγινε όμως  την Παρασκευή και το Σάββατο 28 και 29 Ιουνίου στο Ηπειρώτικο πανηγύρι ήταν, -θα έλεγαν και στην Ήπειρο- «απ’ τ’ Άγραφα».


(Γιάννης Κωστούλας τριάντα επτά ολόκληρα χρόνια προσφοράς στο Σύλλογο)

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν όχι μόνο απρόσμενη, αλλά ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ!
Όλα αυτά συνέβαλαν ώστε δυο μέρες να δημιουργηθεί μια μουσική ηπειρώτικη πανδαισία και να γίνει ένα τρικούβερτο Ηπειρώτικο γλέντι.

Και του χρόνου! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: