Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Αλλαγή "φρουράς" στην 131 Σ.Μ. Ακτίου.

Αλλαγή "φρουράς" στην 131 ΣΜ

131 2 copy
Ο Σμήναρχος κ. Νικόλαος Βέκιος είναι ο νέος διοικητής της 131 Σμηναρχίας Μάχης μετά τη στρατιωτική τελετή παράδοσης-παραλαβής που πραγματοποιήθηκε χθες στο χώρο της Μονάδας, παρουσία του Μητροπολίτη Πρέβεζας Χρυσόστομου, του Υπαρχηγού ΑΤΑ Υποπτέραρχου Αθανάσιου Τσαλίκη, του εντεταλμένου σύμβουλου του Δήμου Πρέβεζας για θέματα Πολιτισμού Κοσμά Κορωναίου, του εκπροσώπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας Δημ. Σιόρεντα, του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Απ. Βασδέκη, εκπροσώπων των Στρατιωτικών Αρχών και Φορέων.



Στην ημερήσια διαταγή παραδίδοντος Διοικητού, ο απερχόμενος κ. Ιωάννης Τσαντίρης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Παραδίδω σήμερα τα καθήκοντα του Διοικητή της Μονάδας. Η συγκίνησή μου είναι μεγάλη γιατί θα αποχωριστώ άξιους συναδέλφους, αφοσιωμένους στο καθήκον. Αισθάνομαι την ανάγκη να τους συγχαρώ για το σημαντικό τους έργο. Η Μονάδα λειτούργησε οργανωμένα, πήρε τα εύσημα στις αξιολογήσεις και ανταποκρίθηκε πλήρως. Νιώθω ικανοποιημένος διότι υλοποιήσαμε σειρά έργων και δρομολογήσαμε άλλα για τη Μονάδα. Σας προτρέπω να μείνετε αφοσιωμένοι στην αποστολή σας, σας καλώ να συνεχίσετε με την ίδια αφοσίωση και να στηρίξετε το νέο σας Διοικητή Σμήναρχο Ιπτάμενο Νικόλαο Βέκιο στον οποίο εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει».
Ακολούθησε υποστολή και επίδοση αναμνηστικού λαβάρου στον απερχόμενο Διοικητή της Μονάδας.

131 3 copy

Ο νέο Διοικητής της 131 ΣΜ Σμήναρχος Ιπτάμενος Νικόλαος Βέκιος εξέφρασε την χαρά και τη συγκίνησή του για την ανάληψη των νέων καθηκόντων.
Απευθυνόμενος στο προσωπικό ζήτησε να συνεχιστεί η προσπάθεια και η σωστή εκτέλεση των καθηκόντων τους ώστε η 131 ΣΜ να διατηρήσει υψηλό το επιχειρησιακό της επίπεδο. Στο τέλος της τελετής ακολούθησε δεξίωση.
«Θέλω να ευχηθώ στο νέο Διοικητή να έχει δύναμη, κουράγιο, μαχητικότητα, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία. Στον απερχόμενο Διοικητή κ. Τσαντίρη να του ευχηθώ να διαπρέψει σε όποιο μετερίζι υπηρετήσει την Πολεμική Αεροπορία, υγεία και οικογενειακή ευτυχία» τόνισε σε δηλώσεις του ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Πρέβεζας Κοσμάς Κορωναίος.
Να επισημάνουμε ότι ο νέος Διοικητής της 131 ΣΜ κ. Βέκιος μέχρι πρότινος ήταν στη θέση του Υποδιοικητή στην 131 ΣΜ Μάχης, ενώ ο απερχόμενος Διοικητής κ. Τσαντίρης, αναλαμβάνει καθήκοντα στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: